reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kurczę az głupio mi pisac bo moje dziecko od urodzenia ( w niedziele 4 miesiące ) przespało wszystkie noce oprocz jednej ( ale i tak spało do 4:00) chyba jest spioszkiem po mamie [emoji3] bo czy kolki, katarek, kaszelek noc zawsze przespana ...

Aga moze w tym wypadku wprowadzenie nowych pomoże , trzymam kciuki [emoji110][emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1479809369-y41p4u.jpeg

Tak wyglada zestaw. A śpiworek dokupiony dodatkowo - tak, Elodie details [emoji6]

Tak mamy stokke xplory, a w pomieszczeniu gospodarczym czeka trialz az przesiądziemy sie na spacerówkę [emoji173]️ ogólnie jestem bardzo zadowolona , lekko sie prowadzi, leciutki, zwinny, skrętny ale do lasu czy tez na inne tereny nie ma rewelacji aczkolwiek nie jest źle :)

Giuliaa I co jesteś zadowolona z mimy ? [emoji3] jest piękna. Jaki macie kolor ?

Nie pamietam kto pisał[emoji22] ale tak ten nowy stokke jest piękny ale kosmicznie drogi ( zreszta jak to stokke ). My kupiliśmy go powiedzmy w cenie standardowej wózków, ponieważ ja pracowałam w sklepie dla dzieci wiec kupiliśmy ( tzn w sumie moi rodzice wnuczce fundnęli [emoji3][emoji3]) go po cenie zakupu

Dziewczyny nie uwierzycie. Ostatnio u nas byla katorga z karmieniem, nie wazne czy przerwa 3 czy 4 godzinna, widzialam po nim ze glodny a nie chcial jesc, nawet 10 razy go dostawialam do butli i po jakims czasie sie udawalo, musialam cos pokazywac a nawet wlaczac tv, kazde karmienie było tragedia i mordowaniem sie. Dzis karmiac.i walczac z bezsilnosci przelozylam smoka z butelki z woda a tam byla 1, przy butelce z mlekiem mialam 2. Jak sie przyssal to zjadł bez marudzenia. Dziwne bo najpierw ładnie jadl z 2, dopiero od jakis 2 tygodni nie chcial jesc, wracam do 1 i zobacze co to da.swoja droga mleko z piersi leci caly czas taksamo wiec czemu smoki przy butlach trzeba zmieniac?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
nie mam pojęcia Julka, chyba by nauczyć łykania większych porcji, my nadal jesteśmy na smoczku 1 bo mały 2 nie chce, denerwuje się i odsuwa głowę, dwójkę zakładam jak mu do butelki kaszki dosypie..a pomyśleć że jesteśmy na półmetku do 3 ..

U nas nie ma znaczenia czy smoczek 1 czy 2, próbowałam wszystkiego i za cholerę nie załapie smoczka :/ Na początku jak miałam nawał pokarmu i odciągałam to zdarzało się że mąż go tym odciągniętym z butelki karmił i nie było problemu, teraz to ani mleko, ani herbatki, już nawet soczek marchewkowy mu kupiłam, że może słodkie to pociągnie (z łyżeczki to i owszem :D). Zwykłego smoka też nie chce (silikonowe, kauczukowe, 1,2, wszystko było, sklep mogę otworzyć). Wszyscy mi mówią ciesz się, nie będziesz musiała od smoka odzwyczajać, tyle że on juz zaczyna kciuk do buźki wsadzać :(. Co chwilę muszę mu zabierać, a tak się pręży żeby dostać, że coś strasznego.

Jutro kończymy 4 miesiące i od weekendu rozszerzamy dietę :) idzie super. Wprowadziłam dynię bo mam swoją w słoiczkach i dzisiaj dałam mu śliwkę. Bratowa doradziła mi wprowadzić na początku, żeby w razie zaparć być spokojnym, że nic mu nie będzie po niej (kupiłam suszoną w słoiczki z bobovity, troszkę się krzywił bo kwaśne :D). Buźkę otwiera, tyle że nie wiem czy do łyżki czy do paluszków, bo do buzi trafia i jedno i drugie i mamy niezły bałagan.

Rozpisałam się, ale jak się dorwę do komputera to mogę cosik popisać. :D

A to z dzisiejszego spacerku, wszyscy chodzą to my też, śliczna pogoda, żal w domu siedzieć. :)
Zobacz załącznik 784244
z moją drugą tak miałam, żadnego smoczka, żadnej butelki, nawet stałych nie chciała i prawie na roczek dopiero miała jeden dziennie. Rozwijała się dobrze, była nawet pulchniejsza na samym cycu niż jej starsza siostra na butli. TYlko tyle, że była do mnei uwiązana bo znikim nie mogłam zostawić.

Aga jak po wizycie?
Lilly a co to za wózek? Jak w ogóle wasze wozkowe wybory? Ja jestem bardzo zadowolona. Prawdziwa terenówka, dobrze tylko, że nie muszę go po schodach dźwigać
Mojemu minusy już znalazłam, bude by otworzyć muszę jednocześnie z boku mocno wcisnąć zapadki i niestety opada za głośno dla Nikodema.

Hej,
My tez konczymy dzisiaj 5 miesiecy. Malyw wazy jakies 8200g i mierzy 68-69cm.
U nas cyrki ze wszystkim...lezec nie spac nie na rekach nie cycek nie. Jak go ubieram to tak placze jakbym mu krzywde robila, to samo jak poczuje ze klade go na lozku w wozku albo na macie. Masakra...jakby mi ktos dziecko podmienil. Nie wiem czy to skok czy zeby. Zeby ida na pewno bo czuje je pod palcem a wg rozpiski powinien dopiero zaczynac skok po 3 tyg sloneczku a mija 3 tyg jak tak bardzo sie zmienil wiec nie wiem czy mu sie skoki nie pkrywaja czy to nie to. Tez dzisiaj spacerowalismy pieknie bylo :)

Ja sie czuje okropnie troche mnie mdli i glowa boli mnie okropnie. Jakas masakra nie wiem co jest...mam nadzieje ze to jeszcze nie ciaza zabezpieczamy sie i ogolnie przytulanki raczej slabo wiec to chyba niemozliwe.

Aga i co tam lekarz powiedzial?

Lilly super wozek i zestaw :) stokke bardzo mi sie podobaja. Teraz maja taki fajny model w kolorze zieleni, super jest ale mega drogi :(

Jak patrze jakie rzeczy dajecie dzieciom to czuje sie zacofana[emoji14]moj probowal marchewki juz 3 dzien. Dwa dni jadl ugotowana przeze mnie i srednia reakcja a dzisiaj dalam mu z gerberka i zjadl calkiem.sporo..ja podawalam po jedzeniu :)

U nas cyrk ze spaniem ciag dalszy...ktos mi podmienil dziecko :(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
u ns marcheweczka też juz poszła:) zjadł lepiej niż dynię czy jabłko ale kupol był nieziemski

Dziewczyny a więc tak. Wysiedzialam sie u lekarza ponad godzinę. Lekarka powiedziała żeby nie zmieniać mleka bo mała już nie chcę tamtego (próbowałam bo mialam jeszcze pół puszki Nutramigenu) bo to jest słodsze wiec pies mydło zjadł[emoji58] kazała wprowadzać zupki - warzywa bo one mają dużo błonnika. Soczki a potem owoce i to w miarę szybko. Mamy syrop lactulosum na zaparcia ale jego kupiłam w niedzielę i dałam małej i na drugi dzień była kupka jego też mam podawać. W nocy strasznie ulewala w sumie wymiotowala musialam ja przebierać a zaraz idzie do kąpania bo cała sie lepi. Muszę podać zagęstnik do mleka bo do tamtego mleka dawałam i było ok. Teraz ani kaszki nie dawałam ani zagęstnika bo przeczuwałam że będą zaparcia ale niestety muszę podać. Eh tyle nerwów człowiek ma przez to wszystko że aż się odniechciewa wszystkiego.
Aga a może dla Twojej małej regularnie to nie znaczy codziennie z tą kupką?

Toteczka właśnie w dzien nie mam z nim problemu, tylko te noce. O 12 zaczal sie bawic misiami w lozeczku i gadal do nich [emoji37] [emoji379]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja je włąsnie dlatego na noc odpinam, bo mój budzi się tak często, że jakby do tego doszła jeszcze zabawa z miśkami to noc z głowy. Chociaż ostatnio zaczęłam czytac w nocy to jakos mniej mnie denerwuje jego wybudzanie co chwilke, tylko ciekawe ile tak pociągne ;)

Witam mamusie,
Czytam was na bieżąco, ale nie udzielam się bo kazdy mnie ignorowal..
Dzisiaj jednak mam chwile to postanowiłam napisać.
Lillylove cudny zestaw. Elodie?
Aga oby malenstwu przeszło.. Serce się kraje jak patrzysz jak dziecko się męczy..
Wszystkim wspolczuje nieprzespanych nocy..
Jezeli chodzi o ząbki u nas tez chyba się zaczęło:(
Za 7 dni konczymy 5 miesięcy,pisalam kiedys ze rozszerzalam diete d9sc szybko, a przynajmniej probowalam.. Mala jest jednak uparta i odpuscilam. Najbardziej uwielbia cyca i koniec. Nawet smoczek jest be.. Aczkolwiek od tygodnia probujemy pomalutku bo 1 grudnia wracam do pracy normalnie na 8 godzin plus godzina dojazdu w obie strony.. No i zaczelam na nowo od kaszki,co jej posmakowalo. Pozniej dostala soczek z jablek i marchewki rozcienczony z woda i tez w miare jej smakowal.. Pobila jednak wszystkich kiedy moj syn jadl kasze manne na mleku z bananem .. Tak sie darla jak widziala jak je ze dalam jej sprobowac.. Posmakowalo jej strasznie i bie bylo nic ;) gryziemy flipsy, oprocz tego lyzeczka rosolu ostatnio poszla. Malej nic nie jest,brzuszek nie boli, a jednak do usypiania tylko piers.. Mimo ze nie jest głodna to musi..
I mam ogromny problem i placze po nocach ,ale mala od stycznia idzie do zlobka.. ;( chociaz jak dlugo bede mogla to bedziemy z mezem pracowac na zmiany i wymieniac sie nia. Bede to ciagnela ile bede mogla..
Strasznie sie rozpisalam. Przepraszam ale wypada mi z glowy zawsze co mialam do kogo napisac a korzystam z telefonu..
Pozdrawiam. :)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
jak mus to mus wracać do pracy, ja jednak żłobków bardzo się boje :( wiem, że to małe wsparcie dla Ciebie ale mam tak negatywne nastawienie do nich, że lepiej nie będę się odzywac

Weszłam w okres buntu :D Jak pracowałam to moim domownicy nie wykazywali żadnych oznak inwalidztwa, teraz ich chyba wirus zaatakował, nazywa się nygus oburęczny. Wracałam z pracy to dom był chociaż z grubsza ogarnięty, obiad odgrzany, dzieciaki przed zeszytami. Odkąd jestem w domu to nawet po śniadaniu swoim stołu nie wytrą. Dziś rano zostawiły taki sajgon w kuchni i u nich w pokoju a na przedpokoju slady piachu z butów że mnie wścielkizna wzięła. Nie ruszam nic. Planuje Nikodema pampersy poskłądowac im na biurku i oby walnął dziś porządnie śmierdzącego kupala

reklama
Witam mamusie,
Czytam was na bieżąco, ale nie udzielam się bo kazdy mnie ignorowal..
Dzisiaj jednak mam chwile to postanowiłam napisać.
Lillylove cudny zestaw. Elodie?
Aga oby malenstwu przeszło.. Serce się kraje jak patrzysz jak dziecko się męczy..
Wszystkim wspolczuje nieprzespanych nocy..
Jezeli chodzi o ząbki u nas tez chyba się zaczęło:(
Za 7 dni konczymy 5 miesięcy,pisalam kiedys ze rozszerzalam diete d9sc szybko, a przynajmniej probowalam.. Mala jest jednak uparta i odpuscilam. Najbardziej uwielbia cyca i koniec. Nawet smoczek jest be.. Aczkolwiek od tygodnia probujemy pomalutku bo 1 grudnia wracam do pracy normalnie na 8 godzin plus godzina dojazdu w obie strony.. No i zaczelam na nowo od kaszki,co jej posmakowalo. Pozniej dostala soczek z jablek i marchewki rozcienczony z woda i tez w miare jej smakowal.. Pobila jednak wszystkich kiedy moj syn jadl kasze manne na mleku z bananem .. Tak sie darla jak widziala jak je ze dalam jej sprobowac.. Posmakowalo jej strasznie i bie bylo nic ;) gryziemy flipsy, oprocz tego lyzeczka rosolu ostatnio poszla. Malej nic nie jest,brzuszek nie boli, a jednak do usypiania tylko piers.. Mimo ze nie jest głodna to musi..
I mam ogromny problem i placze po nocach ,ale mala od stycznia idzie do zlobka.. ;( chociaz jak dlugo bede mogla to bedziemy z mezem pracowac na zmiany i wymieniac sie nia. Bede to ciagnela ile bede mogla..
Strasznie sie rozpisalam. Przepraszam ale wypada mi z glowy zawsze co mialam do kogo napisac a korzystam z telefonu..
Pozdrawiam. :)
1479809369-y41p4u.jpeg

Tak wyglada zestaw. A śpiworek dokupiony dodatkowo - tak, Elodie details [emoji6]

Tak mamy stokke xplory, a w pomieszczeniu gospodarczym czeka trialz az przesiądziemy sie na spacerówkę [emoji173]️ ogólnie jestem bardzo zadowolona , lekko sie prowadzi, leciutki, zwinny, skrętny ale do lasu czy tez na inne tereny nie ma rewelacji aczkolwiek nie jest źle :)

Giuliaa I co jesteś zadowolona z mimy ? [emoji3] jest piękna. Jaki macie kolor ?

Nie pamietam kto pisał[emoji22] ale tak ten nowy stokke jest piękny ale kosmicznie drogi ( zreszta jak to stokke ). My kupiliśmy go powiedzmy w cenie standardowej wózków, ponieważ ja pracowałam w sklepie dla dzieci wiec kupiliśmy ( tzn w sumie moi rodzice wnuczce fundnęli [emoji3][emoji3]) go po cenie zakupu

Ja pracowałam do końca ciąży . Planowałam powrót po pół roku chociaż na pół etatu i oddanie do żłobka . Plany planami. Jak się mała pojawiła to im dalej w las tym bardziej stwierdzam, że przez ten rok nigdzie się nie ruszam. To moje pierwsze dziecko i nie chcę, żeby mi te chwile umykały. Zaznaczam , że byłam pracoholikiem. Nie powiem, trochę tęsknię za ludźmi .
My mamy Teutonię. Pragnęłam Mountain Buggy Urban Jungle, ale nigdzie nie można było go obejrzeć i odpuściłam, ale chyba kupię używaną spacerówkę:p
A Stokke mam leżaczek steps, który kocham i krzesełko steps, które dopiero ocenię. Póki co nakładamy na nie leżaczek . Jeśli wózek jest jak te produkty to bajka. ja nie rozważałam go nawet, bo my na wsi mieszkamy w lesie i nie dałby rady.

Ostatnia edycja:
Do góry