reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Tez wlasnie mam takie chusteczki, tylko innej firmy ale sa bardzo fajne.

Ale mi sie synek wkurza. Obudzil sie jesc o 22 i teraz cyrk z usypianiem. Lulam, odkladam, daje mu smoczek i przytulanke a ten w ryk bierze zamach i smoka z buzi sobie wytraca :)

reklama
Dziewczyny używacie nawilzanych chusteczek przy każdej zmianie pampersa?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
I nas jest różnie
Obecnie używany biedronkowych chusteczek.
Cześć dziewczyny ,
Mała śpi , więc mam chwilę .
My na pupę używamy Bepanthen polecany przez Sroka o, tylko po kąpieli . Chusteczek nawilżanych używam głównie jak robi kupę Pampers Sensitive . Tak ogólnie to tylko olej kokosowy o czym już wspominałam. Nigdy nie miała nawet zaczerwienienia .
Kamejka ja nie wiem ile Mila zjada z piersi , ale je szybko i krótko . Max 15 min przy piersi jest . Na początku mnie to martwiło. Wasze dzieci "długo " jedzą ? Nawet jestem ciekawa ile zajmuje zjedzenie porcji 120ml z butli :)
Okresu nadal nie widać .

MAm to samo:(

Moja je 20 minut z piersi. Z butli zjada 180-200ml

Czyli w sumie realne jest , że nawet w ciągu 5 czy 10 min dziecko z cycka sporo wypija . To dobrze. Przyznam , że nie ściągam mleka i dlatego nawet nie wiem ile jest w stanie wypić . Od urodzenia mała jest ciągle ze mną . nawet ani razu jej na dłużej niż 1h nie zostawiłam . Czasami mnie to już frustruję, ale sama jestem sobie winna .
Czy któraś z karmiących piersią mam ma problem , że jej cycki nie współpracują z laktatorem? No albo ja tego nie potrafię robić (chyba nie ma tu filozofji) albo laktator mam chu....wy. Elektryczny Canpol. Może miałam że 4 podejścia i jak kot napłakał się ściąga , a do tego jest to kijowe uczucie .

Ja chyba tez jutro sprobuje marchewki, narazie nie bylo kupy od soboty wiec czekam....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Też ściągam czasami pokarm bo muszę gdzieś wyjść bez małego i jak z córką nie miałam problemy tak teraz nie mam aż tyle mleka acwiadomo ze lakrmtator nie sciagnie w takim stopniu jak dzidziuś.
Więc mam sposób
Ściągam jak karmie młodego.
Bo wtedy z drugiej piesi az mi samo wypływa więc nie ma problemu.
No i dziś w ciągu ok 5-7 minut młody się najadl a ja scianelam 80ml [emoji4]
Dziewczyny używacie nawilzanych chusteczek przy każdej zmianie pampersa?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Też ściągam czasami pokarm bo muszę gdzieś wyjść bez małego i jak z córką nie miałam problemy tak teraz nie mam aż tyle mleka acwiadomo ze lakrmtator nie sciagnie w takim stopniu jak dzidziuś.
Więc mam sposób
Cześć dziewczyny ,
Mała śpi , więc mam chwilę .
My na pupę używamy Bepanthen polecany przez Sroka o, tylko po kąpieli . Chusteczek nawilżanych używam głównie jak robi kupę Pampers Sensitive . Tak ogólnie to tylko olej kokosowy o czym już wspominałam. Nigdy nie miała nawet zaczerwienienia .
Kamejka ja nie wiem ile Mila zjada z piersi , ale je szybko i krótko . Max 15 min przy piersi jest . Na początku mnie to martwiło. Wasze dzieci "długo " jedzą ? Nawet jestem ciekawa ile zajmuje zjedzenie porcji 120ml z butli :)
Okresu nadal nie widać .
Więc mam sposób
MAm to samo:(

Moja je 20 minut z piersi. Z butli zjada 180-200ml
Więc mam sposób
Czyli w sumie realne jest , że nawet w ciągu 5 czy 10 min dziecko z cycka sporo wypija . To dobrze. Przyznam , że nie ściągam mleka i dlatego nawet nie wiem ile jest w stanie wypić . Od urodzenia mała jest ciągle ze mną . nawet ani razu jej na dłużej niż 1h nie zostawiłam . Czasami mnie to już frustruję, ale sama jestem sobie winna .
Czy któraś z karmiących piersią mam ma problem , że jej cycki nie współpracują z laktatorem? No albo ja tego nie potrafię robić (chyba nie ma tu filozofji) albo laktator mam chu....wy. Elektryczny Canpol. Może miałam że 4 podejścia i jak kot napłakał się ściąga , a do tego jest to kijowe uczucie .
Więc mam sposób
Ja chyba tez jutro sprobuje marchewki, narazie nie bylo kupy od soboty wiec czekam....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Więc mam sposób

Julita cóż za wyczerpująca odpowiedź :)
Witamy z rana u nas dziś 2 pobudki więc wszystkim podłamanym mamom, których dzieci nagle zaczęły źle sypiać piszę TO MINIE.
Mamusiom karmiącym piersią życzę wytrwałości i rzeki mleka żeby przetrwać ciężki okres i karmić jak najdłużej bo jak mi nad ranem mała wypuściła butlę i obróciła sie do piersi i zaczęła ssać moją piżamę to mi się serce krajało.
Iwonaimaja co powiedział lekarz i wogóle czy to sklejenie widać laickim okiem bo ciągle się przyglądam mojej małej dziewczynce i zastanawiam czy wszystko ok.

Dziękuję dziewczyny za rady. Zacznę od wydłużenia czasu, bo do tej pory szybko się zniechęcałam. I faktycznie może przy karmieniu ściągać to dobry pomysł . Jak nic nie pomoże kupię ręczny laktator.
Próbuję właśnie uśpić jeszcze małą . Wstała przed 6, a ja padam na twarz .

Witam

Do lekarza dopiero dzisiaj idę bo wczoraj jak weszłam do przychodni to pełno dzieci chorych a moja już lepiej się czuje i nie chce od nowa
Moim okiem to ja widzę że jest ok zobaczę co powie lekarka

Dzisiaj druga wizyta i dietetyk zobaczę jak dzisiaj w domu 2kg mniej

Cześć!

Mamba - dzięki! Póki co jest lepiej, odpukać...Prawie jak przedtem.
Julka, znam ten ból, co jakiś czas mnie dopada. Współczuję.
Giulia - ja karmię piersią, nie miałam jeszcze okresu.
Toteczko - na ogół nic. Na noc i jak się coś dzieje to sudokrem.
Ruda - ja używam, ale nie za często chusteczek pampers sensitive. Po kupie zawsze myję pupę w umywalce. Ogólnie przy przewijaku mam wodę i płatki kosmetyczne.
Kamejko - napisz co Ci powie lekarz. Ja myślę, że jest dobrze. Trzymam kciuki :)
Karolina - moja je tak z 15 minut z piersi.

A z chłopami różnie bywa. Ja nie mogę w sumie narzekać, w weekend się zajmuje, w tygodniu wraca ok 18 i do ogarnięcia jeszcze piec więc ciężko, ale chociaż ją wykąpie, ubierze i do cycka poda, to chociaż chwilkę mam dla siebie, gdzie ogarniam inne domowe sprawy :/

Ja nadal zasmarkana, już lepiej, ale teraz to się będzie ciągnąć.

Mam pytanie. Jak na kaszce jest napisane po 4 m-ącu to kiedy mogę już podawać. Jak skończy 4 czy 5 miesięcy?
I jeszcze. Kupę robi mi co 2 dni. Czy mogę w takim razie dać jej kaszkę ryżową? Nie spowoduje to jeszcze większych przerw w kupie?

Wysyłam, bo się obudziła. Zaraz nadrobię resztę :)

Lila, na mój rozum kaszki po 4 miesiącu oznaczają skończony 4-ty miesiąc i zaczęty 5-ty. U nas kupki były co drugi dzień a odkąd daje kaszkę są co dzień! Co prawda kupa jest bardziej gęsta, ale nie wydaje mi się by był z tym kłopot na razie.

Nic mi się nie chce :( Wczoraj wegetowałam cały dzień, bo pogoda była tak ciężka, że na nic siły nie miałam. Dziś chyba na zakupy pójde.

reklama
Ja nie cierpię laktatora. Nie ściągam wcale. Jak miałam nawał po wyjściu ze szpitala to odrobinę tylko wtedy ściągałam. Młoda też ciągle ze mną lub uda mi się wyskoczyć między karmieniami gdzieś.

My też już mamy pierwszą łyżeczkę za sobą. Nie wiem czy już będę dawać, ale w weekend zrobiłam sobie sok z marchwi i jabłka i dałam jej tą piankę z góry łyżeczkę. Ale się krzywiła i na wymioty ją ciągnęło :D Oczywiście nagraliśmy ten pierwszy raz :D :D

Do góry