reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Więc nie tylko mój taki duży to i dobrze niech nam dzieci rosną

Asia28BK Ja swój poród, i cały pobyt w szpitalu wspominam nie najgorzej chociaż wesoło nie było. Gdyby nie ogromne wsparcie ze strony męża i personelu na oddziale też byłoby ciężko. Rodziłam naturalnie, pierwsze dziecko 5 godz. 15 minut, więc niby nie długo, jednak okazało się że macica się nie odkurczyła i dostałam krwotoku. Dwa dni na kroplówkach, a i tak skończyło się przetaczaniem krwi. Małego nie miałam siły utrzymać na rękach, nawet na łóżku nie byłam w stanie usiąść, więc wszystko łącznie z siusianiem było w pozycji leżącej przy pomocy pielęgniarki bądź męża jeśli akurat był. Najgorsze było przełamać wstyd, to jednak troszkę krępujące, na szczęście miałam osobną salę. Położne wspaniałe gdyby nie ich pomoc przy karmieniu małego piersią pewnie skończyłabym na butli, a tak Antoś rośnie nam na cycusiu jak na drożdżach a butla jest be, nawet załapać nie potrafi smoka więc herbatkę koperkową musi pić mamusia

strasznie się rozpisałam, ale ja z natury gaduła jestem
Ojej[emoji53][emoji53]to ciężkie miałaś pierwsze dni macierzyństwa

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny
My dzisiaj po chrzcinach . Wszystko pięknie się udało. Mała 8h poza domem i grzeczna jak anioł.
Co do wagi. Ma pewnie teraz około 6700g-16 tydzień-na cycku .
Jeśli chodzi o zabawki. To wszelkie gryzaki, szeleszczące książeczki i wszystko co da się złapać i wsadzić do buzi. Też mamy motyla Lamaze . HIT!
Drugie dziecko owszem, ale nie wiem kiedy .

Witaj groszkowamamusiu gratulacje waga synka przy samym kp imponujaca[emoji16][emoji16][emoji16]

Dziewczyny jeżeli myślicie o 2 dziecku , nie czekajcie zbyt długo tak jak ja[emoji17] 8 lat to duża różnica. Ma to oczywiście plusy ale minusów chyba więcej. Kacper jest wspanialym starszym bratem ale przeszedł okropnie fale pierwszej zazdrości, było ciężko teraz jest lepiej. Ciężko też jest wrócić do pieluch i tego że nie ma tylu możliwości co przy 8 latku, brakuje swobody i wolności,ale wszystko jest do przejścia. Nigdy nie chciałam 1 dziecka bo sama jestem jedynaczka i uwazam ze jedynaki maja smutne życie i nie mają nikogo gdy odejdą rodzice.[emoji30][emoji17] 2dziecko chcialam szybciej w sumie 2-3lata marudzilam mężowi i się udalo jest moja Pola najkochanszy smieszek na ziemi.

W tym tygodniu mamy szczepienie i zobaczymy jak waga. Dziewczyny u nas tez posypal sie plan dnia przez ta zmaine czasu.

Dzis pierwszy raz nie usypialam Polci na rękach tylko polozylam obok siebie i jej cisialam[emoji16][emoji16][emoji16]robilam za misia szumisia i sie udalo. Moze powoli zycie wroci w malym zakresie do normalności[emoji16] zaczynamy od usypiania a za chwile powrotu do łòzeczka bo mala spi ze mna calh czas.

Moja Pola tez reaguje placzem na obcych.czy wasze maluszki tez zadzieraja glowe jak leżą na pleckach?
Spokojnej nocy wszystkim[emoji64][emoji64][emoji64][emoji64][emoji64][emoji64]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj klocuszek wazy 7400g i skonczone 4 miesiace. Na poczatku moje mleko, pozniej mm i teraz glownie moje :)

Dzisiaj mialam wizyte tesciowej...krotka to wizyta byla ;) narobilam sie okropnie a i tak mi nic nie wyszlo :( dobrze ze Maz mi duzo pomogl ;)

Moj synek chyba nie ma ulubionej zabawki...lubi sie patrzec na lwa ktory wisi na palaku przy bujaczku.

Gdzie kupowalyscie motylka?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Antek też spał z nami z racji tego że budził się bardzo czesto a nie bardzo miałam siłę go ciągle lulać, po włożeniu do łóżeczka znów się budził. Teraz w sumie też tak jakby śpi z nami. Zdjelismy bok łóżeczka i dostawiliśmy do naszego. Też pomału musimy oduczyć chociaż wiem że będzie ciężko, nie wiem kto odczuje to bardziej teraz wystarczy wystawić cycusia

co do zadzierania głowy to Anyoś się czasami tak pręży jak już nie chce leżeć, jak się go złapie za rączki to już ładnie siada, ale jak już pisałam to duży i silny chłopczyk jest, ze wszystkim troszkę do przodu.

Moj klocuszek wazy 7400g i skonczone 4 miesiace. Na poczatku moje mleko, pozniej mm i teraz glownie moje :)

Dzisiaj mialam wizyte tesciowej...krotka to wizyta byla ;) narobilam sie okropnie a i tak mi nic nie wyszlo :( dobrze ze Maz mi duzo pomogl ;)

Moj synek chyba nie ma ulubionej zabawki...lubi sie patrzec na lwa ktory wisi na palaku przy bujaczku.

Gdzie kupowalyscie motylka?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Motylka na pewno znajdziesz na Allegro. Szukaj motyla zawieszke od Lamaze.

My dzis wedlug starego czasu i bylo ok.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie
Aga gunia az tak źle było?
I nas jest 6 lat różnicy i jak dla mnie super....nie wyobrażam sobie dwóch maluchów w domu.
Maja jest już na tyle duża ze wszystko da się z nią zrobić [emoji4]

Muszę rozejrzeć się za tym motylem.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My już też nie śpimy

Do tego wstawalam chyba co godzinę jestem niewyspana i zła

Jeszcze muszę dzisiaj jechać do lekarza bo majka w nocy też co chwilę wstawala ma katar gardło ja boli i gorączką miala

Do góry