reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Zaczelam czytac ksiazke usnij wreszcie, polecam - ciekawa. Niekoniecznie stosowalabym sie do wszystkich rad ale rozjasnilo mi trochę dlaczego tak sie dzieje ze maly nie spi

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A dasz radę napisać dlaczego?

U nas wcześniej jak był znaczny to najpierw ziewał a później marudzić, a teraz najpierw się drze że zmęczony a dopiero jak usypia to zaczyna ziewac. I kurcze bądź tu mądry.

reklama
Mamba w skrocie jest wiele rzeczy które moga na to wplywac, az sobie nie zdawalan sprawy, chocby jeden zaburzony rytm i juz wszystko siada.mam wrazliwca ktory byc tak reaguje. Doczytan do konca, wdroze parę rad i zobaczymy

Też nie używam J&J, ale pomyślałam, że może ten balsam jakieś cuda działa - ma być podobno usypiający... ;)
Zaczelam czytac ksiazke usnij wreszcie, polecam - ciekawa. Niekoniecznie stosowalabym sie do wszystkich rad ale rozjasnilo mi trochę dlaczego tak sie dzieje ze maly nie spi

Podasz autora?

Też planuję dać małą do żłobka w sierpniu/wrześniu, muszę ją właśnie zapisać do samorządowego, choć pewnie na początek będziemy musieli do niepublicznego ją dać :(

A teraz pytanie z innej kategorii. Gdzie kupujecie ubranka dla dzieciaczków? Bo zaczynam zakładać 68, i czas zacząć kupować ubranka na 74.
A i jeszcze od kiedy planujecie wsadzac dzieci do fotelików do karmienia?
Ja głównie używane na olx :) ale ze sklepów Tesco F&F i H&M. Wydaje mi się, że H&M mają zaniżone rozmiary.
W foteliku do karmienia powinny chyba siedzieć dzieci już stabilnie siedzące albo choć takie, które siedzą z podparciem i nie chwieją się na boki :) coś mi się takiego kojarzy, że czytałam.

Hejka!

Mam pytanie. Czy gotujecie wodę niegazowaną na herbatkę czy z kranu? A jak dajecie wodę to niegazowaną czy gotujecie tą niegazowaną??
Z jakiego smoczka dajecie pić? Według wieku naszych dzieci z Aventu powinny być już trójki, ale moja na tych trójkach się strasznie krztusi :( Mogę więc dawać dwójki czy powinnam według wieku? Widzę, że już Iwona i Julka coś o tym pisały, dzięki!

Aga, dobrze, że wiesz co i jak. Oby teraz było już tylko lepiej!
Julka, podpięłam się trochę pod Twoje pytanie czy wypowiedz. No właśnie, z piersi leci cały czas tak samo i to jeszcze kilkoma dziurkami, od razu :)
Karolina - ja jestem z wózka bardzo zadowolona! Rewelacyjne są te duże koła retro skrętne, bez tego byłoby ciężko. Jest świetny, miękki, fantastycznie się prowadzi!! Mój to Navington Caravel :)
Pauladabro - życzonka dla Twojego Skarba. Z zasypianiem u nas też gorzej, chyba zaczynam się przyzwyczajać...Cieszę się, jak mi uśnie przy cycku...Nie tak miało być :/
Lizzy - powodzenie na wyjeździe! Będzie dobrze!
Julita - wspomnienia może nie są za ciekawe, ale Synka masz cudownego!!
Iwona - znam ten ból!!!! Sprzątanie, sprzątanie, sprzątanie!!!!!!
BasiaJulia - nie używam :)
Kaskaw - również pozdrawiam! Wpadaj częściej i pisz!!

Wysyłam, później doczytam ostatnią stronę, bo muszę lecieć do obiadu!

Lila ja na herbatke czy mleko to gotuje kranowe. Moja pije z butelek MAM i ze smoczka 2+b kolejny jeat 4+, a 4 mce konczy za 2 dni i jak jej dalam to sie krztusila wiec narazie bedzie pila z 2+

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka! Mam pytanie. Czy gotujecie wodę niegazowaną na herbatkę czy z kranu? A jak dajecie wodę to niegazowaną czy gotujecie tą niegazowaną??
Z jakiego smoczka dajecie pić?
Małej daję pić tylko wodę. Wodę do picia i mleka daję gorącą z czajnika (zwykle jakaś jest), a zimną mam w dzbanku - przegotowaną z kranu :)
Butelki mamy tommee tippee, używamy do nich nadal smoczka 1, może niedługo spróbujemy niekapka z kompletu, bo jest niby 4+, ale zobaczymy jak z niego leci. Ogólnie mała sobie wyjmuje i wkłada butelkę do buzi jak ją karmię, to może spróbuję dać jej kubek, jak chce być taka dorosła ;D
Teraz się usypiamy przy kołysance i gada do mojej ręki... OKKKK....

reklama
Dziewczyny, która ma FB to możecie zapisać się do grupy o nazwie Rozszerzanie diety niemowląt PO 6. miesiącu.
Można się dowiedzieć jak rozszerzać dietę itp. Ostatnio był przegląd wód niegazowanych.
Trochę cierpliwości trzeba mieć do tych lasek, ale można dowiedzieć się ciekawych rzeczy i poznać przepisy nie tylko dla dzieci :)

Do góry