reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja używam chusteczek nawilżających soft czyli tych najdelikatniejszych do skóry wrażliwej i są praktycznie samą wodą nawilżone bez parabenów i zapachu.

Wczoraj maly zasnal elegancko sam, bez protestow o 2000, ale godzine pozniej obudzil sie i nie spal do polnocy. Nie bylo krzyku za bardzo, tylko sobie lezal, wiercil sie, gadal, oczy sie kleily ale zasnac nie mogl. Ale jak zasnal to spal grzecznie do 7 i teraz juz sobie drzemie. Dziwne te dzieci czasem :)

Dziewczyny używacie nawilzanych chusteczek przy każdej zmianie pampersa?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Podobnie jak ilona, mam miseczke z woda i takie jednorazowe chusteczki.

Cześć dziewczyny ,
Mała śpi , więc mam chwilę .
My na pupę używamy Bepanthen polecany przez Sroka o, tylko po kąpieli . Chusteczek nawilżanych używam głównie jak robi kupę Pampers Sensitive . Tak ogólnie to tylko olej kokosowy o czym już wspominałam. Nigdy nie miała nawet zaczerwienienia .
Kamejka ja nie wiem ile Mila zjada z piersi , ale je szybko i krótko . Max 15 min przy piersi jest . Na początku mnie to martwiło. Wasze dzieci "długo " jedzą ? Nawet jestem ciekawa ile zajmuje zjedzenie porcji 120ml z butli :)
Okresu nadal nie widać .

Karolina, moja Natalka jest przy piersi 5 min tylko... a potem się odstawia lub dziamdzia ale nie pije lub zasypia. Po nocy tylko jest dłużej tak z 10-15 min.
Ja do pupy staram się używać tez wody, mam przegotowana ciepła wode w termosie przy przewijaku. Jak się skończy a ja nie zdążyłam przygotować nowej to wtedy jadę na chusteczkach :p i myję tak pupę przy każdej zmianie pieluszki.

Hejka:-)
Toteczka ja robię tak że podczas jednego karmienia daje małej odbić w trakcie ze dwa razy, wtedy ona lepiej i więcej je:-)

Ja używam głównie chusteczek nivea bo tylko ten zapach mi odpowiada, i praktycznie cały czas, tylko staram się żeby nie było wilgotno w faldach po przetarciu.smaruje pupę tylko na noc i też jeszcze nigdy nie odparzyla.

Karolina też je krótko ok 10minut z piersi, chociaż czasem jak przysypia to zdarza się ok 30minut,ale szybko bo z butelki jak daje ok 120ml to tez zjada szybko w 5_10minut a mam najmniejszy smoczek :-)

Cześć dziewczyny. Wspolczuje sytuacji z mezami.
Mnie cos poszczyklo w kregoslupie, ledwo chodzę :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

MAm to samo:(

Cześć dziewczyny ,
Mała śpi , więc mam chwilę .
My na pupę używamy Bepanthen polecany przez Sroka o, tylko po kąpieli . Chusteczek nawilżanych używam głównie jak robi kupę Pampers Sensitive . Tak ogólnie to tylko olej kokosowy o czym już wspominałam. Nigdy nie miała nawet zaczerwienienia .
Kamejka ja nie wiem ile Mila zjada z piersi , ale je szybko i krótko . Max 15 min przy piersi jest . Na początku mnie to martwiło. Wasze dzieci "długo " jedzą ? Nawet jestem ciekawa ile zajmuje zjedzenie porcji 120ml z butli :)
Okresu nadal nie widać .

Moja je 20 minut z piersi. Z butli zjada 180-200ml

Mój tylko na butli a je różnie. Rano jak głodny bardzo to w 7 min 200ml wsunie, a nie raz w kwadrans wyciumka 100...

Kamejka myśle ze taka uroda twojej córki , a z tym spaniem w dzien to podobno tak naprawde zależy od dziecka. U nas pierwsze dwa miesiące podobnie jak
U Agi. Moze z dwa razy po 30 minut spała i przeważnie na rękach - była to wina kolek. Po drugim miesiącu sie ustabilizowało. I sa drzemki po 45 minut w łóżeczku plus czasem zdarzy sie 1,5 h spania ( Np teraz).
Mi lekarz ost mowil zd najważniejsze ze przybiera a nie traci. I zd niby do pol roku powinno dziecko zwierkszyc masę urodzeniowa 2krotnie. A do roku 3krotnie.

Moja córka je po 110-160 ml 4 razy dziennie i na 5 karmienie zwykle j wybudzany ( wypada koło 21:30 a od 20:30 przeważnie śpi ) i w sumie nie wiem czy dobrze? Ale boje sie jakby miała jesc mniej ...

My używamy chusteczek nawilzanych z rossmana. Przy każdej zmianie pampersa, woda przegotowana idzie w ruch przy kupce :) a i używamy bephanten ( czy jako to tam sie pisze [emoji3]) rownież przy każdej zmianie pieluchy.

Moj narzeczony tez mnie denerwuje, moze niekoniecznie przez pryzmat dziecka, bo ojcem jest dobrym - poczyta bajki, poopowiada historie. Ale po prostu czasem mam wrażenie ze łączy nas tylko mała, trochę tak nie czuje sie jak bym była dla niego juz kobieta a tylko matka ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny czy wasze dziecko dojada mleko po kaszce? Bo moj mie zje duzo, z reszta nie chce mu dawac nie wiadomo ile i tak 30 minut po je juz mleczko. Robie mu pol porcji kaszki a i tak zje z tego moze z pol.
Co do mleczka to u nas zjada okolo 140-190 6razy dziennie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry