reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Sinus rinse to zestaw do płukania zatok. Fixsin, który polecała chyba Karolina to praktycznie to samo.
Ibum żel to żel zawierający: buprofen vzyli lek działający przeciwbólowo i przeciw zapalnie.

reklama
My podajemy podwójnie czyli 800j., bo mamy spory niedobór, pediatra polecił zrobić badania bo małemu pociły się bardzo rączki i stópki. Potem wyczytałam że to ponoć nie ma związku, bo po prostu skóra cieniutka i dlatego niemowlęta mogą się bardziej pocić, jednak dobrze że badania zrobione, chociaż straszne to pobieranie krwi, a paluszki przez dwa dni były sine :/

961lanlivti90jqh.png

Moja od 7.00 rano nie śpi jest teraz płacz brzuch ją chyba boli musiałam wyjść z pokoju bo nie wytrzymuje nerwowo mąż ją lula[emoji21]

reklama
Podaje przepis.

Skladniki na spod:
300g ciastek czekoladowych HIT
50g mlecznej czekolady w temp. pokojowej
50g masla w temp. pokojowej

Skladniki na krem:
200g mleka skondensowanego
250g mascarpone

Te skladniki dobrze jak poleza w lodowce ok 24h lepiej sie ubija krem, czasami jak sie nie wyrobie to wrzucam na troche to zamrazalnika i tez jest ok :D

Ciastka hity i czekolade rozdrobnic reka na mniejsze kawalki i zmiksowac razem z maslem do momentu uzyskania konsystencji "mokrego piasku". Jak juz jest zmiksowane wylozyc na forme ja uzywam takiej typowej do tarty z wyjmowanym spodem, docisnac na bokach wyrownac i wstawic do lodowki.

Krem banalny wystarczy ubic mleko skondensowane z mascarpone aby powstala konsystencja w miare sztywnego kremu.

Wylozyc na forme ze spodem i na kem polozyc owoce. Najlepiej spisuja sie takie jak maliny, borowki ale ja czesto kroje w plastry kiwi i tez jest pysznie. Wkladam do lodowki na 3h w sumie im dluzej to lepiej i to wszystko :) pyszne i szybkie.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry