reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja karmie w większości piersią i w większości odciągam, zawsze mam mleko w lodówce bo jak jest wydziwianie przy piersi to podgrzewam i daje i znów odciągam bo piersi pełne i tak w kółko. W pół godziny odciągam ok 120 ml ale pierwsze pięć minut nic a nic nie leci dopiero potem zaczyna i ok 10minuty już sika strumieniem :-)

reklama
Dopiero co napisałam że Natalka za mało je a dziś po spacerze zjadła z obu piersi (zawsze jadła z jednej tylko i koniec) i jeszcze jej było mało, rozmroziłam 50 ml swojego mleczka odciągniętego i wciągnęła te 50ml! Z jednej strony dobrze bo je a z drugiej obawiam się kryzysu laktacyjnego... Pierwszy raz mi się zdarzyło, że musiałam dokarmić...

Witajcie :)
Wczoraj wieczorkiem wrócilismy . Droga w jedną stronę, godzinka drzemki, pól godzinki czuwania, znowu drzemka i czuwanie, i taki rytm przez 4h ale juz jak wracaliśmy to przespał całą drogę, tylko że w kupie bo juz na początku drogi mu sie przytrafiła, ale po przyjezdzie sudocrem na noc i dziś juz zadnego zaczerwienienia. No i propo tematu: my smarujemy tylko jak coś zaczyna się dziać a dzieje się rzadko, chusteczek używam tylko na kupkę a tak to często nic, bo jesteśmy na pampersie, dupka ciągle sucha.
Iwonaimaja ja bym tej maści nie używała i jeszcze spytała się innego lekarza o to rozciąganie warg. Maść moja córka używała jak miała 8 lat bo po basenie coś jej wyszło w pachwinie i to dermatolog kazała na zmianę z kremem by jej tej maści jak najmniej zaaplikować. Lekarza z kolei pytałam np o ściaganie napletka propo tematu stulejki i powiedział, że absolutnie i to stara szkoła i dopiero można krzywdy narobić. I ja Nikodemowi nie ściagam wcale i ma się ok póki co, Popytaj propo tych warg.
Nikodem wyjaazd zniósł rewelacyjnie i u mojej siostry przesypiał całe noce z jedną pobudką na jedzenie! No chyba jakieś złe fluidy u mnei w domu krążą.

Dziewczyny moj maz byl dzis w biedronce kupic mleko dla synka i wzial tak od niechcenia na sprobowanie mus kubus baby - teraz czytalam opinie i sklad i powiem wam ze calkiem niezly sklad i bez dodatków cukru od 4/5/6 miesiaca. Produkt dostepny w biedronce tylko. Jak dam za jakis czas malemu to opisze reakcje [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde... Nie wiem co się dzieje... O 18 mała dostała pierś i trochę pociumkała i zasnęła. Po kąpieli zupełnie nie chciała ssać... :( ciągnęła tylko nerwowo i zaraz puszczała. I płakała. Dałam jej znowu porcję zamrożoną 85 ml i wypiła wszystko a potem sporo ulała. Nie wiem czemu nie chce piersi :( pierwszy raz nam się tak dzieje :( mam mało zamrożone tego mleka, więc nie wiem co dalej będzie... :(

kamejka, to najpewniej tymczasowe kapryszenie jest i moze byc z wielu roznych powodow.. Jak bedzie dalej grymasic spróbuj zmienić pozycję karmienia, albo daj troszkę mleka przed karmieniem, bo moze jest bardzo głodna i nie ma cierpliwosci do piersi i oczywiście odciągaj :) Dacie rade! Ja przechodziłam przez to, ale nie daliśmy rady przejść, bo mam za mało mleka.

Kamejka u nas już kilka razy to przerabialam.Tak jak pisze Flammie można dać trochę z butelki i jak się dziecko wyciszy to zamień na pierś, u nas to działa. Pozatym nie dopuszczaj żeby zglodniala bo wtedy tym bardziej nie chce ssac:-) ja jak już nie mam sił to poprostu odciągam i daje z butelki ale czasem nie mam przygotowanego i muszę dać mm. Walczę o tą laktacje mocno, jeszcze bym z miesiąc chciała utrzymać narazie mi się udaje choć mała mi nie pomaga:-) trzymam kciuki, oby to było chwilowe kapryszenie! :-)

reklama
Kupiłam dzisiaj w biedronce super chusteczki bawełniane z firmy dada. Takie jednorazowe suche, właśnie super do przemywania pupy wodą.
Ja mam ręczny laktator i jak musze odciągnąć mleko to jest tragedia,więc robię to tylko jak naprawdę muszę.
U mnie dzisiaj ryk niesamowity, dopiero zasypia.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Do góry