reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Czyli w sumie realne jest , że nawet w ciągu 5 czy 10 min dziecko z cycka sporo wypija . To dobrze. Przyznam , że nie ściągam mleka i dlatego nawet nie wiem ile jest w stanie wypić . Od urodzenia mała jest ciągle ze mną . nawet ani razu jej na dłużej niż 1h nie zostawiłam . Czasami mnie to już frustruję, ale sama jestem sobie winna .
Czy któraś z karmiących piersią mam ma problem , że jej cycki nie współpracują z laktatorem? No albo ja tego nie potrafię robić (chyba nie ma tu filozofji) albo laktator mam chu....wy. Elektryczny Canpol. Może miałam że 4 podejścia i jak kot napłakał się ściąga , a do tego jest to kijowe uczucie .

reklama
Czyli w sumie realne jest , że nawet w ciągu 5 czy 10 min dziecko z cycka sporo wypija . To dobrze. Przyznam , że nie ściągam mleka i dlatego nawet nie wiem ile jest w stanie wypić . Od urodzenia mała jest ciągle ze mną . nawet ani razu jej na dłużej niż 1h nie zostawiłam . Czasami mnie to już frustruję, ale sama jestem sobie winna .
Czy któraś z karmiących piersią mam ma problem , że jej cycki nie współpracują z laktatorem? No albo ja tego nie potrafię robić (chyba nie ma tu filozofji) albo laktator mam chu....wy. Elektryczny Canpol. Może miałam że 4 podejścia i jak kot napłakał się ściąga , a do tego jest to kijowe uczucie .

U mnie jest identyczna sytuacja z laktatorem, ale to nie wina nieprawidłowego przystawiania go, a raczej moja psychika :D strasznie tego nie lubię i po prostu się blokuję, mleko nie leci i już, ściągam ok 20 ml. na raz i tyle, więcej ani kropli nie poleci i nie ważna czy w dzień czy w nocy (niby piersi pełne). Jak ściągam "ręcznie" to idzie szybciej niż laktatorem, z tym że ja czuję się wtedy jak "dojna krowa" :D.
961lanlivti90jqh.png

Smacznego!
U nas byla marchewka dzisiaj.

Jejku jaka senna jestem. Nic dzis nie robie, tylko opieka nad malym i drzemki razem z nim. Na nic wiecej nie mam sily.

Ja tak mam, przy pierwszym dziecku kropli laktatorem nie sciagnelam,.teraz na początku przy nawalach to i po 120ml ściągnąłam a teraz znow laktator nie chce współpracować i jak cos to reka sciagam, choć moj syn nie jest butelkowy.

A my dzis dziewczyny zaczynamy wprowadzax warzywka! Na pierwszy ogien ida dynia z ziemniaczkiem z hippa. Narazie posmakujemy, jak juz Ania bedzie jadla wieksze ilosci to oczywoscie bede gotowac [emoji2]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Smacznego :) :)

Ach jak mnie tu malo :(
Codzienne obowiązki za duzo czasu mi pochłaniają, do tego Mateuszek od tygodnia katar ma więc nie śpi po nocach a w dzień gdy odsypia to ja mam inne obowiązki i zdrzemnac się nie moge. Oby do wiosny!

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry