reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kurcze.. od chyba dwóch tygodni mam ból w prawym nadgarstku od podnoszenia malego. Teraz jak wstaje rano to ból jest na prawdę spory. Staram się podnosić malego inaczej ale zawsze jakoś coś muszę prawą ręką zrobić :(
Miała może któras z was taki problem? Nie wiem czy iść z tym do lekarza, czy może coś moge domowym sposobem z tym zrobić.
Kup w aptece specjalną opaskę na nadgarstek :) Jak dla sportowców Link do: Uniwersalny stabilizator nadgarstka - orteza z szyną (ARMOR ARH5019) - Sklep internetowy Orteo.pl. Byle staw trochę odciążyć . Potem podpytam mamę o maść . Karmisz? przepraszam ale nie pamiętam:(

reklama
Najlepszego dla czteromiesieczniakow!

Mieliśmy iść na spacer, bo słońce, a od drugiej strony ciemne chmury :(

Robimy więc roladki!

Dziewczyny, jutro koleżanka wpada. Średnio mam czas na wymyślne pieczenie, a chcialabym jakieś ciasteczka przygotować do herbatki, ale żeby było ambitniej niż z paczki :p macie sprawdzone przepisy?

Witajcie mało mnie tu ostatnio ale czytam Was tak żeby nie miec zaległości.

Moje dziecko tez nie sypia zbyt dobrze ostatnio. Żeby sie wyspac kładę sie z nią spac wiec nie ma mowy o zadnych chwilach dla siebie, filmach i przytulasach z mężem.

Ostatnio mam gorsze dni ja sama. Brakuje mi kontaktu z ludźmi, kocham moje dzieci ale chcialabym moc pojechać sobie i miec czas tylko dla siebie.

Piszecie ze dzieci zaczely spac z Wami w łóżku i ze zle sie z tym czujecie. Moja Pola od urodzenia spi ze mną i nie wiem jak ja mam tego oduczyć i to jest dopiero kłopot. Boję sie ze tak juz zostanie. ...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Najlepszego dla czteromiesieczniakow!

Mieliśmy iść na spacer, bo słońce, a od drugiej strony ciemne chmury :(

Robimy więc roladki!

Dziewczyny, jutro koleżanka wpada. Średnio mam czas na wymyślne pieczenie, a chcialabym jakieś ciasteczka przygotować do herbatki, ale żeby było ambitniej niż z paczki[emoji14]macie sprawdzone przepisy?
Lizzy ja mam przepis na ciasto. Mega szybko sie robi a jest po porstu nieziemski :) robilam wiele razy i zawsze wszyscy byli zachwyceni. :) tarta z kremem i owocami. Generalnie robi sie w 30-40min a niebo w gebie :D

U nas masakraa..maly od tygodnia budzi sie co 15, 30 albo 40min. mi juz leb peka nie wiem co mam robic. Chyba zeby mu wychodza. Dajemy mm i ssie cyca. W sobote i niedziele bylismy w gosciach i w ogole nie chcial spac. Dopiero w domu zasypial na dluzej czyli 2h i od nowa pobudki. Podejrzewam zeby bo juz widac biale pod dziaselkiem.. generalnie cyca jeszcze nie odrzucil wiec jest ok.

Mam taka ogromna ochote na wino i papierosa ze szok, ale dzielnie sie trzymam. :)

Poza tym mam mega lenia. Chyba to ze zmeczenia nie chce mi sie sprztaac w domu i nic robic. Mam taki syf ze masakra...az wstyd kogos zaprosic. Musze umyc okna bo sa obrzydliwe ale jak sobie pomysle to mi sie odechciewa bo nie cierpie myc okien.

Pomarudzilam o sobie jak zwykle...a no i nie moge sie zabrac do odchudzania. Mialam zaczac od dzisiaj ale wczoraj mama miala urodziny i mialam w domu kawalek ciasta wiec zjadlam sobie na sniadanie. taki porzadny ten kawalek[emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

izzy ja mam przepis na ciasto. Mega szybko sie robi a jest po porstu nieziemski :) robilam wiele razy i zawsze wszyscy byli zachwyceni. :) tarta z kremem i owocami. Generalnie robi sie w 30-40min a niebo w gebie :D
To może zeby nie zaśmiecać tu niezainteresowanym wyślesz mi na prywatną wuadomosc. Bardzo proszę i będę mega wdzięczna :)

Flammie ja mam ten sam problem z nadgarstkiem, ale ciągnie się już dużo, chyba z 3 miesiące - prawie od początku jak jest Natalka. Byłam z tym u lekarza ale powiedział że jak karmię piersią to tylko maść mi może przepisać. Trochę pomaga ale ból zdarza się nadal. I jeszcze na rehabilitacje powiedział że może mnie wysłać ale gdzie ja bym na to czas znalazła:p

reklama
Poza tym mam mega lenia. Chyba to ze zmeczenia nie chce mi sie sprztaac w domu i nic robic. Mam taki syf ze masakra...az wstyd kogos zaprosic. Musze umyc okna bo sa obrzydliwe ale jak sobie pomysle to mi sie odechciewa bo nie cierpie myc okien.

Też mam syf nad którym nie moge zapanować, a nie lubie syfu! Mam niby system, że każdego dnia sprzątam jedną część mieszkania a w weekend odpoczywam, ale i tak nie zawsze mi to wychodzi. O oknach to wole nie myślec nawet..

Na prawde mnie koszmarnie ta łapka boli jak mam małego podnieść. Musiałam wczoraj jakoś ją przeciążyć, bo wcześniej było aż tak źle. Mąż też mnie na rehabilitacje wysyła.

U mnie juz słonko zaszło.. :(

Do góry