reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej.
A moja ładnie przysypia noce e za to ja mam problemy z zaśnięciem po tym jak ja nakarmie i ona sobie już spi. Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też :( dziś nie śpię od 5.

Hej , my już na nogach . Dziewczyny czy wasze dzieci dużo gadają , bo moja właśnie niebardzo . Piszczy albo się śmieje .
Moja nie piszczy, śmieje się głośno tylko do męża (!), a gada sobie jak ma ochotę, gyyy, geee, e!, a!.

Poradźcie - planuję dać te pierniczki jako podziękowania dla gości, ale nie wiem, kiedy. Planowałam po obiedzie zanim się wszyscy rozejdą na fajkę, zwłaszcza, że chrzestnym chcemy kilka słów powiedzieć. Na zakończenie nie bardzo chcę, bo ludzie się będą rozchodzić w różnych porach i mogę karmić np., a mój mąż nie ogarnie.

reklama
Basia najlepiej położyć przy nakryciu przed samą imprezą.
Mój dużo mówi ale ja mam dwie gadatliwe córki i męża, gadają nawet przez sen więc myślę że to geny:) Jedni są bardziej gadatliwi inni mniej. Ja pamiętam, że jak one weszły w okres zadawania pytań to ja byłam autentycznie wykończona i tęskniłąm za czasami bez dźwięku. Dla tych mniej gadatliwych polecam już zacząć czytać książeczki.
U nas noc jak zawsze, co 2 h szukanie jedzenia, z tym że odkąd jest kaszka to są takie krótkotrwałe przebudzenia bo kilka razy pociągnie i zasypia. Próbowałam nie dać jeść ale zaczyna się denerwować i wybudzać bardziej, więc chyba jeszcze potrwa zanim go odzwyczaje od ciumkania co 2h. Wczoraj podałam mu cyca żeby zobaczyć co zrobi a on zaczął tak głośno rechotać, że za chwilkę śmiały się i dziewczynki i mąż.

Ja tak się szkole w śpiewaniu od kolorowe kredki, idziemy do zoo,jadą misie, przez hej sokoły, że może czas się zgłosić do Idola :-D żeby talentu nie zmarnować :biggrin2:
U nas króluje idziemy do zoo! Najlepsze papugi, co gadają haha i bańkę łap lubi.

Z jagódek mąż się nabijał, bo było coś,ze zjemy, wysmarujemy buźki itd :p

Mój snek dużo gada. agu, gli, ej.

A jak Wasze pociechy na spacerach albo przy gościach? Moj syn w domu całe dnie nie raz się śmieje, jak wyjdziemy, to na spacerku spięty, pełna powaga. To samo jak więcej ludzi w domu.

Hej,

Ja mam mega dola. Maly nie chce od kilku dni piersi...jak tylko go przystawie jest wrzask nie z tej ziemi. Krzyczy piszczy wierzga wygina sie...:( jak daje butle jest ok.

Nie chce sie licytowac tylko jest mi strasznie przykro bo bardzo walczylam o kp i karmiac go piersia czulam sie na prawde szczesliwa i spelniona. Nie twierdze ze mm jest zle ale po takiej walce jest mi cholernie przykro ze juz nie bedziemy sie tak przytulac, ze nie bedzie tych cudownych chwil....caly dzien je dzisiaj mm bo inaczej nie da rady. Masakra...

Chce mi sie wyc..:(

Moglabym karmic odciaganym ale wiem ze nie dam rady tak odciagac na kazdy posilek. Czuje sie fatalnie i zle...;(

Gdzie mam sie wyzalic jak nie tu....

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

A jak Wasze pociechy na spacerach albo przy gościach? Moj syn w domu całe dnie nie raz się śmieje, jak wyjdziemy, to na spacerku spięty, pełna powaga. To samo jak więcej ludzi w domu.
U nas jest podobnie :)
Hej,

Ja mam mega dola. Maly nie chce od kilku dni piersi...jak tylko go przystawie jest wrzask nie z tej ziemi. Krzyczy piszczy wierzga wygina sie...:( jak daje butle jest ok.

Nie chce sie licytowac tylko jest mi strasznie przykro bo bardzo walczylam o kp i karmiac go piersia czulam sie na prawde szczesliwa i spelniona. Nie twierdze ze mm jest zle ale po takiej walce jest mi cholernie przykro ze juz nie bedziemy sie tak przytulac, ze nie bedzie tych cudownych chwil....caly dzien je dzisiaj mm bo inaczej nie da rady. Masakra...

Chce mi sie wyc..:(

Moglabym karmic odciaganym ale wiem ze nie dam rady tak odciagac na kazdy posilek. Czuje sie fatalnie i zle...;(

Gdzie mam sie wyzalic jak nie tu....

Jeszcze nic straconego, może to tylko chwilowe? Jeszcze nie zakładaj najgorszego.

Paula, ja prawie w ogóle nie kp więc nie bardzo się znam, ale pamiętam jak nam położna mówiła na szkole rodzenia, że jak się zje dużo czosnku, cebuli itd to dziecku może nie smakować. Nie wiem ile w tym prawdy więc tak tylko luźno rzucam...

To juz tak od poniedzialku. Moze zabki bardziej mu dokuczaja nie wiem. Trudno jesli odrzuci cyca to bedzie jadl mm...wazne zeby byl zdrowy choc nie ukrywam ze byloby mi bardzo smutno...

reklama
Dziewczyny te ktorych dzieci ulewaly, dalej wam ulewaja? Moj po mleku sporadycznie ale po wodzie to non stop, dzis mu dałam trochę to caly dzien chlusta. Za 11 dni konczymy 4 miesiące, myslalam ze to sie już skończy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry