reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie :)

Co do ściągania napletka to sa dwie szkoly.. zalezy to od pediatry i rodzicow, ja osobiście nie wyobrażam sobie nie ściągać i nie szyscic a to czy sie odklei czy nie to moim zdaniem sprawa indywidualna i nie zalezna od tego czy sciagamy.. pierwszemu synkowi ściga sie prawie caly, a Mateuszkowi caly odklejony od pierwszego sciagniecia :)

Widze ze duzo z Was podaje juz jedzonko, a ja bym na Waszym miejscu poczekała do minimum skończonego 5,5miesiaca. Osobiscie balabym sie cos teraz dawac zeby w przyszłości alergii nie bylo.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Flammie - a dajesz ryżową? Z tym ryżowymi, czy mleczno - ryżowi większy i ciekawszy wybór :) Na razie kupiłam Sinlac i z Bobovity mi przyszła kukurydziana. Kupiłam też kaszkę mannę do łagodnego wprowadzania glutenu. Powoli się obkupuję :) Fajnie, że z hippa czy bobovity mi przychodzą gratisy :)

Lila, ta kaszka co ja mam to jest mleczna kaszka owsiana. Powinna byc wlasnie bez glutenu, albo przynajmniej prawie bez. W sklepie jak patrzylam to mam bardzo mały wybór kaszek :(

Kurcze to ja już nie wiem jak to jest. Według naszych rekomendacji stałe posiłki wprowadza się miedzy 4 a 6 miesiącem. O tym, że może być ryzyko alergii nikt mi nic nie mówił, a lekarka nawet sugerowała by zacząć po 17tyg. Muszę dopytać jak pójdę na kontrolę wagi jutro..

Hej.

Dziewczyny używacie nawilzanych chusteczek przy każdej zmianie pampersa?
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Tak, my używamy chusteczek po każdej zmianie, przy kupkach tylko myję wodą z tym kosmetykiem, w którym się kąpie. Nie przegotowuję wody, tylko w takiej z kranu myję i kąpię również.

Wasze dzieci "długo " jedzą ? Nawet jestem ciekawa ile zajmuje zjedzenie porcji 120ml z butli :)
Okresu nadal nie widać .
Moja 120 ml je chyba z 15 min. ;) z przerwami na wygibasy i wyciąganie butelki z buzi ;)

Moj narzeczony tez mnie denerwuje, moze niekoniecznie przez pryzmat dziecka, bo ojcem jest dobrym - poczyta bajki, poopowiada historie. Ale po prostu czasem mam wrażenie ze łączy nas tylko mała, trochę tak nie czuje sie jak bym była dla niego juz kobieta a tylko matka ... Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem, co czujesz u mnie jest podobnie... Czasu dla mnie nie ma, ale na gry owszem...

Czy któraś z karmiących piersią mam ma problem , że jej cycki nie współpracują z laktatorem? .
Zwykle laktator ściąga mniej niż dziecko, więc ilość mleka w butelce nigdy nie jest równa ilości wypijanych przez dziecko. Jest też coś takiego jak nielaktacyjne piersi, z których laktator nie ściąga nic, mimo mleka w nich :)

My do pupy używamy kremu babydream i sudokremu, smarujemy rano i po kąpieli, nie było żadnych odparzeń.
Okresu też jeszcze nie mam, ale coś czuję, że już niedługo, bo mnie pobolewa brzuch.

Już jesteśmy po chrzcie :) impreza udana, mała grzeczna w kościele, w hotelu leżała sobie w wózku i siedziała na rękach u gości, spała też przy gościach. Tak, że bardzo fajnie wyszło, szkoda, że tak szybko się skończyło :( Następna impreza większa to może roczek, zobaczymy.
Edit: dodam, że po wszystkim spała 12 godzin! (z przerwami na kręcenie się)

Ostatnia edycja:
My jesteśmy na mm i lekarz kazał wprowadzać warzywa po 4 miesiacu no to się słuchamy i jemy. Dziś zupka smakowala
IMG_20161115_130743.jpg

Załączniki

• IMG_20161115_130743.jpg
    IMG_20161115_130743.jpg
    68,2 KB · Wyświetleń: 425
Hej Wam,

Nasza noc...masakra. wstal o 1 i zapomnial co to sen do 5. Ululala go porcja mm i noszenie na rekach ale tylko na 2 godzinki. Czuje sie jakby mi ktos w glowe czyms przylozyl.

My jeszcze nic nie dajemy, nie probujemy. Jak czytam o tych kaszkach to jestem przerazona. Zupelnie nie wiem kiedy jak ile i co podawac. Mi pediatra mowila tylko o tym ze pierwsze warzywka pozniej owoce.

Dzisiaj jestem 2 dzien na diecie bo jak weszlam w niedziele na wage to sie zalamalam. Przytylam tyle ze szok. A juz tak ladnie bylo blisko wagi sprzed ciazy.

Ide z bratowa na zumbe dzisiaj i az sie boje czy medyk nie bedzie potrzebny bo u mnie zero kondycji. Nie chce mi sie bardzo ale moze mi sie przyda odreagowanie bo wczoraj ostra klotnia z M.

Badalam tsh i jest masakra prawie 76. Ide do endo w sobote mam nadzieje ze ustawi mi leki bo ostatnio kazala mi nie brac miesiac i zrobic badania i dopiero przyjsc...masakra.

Milego dnia Mamy :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My bylismy na spacerku. Jeszcze bardziej mnie to osłabiło, najgorszw ze narazie nie ma,wizji na to zeby choc jedna noc byla lepsza, spanie po 3-4 godziny z przerwami moze wykończyć..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry