reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Julita, nie pisałam wcześniej, bo najpierw mi było trudno, a potem chciałam wyprzeć z pamięci i nie wracać. W wolnej chwili napiszę, ale tyle co tam się naplakalam to nie pamiętam czy kiedykolwiek w tak krótkim czasie...
Moje dziecko też czas sobie przestawiło i wstał przed chwilą. szok!

Zła jestem na siebie okazało się ze mam w domu jajka z biedronki te co zostały wycofane a my wczoraj zjedliśmy dwa z tej paczki
Mam nadzieję ze nic nam nie będzie jak na razie czujemy się dobrze wyczytałam że objawy mogą się pojawić od 6h do 3,7 dni po zjedzeniu

O kurcze dobrze ze piszesz o tych jajkach ! Na pewno wszystko bedzie ok!

Co do dzieci- ja nie planuje wiecej - Zuzka mi wystarczy, marzylam o corce, mam corke:) moj facet tez juz wiecej nie chce

Hejka. Ja też sprawdzałam jajka z biedry, ale mam inną partie.
Nocka u nas jak ostatnio pobudki o 2,30, 3,30, 5, i po 6. Niech skok mija!
Mam problem, Filip ma wysypke, cała szyjka w trudnych kostkach, z tyłu i na pleckach ma czerwony placek taki trochę suchy i na brzuszku są krostki.
Kurcze byłam już z tą szyja u lekarza ale stwierdziła że większość to potówki i malutka wysypka, dała maść triderm, teraz tydzień nie smaruje i go wysypalo:-( nie stosujemy żadnych mowych kosmetyków, nie przegrywamy. Tak się zastanawiam czy to od czegoś co ja jem.

Maamba a jesz nabiał? U nas jak się pojawiły suche placki to lekarz powiedział ze to może być od nabiału i ograniczyłam do minimum. Ale krostek u nas nie było, tylko zaczerwienione suche placki.

Toteczka jejku jaka historia u was fajna :) widocznie takie było Twoje przeznaczenie żeby zostać matką;) i los wykorzystał pierwszą możliwą okazję :D

Ja planuję starać się o kolejne jak Natusia skończy 3 lata. Z kilku powodów. Po pierwsze, chcę wrócić do pracy i trochę popracować zanim znowu pójdę na zwolnienie. Żeby to jakoś wyglądało... Po drugie, chcę żeby Natka była już trochę ogarnięta i mniej absorbująca, bo nie wyobrażam sobie takiej dwójeczki na raz ;) a po trzecie to chcę poczuć tę chęć posiadania noworodka, żebym tak zatęskniła za tym :)

reklama
Witam, jestem nowa ale od czasu do czasu coś tam u was podglądnęłam. Mój czorcik też ma problem z zasypianiem, ale tylko wieczorami. W dzień godzinne drzemki co dwie godziny 9, 11, 14, 16, 18 więc niby śpi dużo, wieczorne usypianie to męczarnia. Kąpiel, masaż oliwką (uwielbia - może to go rozbudza?), cycuś i niby zasypia, ale budzi się po ok. godzinie i wtedy już jest różnie bywa że do północy nie chce spać, a w nocy budzi się co ok. 2h.

961lanlivti90jqh.png

Do góry