reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja karmie w większości piersią i w większości odciągam, zawsze mam mleko w lodówce bo jak jest wydziwianie przy piersi to podgrzewam i daje i znów odciągam bo piersi pełne i tak w kółko. W pół godziny odciągam ok 120 ml ale pierwsze pięć minut nic a nic nie leci dopiero potem zaczyna i ok 10minuty już sika strumieniem :-)

reklama
Dopiero co napisałam że Natalka za mało je a dziś po spacerze zjadła z obu piersi (zawsze jadła z jednej tylko i koniec) i jeszcze jej było mało, rozmroziłam 50 ml swojego mleczka odciągniętego i wciągnęła te 50ml! Z jednej strony dobrze bo je a z drugiej obawiam się kryzysu laktacyjnego... Pierwszy raz mi się zdarzyło, że musiałam dokarmić...

Witajcie :)
Wczoraj wieczorkiem wrócilismy . Droga w jedną stronę, godzinka drzemki, pól godzinki czuwania, znowu drzemka i czuwanie, i taki rytm przez 4h ale juz jak wracaliśmy to przespał całą drogę, tylko że w kupie bo juz na początku drogi mu sie przytrafiła, ale po przyjezdzie sudocrem na noc i dziś juz zadnego zaczerwienienia. No i propo tematu: my smarujemy tylko jak coś zaczyna się dziać a dzieje się rzadko, chusteczek używam tylko na kupkę a tak to często nic, bo jesteśmy na pampersie, dupka ciągle sucha.
Iwonaimaja ja bym tej maści nie używała i jeszcze spytała się innego lekarza o to rozciąganie warg. Maść moja córka używała jak miała 8 lat bo po basenie coś jej wyszło w pachwinie i to dermatolog kazała na zmianę z kremem by jej tej maści jak najmniej zaaplikować. Lekarza z kolei pytałam np o ściaganie napletka propo tematu stulejki i powiedział, że absolutnie i to stara szkoła i dopiero można krzywdy narobić. I ja Nikodemowi nie ściagam wcale i ma się ok póki co, Popytaj propo tych warg.
Nikodem wyjaazd zniósł rewelacyjnie i u mojej siostry przesypiał całe noce z jedną pobudką na jedzenie! No chyba jakieś złe fluidy u mnei w domu krążą.

Dziewczyny moj maz byl dzis w biedronce kupic mleko dla synka i wzial tak od niechcenia na sprobowanie mus kubus baby - teraz czytalam opinie i sklad i powiem wam ze calkiem niezly sklad i bez dodatków cukru od 4/5/6 miesiaca. Produkt dostepny w biedronce tylko. Jak dam za jakis czas malemu to opisze reakcje [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde... Nie wiem co się dzieje... O 18 mała dostała pierś i trochę pociumkała i zasnęła. Po kąpieli zupełnie nie chciała ssać... :( ciągnęła tylko nerwowo i zaraz puszczała. I płakała. Dałam jej znowu porcję zamrożoną 85 ml i wypiła wszystko a potem sporo ulała. Nie wiem czemu nie chce piersi :( pierwszy raz nam się tak dzieje :( mam mało zamrożone tego mleka, więc nie wiem co dalej będzie... :(

kamejka, to najpewniej tymczasowe kapryszenie jest i moze byc z wielu roznych powodow.. Jak bedzie dalej grymasic spróbuj zmienić pozycję karmienia, albo daj troszkę mleka przed karmieniem, bo moze jest bardzo głodna i nie ma cierpliwosci do piersi i oczywiście odciągaj :) Dacie rade! Ja przechodziłam przez to, ale nie daliśmy rady przejść, bo mam za mało mleka.

Kamejka u nas już kilka razy to przerabialam.Tak jak pisze Flammie można dać trochę z butelki i jak się dziecko wyciszy to zamień na pierś, u nas to działa. Pozatym nie dopuszczaj żeby zglodniala bo wtedy tym bardziej nie chce ssac:-) ja jak już nie mam sił to poprostu odciągam i daje z butelki ale czasem nie mam przygotowanego i muszę dać mm. Walczę o tą laktacje mocno, jeszcze bym z miesiąc chciała utrzymać narazie mi się udaje choć mała mi nie pomaga:-) trzymam kciuki, oby to było chwilowe kapryszenie! :-)

reklama
Kupiłam dzisiaj w biedronce super chusteczki bawełniane z firmy dada. Takie jednorazowe suche, właśnie super do przemywania pupy wodą.
Ja mam ręczny laktator i jak musze odciągnąć mleko to jest tragedia,więc robię to tylko jak naprawdę muszę.
U mnie dzisiaj ryk niesamowity, dopiero zasypia.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Do góry