reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Okresu jeszcze nie miałam ani razu od porodu (karmię piersią).
A na pupę Linomag lub maść na pupę babydream a rossmanna. Jak odparzenie to sudocrem i bepanthen. Ja smaruję po każdej zmianie pieluszki bo tak to były problemy z odparzeniami.

Dziś była teściowa u mnie i jak tak z nią pogadałam to się zaczęłam serio martwić o moją małą:( bo ona nic w dzień nie śpi. Max dwa razy dziennie po pól h. To nie jest normalne u takiego malutkiego dziecka, organizm nie ma kiedy się zregenerować i boję się że to negatywnie wpłynie na rozwój. W dzień jest bardzo marudna prawdopodobnie przez to że jest zmęczona.. Ale spać nie chce. Poza tym za mało przybiera na wadze. Waży ok 4,5 kg a ma już 4 miesiące. Zawsze mnie lekarze uspokajali że ja jestem taka drobna to dziecko ma to w genach. Ale bez przesady kurczę. Ona jest chuda, to widać. Poza tym ostatnio mąż musiał z nią zostać więc karmił ją butelką i dzięki temu sprawdziliśmy ile je. Ona je tylko 50-60 ml :( a wg lekarza powinna 120-140. Martwię się:( idę we wtorek do pediatry z nią...

Kamejka, mój syn je z 8 razy. Tyle, że większe porcje niż 60ml. Ale też mało śpi. 3-4 drzemki polgodzinne dziennie. Za to w nocy ładnie śpi. Ciekawe co pediatra powie... Ja pytałam o ilość karmien, to powiedziała, że może jeść więcej. Syn urodził się bardzo chudy, bo niecale 2800g i 56cm...

kamejka, dobrze ze idziesz, zawsze warto sprawdzic. Ale niektore dzieci po prostu sa takie drobinki. Ja w takiej sytuacji karmilabym tak czesto jak tylko sie da.
Daj znac co powie lekarz! Powodzenia.

Okresu jeszcze nie miałam ani razu od porodu (karmię piersią).
A na pupę Linomag lub maść na pupę babydream a rossmanna. Jak odparzenie to sudocrem i bepanthen. Ja smaruję po każdej zmianie pieluszki bo tak to były problemy z odparzeniami.

Dziś była teściowa u mnie i jak tak z nią pogadałam to się zaczęłam serio martwić o moją małą:( bo ona nic w dzień nie śpi. Max dwa razy dziennie po pól h. To nie jest normalne u takiego malutkiego dziecka, organizm nie ma kiedy się zregenerować i boję się że to negatywnie wpłynie na rozwój. W dzień jest bardzo marudna prawdopodobnie przez to że jest zmęczona.. Ale spać nie chce. Poza tym za mało przybiera na wadze. Waży ok 4,5 kg a ma już 4 miesiące. Zawsze mnie lekarze uspokajali że ja jestem taka drobna to dziecko ma to w genach. Ale bez przesady kurczę. Ona jest chuda, to widać. Poza tym ostatnio mąż musiał z nią zostać więc karmił ją butelką i dzięki temu sprawdziliśmy ile je. Ona je tylko 50-60 ml :( a wg lekarza powinna 120-140. Martwię się:( idę we wtorek do pediatry z nią...
Kamejka moja od urodzenia nie śpi w dzień. Przez pierwsze 3 miesiące to przeszłam piekło bo spała 2 razy dziennie po 15 min i reszta dnia marudzenia popołudniu to już była tak marudna że ja już opadałam z sił. Za tydzień kończy 5 miesiąc i dopiero od 2 - 3 tygodni prześpi czasami 2 godziny w ciągu dnia ale to czasami. Kładę ją za to o 18.00 na noc bo o 16-17.00 to jest tak zmęczona że pada ale ją przetrzymuje do 18.00 bo tak to o 20.00 by mi się budziła. Przyznam że jest mi nieraz ciężko. Staram sie też nie wracać myślami do czasu kiedy była malutka bo dla mnie to straszne wspomnienia[emoji33] Bardzo Cię rozumiem Kamejka co przeżywasz człowiek nie może cieszyć malenstwem bo jest wypompowany opieką nad nim i nie ma siły na NIC[emoji22]

Ja też jeszcze nie miałam okresu, karmie w 70%piersia.
Hmmm Kamejka no rzeczywiście kruszynka, ale może taka jej uroda. Bądź dobrej myśli i daj znać co powie lekarz. Ale moja też w dzień śpi bardzo mało, czasem wcale, czasem dłużej ale średnio dwa razy po ok 40minut.

Dzisiaj po kilku dniach samodzielnego zasypiania był mega cyrk, chyba z 2godziny ja usypialam było wszystko butelka, cycus, miś szumis, pozytywki, ręce, łóżeczko, wkoncu w bujaku zasnela :-) oczka tak się zamykaly, ale uparcie je otwierala aż się poddala:-)

Dobrej nocy :-)

reklama
Kamejka moja też 8 razy na dobę ale mm. Jak uda mi się jej za dnia wcisnąć 90 ml przy karmieniu to jest sukces za to w nocy wiecej wypije, może u Ciebie jest podobnie. Pytałam lekarza czy to normalne, że mała wypija tak mało a wg opisu powinna prawie drugie tyle to powiedział, że mam słucjać dziecka a nie kierować się tabelkami. Jak Ewa znowu zaczęła się buntować i prawie całkowicie odmawiać jedzenia to wrócilośmy do saab simplexu i się poprawiło więc może brzuszek jej przeszkadza i nie może się najeść.

Do góry