reklama
Okresu jeszcze nie miałam ani razu od porodu (karmię piersią).
A na pupę Linomag lub maść na pupę babydream a rossmanna. Jak odparzenie to sudocrem i bepanthen. Ja smaruję po każdej zmianie pieluszki bo tak to były problemy z odparzeniami.
Dziś była teściowa u mnie i jak tak z nią pogadałam to się zaczęłam serio martwić o moją małą bo ona nic w dzień nie śpi. Max dwa razy dziennie po pól h. To nie jest normalne u takiego malutkiego dziecka, organizm nie ma kiedy się zregenerować i boję się że to negatywnie wpłynie na rozwój. W dzień jest bardzo marudna prawdopodobnie przez to że jest zmęczona.. Ale spać nie chce. Poza tym za mało przybiera na wadze. Waży ok 4,5 kg a ma już 4 miesiące. Zawsze mnie lekarze uspokajali że ja jestem taka drobna to dziecko ma to w genach. Ale bez przesady kurczę. Ona jest chuda, to widać. Poza tym ostatnio mąż musiał z nią zostać więc karmił ją butelką i dzięki temu sprawdziliśmy ile je. Ona je tylko 50-60 ml a wg lekarza powinna 120-140. Martwię się idę we wtorek do pediatry z nią...
A na pupę Linomag lub maść na pupę babydream a rossmanna. Jak odparzenie to sudocrem i bepanthen. Ja smaruję po każdej zmianie pieluszki bo tak to były problemy z odparzeniami.
Dziś była teściowa u mnie i jak tak z nią pogadałam to się zaczęłam serio martwić o moją małą bo ona nic w dzień nie śpi. Max dwa razy dziennie po pól h. To nie jest normalne u takiego malutkiego dziecka, organizm nie ma kiedy się zregenerować i boję się że to negatywnie wpłynie na rozwój. W dzień jest bardzo marudna prawdopodobnie przez to że jest zmęczona.. Ale spać nie chce. Poza tym za mało przybiera na wadze. Waży ok 4,5 kg a ma już 4 miesiące. Zawsze mnie lekarze uspokajali że ja jestem taka drobna to dziecko ma to w genach. Ale bez przesady kurczę. Ona jest chuda, to widać. Poza tym ostatnio mąż musiał z nią zostać więc karmił ją butelką i dzięki temu sprawdziliśmy ile je. Ona je tylko 50-60 ml a wg lekarza powinna 120-140. Martwię się idę we wtorek do pediatry z nią...
Toteczka83
Fanka BB :)
Kamejka a jak często malutka je?
Lizzy_
Kamejka, mój syn je z 8 razy. Tyle, że większe porcje niż 60ml. Ale też mało śpi. 3-4 drzemki polgodzinne dziennie. Za to w nocy ładnie śpi. Ciekawe co pediatra powie... Ja pytałam o ilość karmien, to powiedziała, że może jeść więcej. Syn urodził się bardzo chudy, bo niecale 2800g i 56cm...
Aga30+
Kamejka moja od urodzenia nie śpi w dzień. Przez pierwsze 3 miesiące to przeszłam piekło bo spała 2 razy dziennie po 15 min i reszta dnia marudzenia popołudniu to już była tak marudna że ja już opadałam z sił. Za tydzień kończy 5 miesiąc i dopiero od 2 - 3 tygodni prześpi czasami 2 godziny w ciągu dnia ale to czasami. Kładę ją za to o 18.00 na noc bo o 16-17.00 to jest tak zmęczona że pada ale ją przetrzymuje do 18.00 bo tak to o 20.00 by mi się budziła. Przyznam że jest mi nieraz ciężko. Staram sie też nie wracać myślami do czasu kiedy była malutka bo dla mnie to straszne wspomnienia[emoji33] Bardzo Cię rozumiem Kamejka co przeżywasz człowiek nie może cieszyć malenstwem bo jest wypompowany opieką nad nim i nie ma siły na NIC[emoji22]Okresu jeszcze nie miałam ani razu od porodu (karmię piersią).
Asia28BK
Ja też jeszcze nie miałam okresu, karmie w 70%piersia.
Hmmm Kamejka no rzeczywiście kruszynka, ale może taka jej uroda. Bądź dobrej myśli i daj znać co powie lekarz. Ale moja też w dzień śpi bardzo mało, czasem wcale, czasem dłużej ale średnio dwa razy po ok 40minut.
Dzisiaj po kilku dniach samodzielnego zasypiania był mega cyrk, chyba z 2godziny ja usypialam było wszystko butelka, cycus, miś szumis, pozytywki, ręce, łóżeczko, wkoncu w bujaku zasnela :-) oczka tak się zamykaly, ale uparcie je otwierala aż się poddala:-)
Dobrej nocy :-)
Hmmm Kamejka no rzeczywiście kruszynka, ale może taka jej uroda. Bądź dobrej myśli i daj znać co powie lekarz. Ale moja też w dzień śpi bardzo mało, czasem wcale, czasem dłużej ale średnio dwa razy po ok 40minut.
Dzisiaj po kilku dniach samodzielnego zasypiania był mega cyrk, chyba z 2godziny ja usypialam było wszystko butelka, cycus, miś szumis, pozytywki, ręce, łóżeczko, wkoncu w bujaku zasnela :-) oczka tak się zamykaly, ale uparcie je otwierala aż się poddala:-)
Dobrej nocy :-)
reklama
Toteczka83
Kamejka moja też 8 razy na dobę ale mm. Jak uda mi się jej za dnia wcisnąć 90 ml przy karmieniu to jest sukces za to w nocy wiecej wypije, może u Ciebie jest podobnie. Pytałam lekarza czy to normalne, że mała wypija tak mało a wg opisu powinna prawie drugie tyle to powiedział, że mam słucjać dziecka a nie kierować się tabelkami. Jak Ewa znowu zaczęła się buntować i prawie całkowicie odmawiać jedzenia to wrócilośmy do saab simplexu i się poprawiło więc może brzuszek jej przeszkadza i nie może się najeść.