reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Antek też spał z nami odkąd skończył dwa tygodnia. Spał tylko przy piersi, gdy odkładałam go do łóżeczka to się budził i tak całą noc, cycuś, lulanie, próby odłożenia. Poza chwilami w których na moment zastępował mnie w "lulaniu" mąż nie spałam wcale. Po tym jak zdarzyło mi się przysnąć z małym na rękach poddałam się i wzięliśmy go do siebie. Okazało się że mały po zaśnięciu przy piersi przesypia ok 2h do kolejnego karmienia, a ja się w końcu wysypiam. Machnęłam ręką na gadanie teściowej, że jak nauczę to potem nie będzie chciał spać w swoim. Teraz zdjęliśmy boczną barierkę, dostawiliśmy łóżeczko do naszego łóżka, nie straciło na stabilności, poziomy materaca ustawione, a Antoś tak jakby w swoim łóżeczku. Ja mam na niego oko przez całą noc, a on czuje się bezpiecznie bo jestem blisko. Teraz kiedy budzi się już rzadziej myślę że trzeba mu tę barierkę oddać :D, ale chyba dalej zostawię łóżeczko tak blisko. Nie uważam że jestem złą matką bo śpię z dzieckiem.

961lanlivti90jqh.png

Flammie, pewnie nadwyrężyłaś. Zdrówka życzę!
Lily - dziękuję. Dla Maleństwa tak jak dziewczyny piszą. Inhalator mam jakiś zwykły, zaraz sprawdzę. MIKO. Daje radę :)
Pauladabro - również poproszę. Potrzebuję takiego szybkiego przepisu właśnie :) Też dziś zjadłam słodką bułkę i pół pączka z kremem :/ Mama kupiła...

Też mam syf nad którym nie moge zapanować, a nie lubie syfu! Mam niby system, że każdego dnia sprzątam jedną część mieszkania a w weekend odpoczywam, ale i tak nie zawsze mi to wychodzi. O oknach to wole nie myślec nawet..

Na prawde mnie koszmarnie ta łapka boli jak mam małego podnieść. Musiałam wczoraj jakoś ją przeciążyć, bo wcześniej było aż tak źle. Mąż też mnie na rehabilitacje wysyła.

U mnie juz słonko zaszło.. :(
Możesz kupić Ibum żel :)

Kurczę ja też nie umiem się powstrzymać od jedzenia słodyczy Jeśli chodzi o spanie z dzieckiem to nie uważam że to jest coś złego. Jasiu spal z nami od urodzenia i dopiero jak zaczął się rozpychać to przekładam go do łóżeczka. Zasypia ze mną i jak zaśnie to go przekładam tak samo jest po karmieniach bo zasypia przy cycku.

Kurcze.. od chyba dwóch tygodni mam ból w prawym nadgarstku od podnoszenia malego. Teraz jak wstaje rano to ból jest na prawdę spory. Staram się podnosić malego inaczej ale zawsze jakoś coś muszę prawą ręką zrobić :(
Miała może któras z was taki problem? Nie wiem czy iść z tym do lekarza, czy może coś moge domowym sposobem z tym zrobić.
Ja miałam z barkiem :( w sumie nic nie stosowałam samo przeszło, ale wróci pewnie, bo tak miewam.
Ale Karolina dobrze piszę, że są opaski usztywniające, chyba jest też coś takiego wygrzewającego.

Najlepszego dla czteromiesieczniakow!
Mieliśmy iść na spacer, bo słońce, a od drugiej strony ciemne chmury :(
Robimy więc roladki!
Dziewczyny, jutro koleżanka wpada. Średnio mam czas na wymyślne pieczenie, a chcialabym jakieś ciasteczka przygotować do herbatki, ale żeby było ambitniej niż z paczki :p macie sprawdzone przepisy?
Ja też mam na ciasto-błyskawicę ;) z owocami.

Poza tym mam mega lenia. Chyba to ze zmeczenia nie chce mi sie sprztaac w domu i nic robic. Mam taki syf ze masakra...az wstyd kogos zaprosic. Musze umyc okna bo sa obrzydliwe ale jak sobie pomysle to mi sie odechciewa bo nie cierpie myc okien.
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym Ci mogła umyć, bo lubię myć okna ;) A tak na serio to ja też mam brudne okna (mieszkamy nad ulicą) i też bałagan, a uwierz mi, że ja musiałam mieć pomyte naczynia wieczorem, bo burzyły moją estetykę ;) Ale teraz wolę iść spać (wieczór) albo zjeść śniadanie (rano).

Flammie ja mam ten sam problem z nadgarstkiem, ale ciągnie się już dużo, chyba z 3 miesiące - prawie od początku jak jest Natalka. Byłam z tym u lekarza ale powiedział że jak karmię piersią to tylko maść mi może przepisać. Trochę pomaga ale ból zdarza się nadal. I jeszcze na rehabilitacje powiedział że może mnie wysłać ale gdzie ja bym na to czas znalazła:p
Chętnie się dowiem co to za maść. Na stawy też działa?

reklama
Hejka!
Byłam i ja w pracy na 4 godziny. Szczerze to średnio mi się chce, bo tak mi szkoda tych uciekających chwil z synkiem, ale miałam powiedziane między słowami że nie będą na mnie czekać...A prace mam fajną,blisko, więc postanowiłam chodzić co poniedziałek na kilka godzin. Synek z tatą. I jak przy mnie śpi po 30 min, tak dziś spał ok 3h jak mnie nie było. Dostał jedna butle a na następne karmienie już wróciłam.

A może wrzućcie tutaj przepisy, też z chęcią skorzystam bo nie ma to jak wypróbowane ciacho. W weekend nacielam się na przepis na mufiny miały być pulchne delikatne itp a wyszły gnioty.

Ja od dziś jadę na kurczaku z marchewka i ryżem mam nadzieję że u Filipka się poprawi.

Też po porodzie miałam silny ból barku, taki ze doniosła Filipa na przewija i już nic więcej nie mogłam przy nim zrobić, a jak się kladlam na płasko to nie mogłam oddychać, używałam Altacet żel i dicloziaje.

A z tym przewrotem na brzuszek to tak śmiesznie wyszło, bo był u nas mój brat i oni mają core 2 tyg młodsza od Filipa i ona u nas pierwszy raz przewróciła się na boczek i brzuszek, a mój maluch pomyślał gowniara nie będzie mnie wyprzedzać i hyc przewrócił się na brzuszek.:biggrin2:

Do góry