reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witajcie :)

Co do ściągania napletka to sa dwie szkoly.. zalezy to od pediatry i rodzicow, ja osobiście nie wyobrażam sobie nie ściągać i nie szyscic a to czy sie odklei czy nie to moim zdaniem sprawa indywidualna i nie zalezna od tego czy sciagamy.. pierwszemu synkowi ściga sie prawie caly, a Mateuszkowi caly odklejony od pierwszego sciagniecia :)

Widze ze duzo z Was podaje juz jedzonko, a ja bym na Waszym miejscu poczekała do minimum skończonego 5,5miesiaca. Osobiscie balabym sie cos teraz dawac zeby w przyszłości alergii nie bylo.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Flammie - a dajesz ryżową? Z tym ryżowymi, czy mleczno - ryżowi większy i ciekawszy wybór :) Na razie kupiłam Sinlac i z Bobovity mi przyszła kukurydziana. Kupiłam też kaszkę mannę do łagodnego wprowadzania glutenu. Powoli się obkupuję :) Fajnie, że z hippa czy bobovity mi przychodzą gratisy :)

Lila, ta kaszka co ja mam to jest mleczna kaszka owsiana. Powinna byc wlasnie bez glutenu, albo przynajmniej prawie bez. W sklepie jak patrzylam to mam bardzo mały wybór kaszek :(

Kurcze to ja już nie wiem jak to jest. Według naszych rekomendacji stałe posiłki wprowadza się miedzy 4 a 6 miesiącem. O tym, że może być ryzyko alergii nikt mi nic nie mówił, a lekarka nawet sugerowała by zacząć po 17tyg. Muszę dopytać jak pójdę na kontrolę wagi jutro..

Hej.

Dziewczyny używacie nawilzanych chusteczek przy każdej zmianie pampersa?
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Tak, my używamy chusteczek po każdej zmianie, przy kupkach tylko myję wodą z tym kosmetykiem, w którym się kąpie. Nie przegotowuję wody, tylko w takiej z kranu myję i kąpię również.

Wasze dzieci "długo " jedzą ? Nawet jestem ciekawa ile zajmuje zjedzenie porcji 120ml z butli :)
Okresu nadal nie widać .
Moja 120 ml je chyba z 15 min. ;) z przerwami na wygibasy i wyciąganie butelki z buzi ;)

Moj narzeczony tez mnie denerwuje, moze niekoniecznie przez pryzmat dziecka, bo ojcem jest dobrym - poczyta bajki, poopowiada historie. Ale po prostu czasem mam wrażenie ze łączy nas tylko mała, trochę tak nie czuje sie jak bym była dla niego juz kobieta a tylko matka ... Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem, co czujesz u mnie jest podobnie... Czasu dla mnie nie ma, ale na gry owszem...

Czy któraś z karmiących piersią mam ma problem , że jej cycki nie współpracują z laktatorem? .
Zwykle laktator ściąga mniej niż dziecko, więc ilość mleka w butelce nigdy nie jest równa ilości wypijanych przez dziecko. Jest też coś takiego jak nielaktacyjne piersi, z których laktator nie ściąga nic, mimo mleka w nich :)

My do pupy używamy kremu babydream i sudokremu, smarujemy rano i po kąpieli, nie było żadnych odparzeń.
Okresu też jeszcze nie mam, ale coś czuję, że już niedługo, bo mnie pobolewa brzuch.

Już jesteśmy po chrzcie :) impreza udana, mała grzeczna w kościele, w hotelu leżała sobie w wózku i siedziała na rękach u gości, spała też przy gościach. Tak, że bardzo fajnie wyszło, szkoda, że tak szybko się skończyło :( Następna impreza większa to może roczek, zobaczymy.
Edit: dodam, że po wszystkim spała 12 godzin! (z przerwami na kręcenie się)

Ostatnia edycja:
My jesteśmy na mm i lekarz kazał wprowadzać warzywa po 4 miesiacu no to się słuchamy i jemy. Dziś zupka smakowala
IMG_20161115_130743.jpg

Załączniki

• IMG_20161115_130743.jpg
    IMG_20161115_130743.jpg
    68,2 KB · Wyświetleń: 428
Hej Wam,

Nasza noc...masakra. wstal o 1 i zapomnial co to sen do 5. Ululala go porcja mm i noszenie na rekach ale tylko na 2 godzinki. Czuje sie jakby mi ktos w glowe czyms przylozyl.

My jeszcze nic nie dajemy, nie probujemy. Jak czytam o tych kaszkach to jestem przerazona. Zupelnie nie wiem kiedy jak ile i co podawac. Mi pediatra mowila tylko o tym ze pierwsze warzywka pozniej owoce.

Dzisiaj jestem 2 dzien na diecie bo jak weszlam w niedziele na wage to sie zalamalam. Przytylam tyle ze szok. A juz tak ladnie bylo blisko wagi sprzed ciazy.

Ide z bratowa na zumbe dzisiaj i az sie boje czy medyk nie bedzie potrzebny bo u mnie zero kondycji. Nie chce mi sie bardzo ale moze mi sie przyda odreagowanie bo wczoraj ostra klotnia z M.

Badalam tsh i jest masakra prawie 76. Ide do endo w sobote mam nadzieje ze ustawi mi leki bo ostatnio kazala mi nie brac miesiac i zrobic badania i dopiero przyjsc...masakra.

Milego dnia Mamy :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My bylismy na spacerku. Jeszcze bardziej mnie to osłabiło, najgorszw ze narazie nie ma,wizji na to zeby choc jedna noc byla lepsza, spanie po 3-4 godziny z przerwami moze wykończyć..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry