reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej.
Aż trudno mi uwierzyć że już niebawem świata BN Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Też czekam, choć zwykle oczekiwanie przyjemniejsze niż same święta. W tym roku jedziemy do moich rodziców (świąt z nimi nie spędzałam od 4 lat), mam nadzieję, że atmosfera bedzie świąteczna i mój tata nic nie wymyśli...

Dziewczyny a więc tak. Wysiedzialam sie u lekarza ponad godzinę.
Mam nadzieję, że się poprawi :)

Widze, ze nocki ciezkie dzis.. U nas tez tak sobie. Oczywiscie sie obudzil po pol godz snu wieczorem i zasnal dopiero po paru godzinach po polnocy. Ale zasnal to spal do 8.
U nas też kręcenie się w nocy. Flammie, jak tak piszesz to podobnie u mnie, ale wieczorem budzenie się co chwilę :( Już nawet nie chodzę wcześniej spać niż 22.

U mnie wybór trafiony, aczkolwiek teraz myślę że niepotrzebnie tak się tym wózkiem przejmowałam bo chyba każdy byłby dobry, wózek to wózek:p jedynie co to hamulec się zacina więc przestałam go używać, ale o tym czytałam opinie na necie że tak się dzieje w tym modelu. Reklamować mi się nie chce :p mam bebetto holand.
Mam bebetto luca i też hamulec się lekko zacina. Ale jestem ogólnie zadowolona, jest ładny i dobrze się prowadzi.

Dziś od rana wiercą :( uciekamy za chwilę na spacer. Nawet się poświęcę i zniosę wózek ;)

reklama
Weszłam w okres buntu :D Jak pracowałam to moim domownicy nie wykazywali żadnych oznak inwalidztwa, teraz ich chyba wirus zaatakował, nazywa się nygus oburęczny. Wracałam z pracy to dom był chociaż z grubsza ogarnięty, obiad odgrzany, dzieciaki przed zeszytami. Odkąd jestem w domu to nawet po śniadaniu swoim stołu nie wytrą. Dziś rano zostawiły taki sajgon w kuchni i u nich w pokoju a na przedpokoju slady piachu z butów że mnie wścielkizna wzięła. Nie ruszam nic. Planuje Nikodema pampersy poskłądowac im na biurku i oby walnął dziś porządnie śmierdzącego kupala

:D U do mnie chyba też ten wirus zawędrował. Mąż na dodatek pracuje w domu i nie dość że łóżka nie zaścieli (wstaje później), na śniadanko hrabia oczywiście czeka, a ja z małym na rękach kanapki robię. Punkt 10 słyszę, "kochanie, a kawy mi zrobisz?" :D. Do tej pory jakoś mi to bardzo nie przeszkadzało, ale dzisiaj dostałam pierwszy okres po porodzie i już wczoraj byłam nieźle rozdrażniona. Troszkę się zdziwił jak mu wyjechałam, "a zrób sobie sam jak ręce masz", skoro od roku robię codziennie :D Sam się domyślił co jest grane, "-co okres dostałaś?" :DDDD A swoją drogą jestem ciekawa jak to teraz będzie, wcześniej miałam bardzo nieregularne i przez to przez dwa lata na zmianę luteinę z bromergonem brałam żeby wyregulować i mojego groszka mieć :) Po porodzie miałam problem z obkurczeniem macicy i i tak dość duża została, więc moja ginekolog już mi zapowiedziała że mogę mieć przez to dłuższe i bardziej obfite miesiączki :( ... ech, myślałam że jak karmię to mnie to troszkę później spotka, ale trudno, taki nasz babski los :D

My mamy X-Landera XA, jego jedyny mankament to to że jest po prostu ciężki, ale nie muszę go tachać po schodach bo mieszkamy w domku więc nie jest źle, a las blisko więc na spacery idealny. :)

Karolina teutonia bardzo dobre wózki [emoji122] tez planujemy zakup krzesełka do karmieni ze stokke [emoji6] faktycznie stokke xplory nie nadaje sie na codzienne spacery po lesie ale co innego ( podobno od stycznia zaczynamy testowanie [emoji3]) stokke trialz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oj dziewczyny znam to dokładnie :) Iwona ty przy takiej gromadzce to w ogole masz nie lada sprzątania wiec rozumiem bunt :) ja wczoraj wysprzątalam cała chatę ( a jest co sprzątać ) a wraca Pan do domu i co ?! [emoji23] tu postawi, tam zostawi, tu nie poprawi i jak tu porządek utrzymać ? [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Już nawet nie chodzę wcześniej spać niż 22.
Ja tez nie :)

groszkowamama, kawe (czy moze herbatke) to on tobie robic powinien a nie ty jemu! No chyba, ze zamiast ciebie dziecko bedzie na rekach trzymac :) Tez pracowalam duzo w domu przed ciaza jako freelancer, ale wstawalam normalnie jakbym do biurowej pracy szla.

Iwona, i dobrze! Niech wiedza, ze balagan to tak magicznie sam z siebie nie znika tylko ktos musi sie tym zajac :)

Kasia, szkoda, ze mala musi do zlobka i pewnie tez dla ciebie to nie latwa decyzja :(

Zaczelam czytac ksiazke usnij wreszcie, polecam - ciekawa. Niekoniecznie stosowalabym sie do wszystkich rad ale rozjasnilo mi trochę dlaczego tak sie dzieje ze maly nie spi

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zdrówka i regularnych kupek dla dzieciaczków.

Kaskaw dużo będziecie płacić za żłobek?

Kurcze jak was czytam to się okazuje że to mój mąż po mnie sprząta a nie na odwrót. To on i zwraca uwagę że coś gdzieś stoi że czegoś nie odłożyłam na miejsce. A ja wychodzę z założenia że sprzątanie nie ucieknie. Oczywiście że szczotka co chwile latam bo pisał z wiatrołap mnie strasznie wkurza, ale ze papierek po cukierki leży na stoliku a nie w koszu już mi tak bardzo nie przeszkadza ;-)
U nas każdy dzień inny. Wczoraj fajnie noc przespał do 3, w dzień mężowi sporo spał i chyba za dużo bo nocne pobudki zaczęły się już o 23 o 5 stwierdził że to już dzień i czas się bawić, ale włożyłem go do łóżeczka włączyłem karuzele projektor i naszczęście usnąl na 30min ale do 7 jakoś sam sobie poradził w łóżeczku a ja przysypialam.
A dzień....ja się pytał skąd to dziecko ma siłę na taki płacz,ryk? Cały czerwony dyszy a dalej się drze? I o co? Leżeć nie chce, głodny nie jest, na rękach uspokaja się dopiero jak chodzę po domu. A kręgosłup i nogi już mi w d.. wchodzą.
Z szorstkiemi plackami dalej wlaczamy, pojawiły się nowe :-/
My dietę będziemy rozszerzać dopiero w styczniu, narazie co jestem w sklepie to oglądam sobie słoiczki co ciekawego w nich jest.

A teraz pytanie z innej kategorii. Gdzie kupujecie ubranka dla dzieciaczków? Bo zaczynam zakładać 68, i czas zacząć kupować ubranka na 74.
A i jeszcze od kiedy planujecie wsadzac dzieci do fotelików do karmienia?

Do góry