reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Własnie powiedzialam lekarzowi, ze wg tabelki Ewa pije polowe mniej a on na to po co czytam takie głupotg. No i tak wyglądają rozmowy z naszym lekarzem. A na pajacyki w hm jakas promocja?

Dziewczyny, których dzieci śpią na rączkach - próbowałyście opatulić dziecię np w kocyk i żeby miało coś przy buzi? Moja mama kiedyś małą opatuliła kocykiem, że teraz tak zasypia w dzień sama w wózku, nawet czasem sobie zarzuca coś na buzię(kocyk albo pieluszkę);) Potem oczywiście jej to zdejmuje.
U nas noc w miarę, pobudki co 3 godz i zasypiała od razu.
Wreszcie przestało padać.
Moja z pieluchą na oczach i jeszcze ją tak miętoli w rękach.

Witam!

Aga
, współczuję!!!!!!! Moja wczoraj nic nie spała i miałam dość, nerwica mnie brała, jak Ty to wytrzymujesz, biedna :( Mam nadzieję na jej sen dzisiaj, bo zwariuję :( Ty masz tak codziennie? To naprawdę przytulam z całego serducha!
Kamejka - to tak jak moja, przy piersi usypiała, a po odłożeniu już obudzona. Wolę ją kłaść w dzień w łóżeczku niż w leżaczku, ale teraz usnęła i ją przełożyłam do leżaczka, bo wczoraj w tym łóżeczku to nic nie pospała. Mam nadzieję, że chociaż pół godziny pośpi...Moja też wczoraj skończyła 3 miesiące i podejście mam takie jak Ty. Nie może mi spać na rękach, bo mam jeszcze dwóch chłopców, którym muszę ugotować, pomóc w lekcjach, poćwiczyć zajęcia z logopedii, obciąć paznokcie, pomóc umyć głowę, przeczytać bajkę i też przytulić. Do tego ogarnąć dom, zakupy jakieś zrobić, po prostu - normalnie funkcjonować.
AgaGunia - wytrwałości :( Dużo zdrówka! A ten Twój szef to przegina, co Cię obchodzą inne pracownice, Ty jesteś na macierzyńskim, niech sobie radzi sam!!
Doris, ja do snu Młodej zakładam body z długim, na to bawełniany pajacyk i wkładam do śpiworka. Palimy jż w centralnym i mamy naprawdę ciepło. Wcześniej miała zimne rączki to teraz zakładam jej pajacyki z łapkami na rączki, chociaż mam pewność, że kciuka do buzi nie pcha, bo miała zapędy :)
Toteczko, oby kaszel był jednorazowy!

Moja też lubi zasypiać przytulona do pieluszki, ja mój pierworodny :) Potem zabieram.
Tak od urodzenia tak ma[emoji26] najgorzej jak jestem sama to wtedy nic nie zrobię w domu a przeciesz 2 starsze córki mam którym też muszę się poświęcić w końcu szkoła się zaczęła. Dzisiaj padł pierwszy rekord spania odkąd Ania się urodziła mianowicie przespała ciągiem prawie 3 godziny zrobiłam obiad na dziś i jutro. Uff fajne uczucie.

Toteczko, Karolina - cieszę się, że dzieciaczki dzielnie zniosły szczepienia :)
Flammie - ojej :) Dziękuję Ci ślicznie. Nastka to spokojne dziecko więc nie mam tak źle, zazwyczaj ;)
Aga, doskonale rozumiem sytuację z większą gromadką dzieci, jakoś trzeba to ogarniać, a Ty masz to utrudnione. Super, że dziś było lepiej, oby tak jak najczęściej!

Moja odespała wczorajszy dzień. Spała od 13:30 do 18. Ciekawe teraz kiedy pójdzie spać i jaka będzie nocka :D
Na chrzcinach pospała 5 godzin, obudziła się o 19 i w nocy było ok więc mam nadzieję, że tym razem też tak będzie...

Aga super, ciekawe kiedy u mnie nadejdzie taki dzień. U nas marudzenie i płacz chyba po tym szczepieniu, już sie zastanawialam nad podaniem viburcolu ale kąpiel zawsze poprawia humorek. Teraz butla i długie lulanie...

My tez stosujemy spiworki. Super sprawa. A ogolnie ubieramy sie w dlugi rekaw, rompersa i na to jakis cienki sweterek. U nas srednio 20/21 stopni.

Tak narzekaja niektore z Was na tych facetow a moze po prostu trzeba chlopu powiedziec prosto z mostu czego chcemy? Moj sie bardzo ogarnal, jak widze ze np jest kurz a akurat ja jestem czyms zajeta to mu mowie "sluchaj wez odkurz bo ja robie cos innego". Dzieckiem tez sie zajmuje i to bardzo chetnie, przewija bawi sie nosi, musze przyznac ze to dla mnie duze ulatwienie

Aga super, ciekawe kiedy u mnie nadejdzie taki dzień. U nas marudzenie i płacz chyba po tym szczepieniu, już sie zastanawialam nad podaniem viburcolu ale kąpiel zawsze poprawia humorek. Teraz butla i długie lulanie...
Toteczka to pewnie jednorazowy przypadek [emoji38] teraz właśnie ją lulam na noc już ręką mi odpada bo zaraz minie godzina od kiedy ją lulam[emoji21] u lekarza nie byłam bo mąż miał wolne i przeszliśmy sie na spacer i nam trochę spała więc szkoda mi jej było budzić.

reklama
Toteczka na stronie H&M jest akurat międzysezonowa wyprzedaż.
Mój mąż nie ma kiedy mi pomagać. Cieszę się, że jak wraca to zajmuje się małą. To mi wystarczy. Co nie zmienia faktu, że mnie czasami do szału doprowadza.

Do góry