reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja mam mega dola. Maly nie chce od kilku dni piersi...jak tylko go przystawie jest wrzask nie z tej ziemi. Krzyczy piszczy wierzga wygina sie...:( jak daje butle jest ok.

Paula, u mnie jest dosłownie identyczna sytuacja, ale juz od kilku tygodni!! Także wiem przez co przechodzisz, bo ja za kazdym razem rycze jak mały odmawia piersi :( Czytałam, że to jest strajk dziecka i podobno mija.. Duzo informacji jest po angielsku na ten temat.
Zaczęło się kilka tygodni temu, jak był jakiś skok. Czasem ciumkał po 3-5 min i krzyk, a czasem histeryczny krzyk jak tylko go ułożyłam do karmienia. Odciągam i podaje mu mleko, ale oczywiście wiadomo, że mleka zaczyna być coraz mniej w piersi.
Co mi pomaga, to przystawianie go jak ma dobry humor - rano po przebudzeniu biore do łóżka i wtedy troszke ciumka. Czasem też po długiej drzemce. Juz darowałam sobie próbowanie przystawiania za kazdym razem, zwlaszcza jak glodny, bo wiem, ze odmowi, a mnie to tylko dobija..
Mam nadzieję, ze u was to minie i dziecko wroci do ssania!

Dodam jeszcze, ze karmie prawie tylko mm teraz, i staram sie utrzymac laktacje przez te dwa miesiace, ale juz nie walcze na sile o kp, bo nie mam cierpliwosci.. Staram sie tak troche na luzie podejsc, bo co z tego, ze walcze o kp skoro non stop dziecko widzi mnie w nerwach albo zrozpaczona.. Wiecej szkody niz porzytku.

Ostatnia edycja:
reklama
Paula_dabro też pomyślałam że może jakiś skok albo kryzys lakta.
Próbowałaś różnych pozycji? Np. z pod pachy? Tak mi się skojarzyło bo jak filip robił i sceny przy prawej piersi to z pod pachy ładnie jadł. Nie załamuje się, nawet jak maluch już nie będzie jadł z piersi to pamiętaj że zrobiłaś wszystko żeby go zachęcić i utrzymać laktację.

Mialam to samo i się poddałam. A pomyśleć, że kiedyś myślałam, że wystarczy dziecko przytulić do piersi i gotowe. Po porodzie nagle okazało się, że piersi strasznie bolą, trzeba uważać czy maluch dobrze chwyci i do głowy mi nie przyszło, że może nie chcieć pić.

Dzieki Dziewczyny za dobre slowa.

Cos musi sie dziac bo on uwielbial cycusia a teraz tak jak piszesz Flammie podaje mu jak ma dobry humor w trakcie spania albo chwile po tym jak sie obudzi ale nie rozbudzi sie na dobre. Teraz np nie bylo mnie w domu ok 1.5h M dal malemu mleko jak wrocilam to jadl cycusia i tak sie cieszyl jak nie wiem jak go przystawialam, ale nie byl bardzo glodny moze dlatego. Wczesniej probowalam dac mu 60ml i cyca ale nie dalo rady tak wrzeszczal ze szok....

Wydaje mi sie ze to dlatego ze zabki ida. Dokuczaja mu bardzo moze dlatego tak marudzi.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, to moze byc przez zabki.
U mnie chyba powodem jest mala ilosc mleka i moze wolno wyplywa, bo apetyt malemu nagle sie zwiekszyl, a mleka jak malo bylo tak malo jest.

Pola po szczepieniu bardzo marudzi boję się nocy...

Paula ja tez się poddalam w podobnej sytuacjw 2 mcu wiec wierzę w Ciebie ze dasz rade i bedzie dobrze bo nie jeden kryzys juz za Toba jezeli chodzi o laktacje

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka:-) ja dzisiaj po pracy, fajnie było, no nie sądziłam że kiedyś będę miała tyle przyjemności z pracy:-)
I oczywiście plotki, plotki, plotki z koleżankami tego też mi brakowało :-)

Basiajulia postaw przy nakryciach przy obiedzie tak jak na weselach teraz daja:-)

Toteczka ale opatulone malenstwo:-) slodkie:-) u nas dzisiaj 0 stopni i chwilami śnieg padał!

Paula u mnie jest to samo, ja już się nie denerwuje bo nie ma sensu, mała i tak nie rozumie jak ja proszę żeby ładnie jadla:-) daje w nocy, jak jest rozespana po drzemce, czasem trochę z butelki i jak się uspokoi to zmieniam na pierś. Jak placze to nawet nie próbuje daje odciagniete jeśli mam a jak nie to mm.

Julka moja już nie ulewa. Wody nie daje to nie wiem.

moja dalej ulewa
a jak pytałam lekarki to powiedziała żeby wody nie dawać bo będzie jeszcze bardziej ulewać

jedynie nie ulewa po mleku bebilon AR

Paula u nas też już kilka kryzysów było już nie raz mężowi mówiłam że koniec z kp ale jakoś dalej ciągniemy są dni że tylko wieczorem butle dostanie a są dni że cyc to tylko do pociumkania jest np dzisiaj o 7 kaszka 10 cyc 11 mm 14 cyc 16 mm 18 cyc 18.30 mm 20 kaszka i mega płacz w koncu mm i śpi ;)

reklama
Kurcze coś sie u nas rozregulowalo. Mala ostatnio pić mleka nie chciala a wczoraj i dziś zamiast po kapieli i kolacji spać do 2 lub 3 godziny to budzi sie co dwie godziny. Nie wiem co robić bo jak daję mleko to wciąga i to więcej niż zawsze. Przyzwyczajona jest do zasypiania ze smoczkiem i zastanawiam sie czy ciągnie mleko tylko ze względu na ssanie czy jest głodna. Karmić czy tylko starać się usypiać ?

Do góry