reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

My mamy w sypialni 20-21 stopni, ale zanim włączyli ogrzewanie to bylo 18 i dogrzewalismy farelką.

Synuś śpi w beciku. Nie budzi się przez to przy odkladaniu, bo zasypia na butelce. Już trochę długi, dół wyskakuje wiec okrywam kocem, bo wykopuje zaraz :p

reklama
Lizzy - u nas tak samo hehe.

My też mamy tę matę. Jest ok, szkoda, że ta karuzelka się nie kręci sama. Też podkładam koc.

U nas dalej pada, drugi dzień w domu, tak jeszcze nie było, buuuuu. Marudzenie i nuda!

Kamejka, to samo u nas, też wierci się i prostuje nóżki. Próbowałam w zeszłym tygodniu to protestował. Teraz mu minęły dziwne dni, więc będę znów probować. Już trzyma sam główkę, to nie będę go tak szczelnie obwiązywać i zobaczymy.

Mój synek śpi w długim rękawku i czymś ze stopkami, albo w skarpetkach, czyli pajacyk jakiś albo body plus spodenki ze stopką. Do tego cieniutki kocyk z wełny, taki na prawdę leciutki. Rozkopuje się, ale nie sądze by było mu zimno. Temperature mamy tak troche ponad 20 stopni.

Nie mam monitora oddechu.

Paula, już ząbki? Super! :)

Nie może mi spać na rękach, bo mam jeszcze dwóch chłopców, którym muszę ugotować, pomóc w lekcjach, poćwiczyć zajęcia z logopedii, obciąć paznokcie, pomóc umyć głowę, przeczytać bajkę i też przytulić. Do tego ogarnąć dom, zakupy jakieś zrobić, po prostu - normalnie funkcjonować.

Super mama jesteś, że to wszystko ogarniasz i nawet na forum wpadasz :) Ja z jednym dzieckiem ledwo się wyrabiam.

Toteczka, ja też nie daję rady jak płacze, nigdy nie dawałam dlatego ja nosiłam na rękach itd. Teraz mały jest wyjątkowy bo pięknie śpi i nie płacze prawie wcale.
Lila, to u mnie chłodniej w pokoju i będę go o wiele grubiej ubierać, choć to jest tak, że jak ja już go biorę na cyca do siebie do łóżka i on zasypia ze mną przytulony to jest mu za gorąco.
Kamejka, ja teraz mam Snuzę do pieluszki, obecnie najnowszy model z lipca 2016, bo wcześniej kupiłam uzywany, Ci ludzie co mi sprzedali mnie trochę oszukali i dostałam zniżkę w Snuzie na ta okoliczność. Jak mi oddali kasę to kupiłam nowy. Też będę używać do roku.
Nieufna, moje dzieci też spały z pieluszką przy policzku a teraz Mały czasami.Co kryzysów laktacyjnych to ja też jej mam co jakiś czas. Ale się już przyzwyczaiłam :-). Karmię dalej, bo ja uwielbiam karmić piersią.
Paula Dabro, szybko te ząbki ale u mnie było tak: najstarsza córka 8 miesiący, syn 4 miesiące, młodsza córka 6 miesięcy a teraz to nie wiem. Zobaczymy choć małemu tak jakby odznaczają się przez dziąsełka dwie górne jedynki :-)
Madziolina, mój jakiś za duży się zrobił na rożek więc go tylko nim przykrywam.
Flammie, ja bez monitora oddechu nie dałabym rady. Nie miałam go ostatnio przez jakieś 8 dni, zanim tamci ludzie nie oddali mi kasy i ze Snuzy nie przyszedł nowy. I strasznie się stresowałam, szczególnie jadąc z Małym autem, bo ja go nie widzę jak prowadzę, bo jest na tylnym siedzeniu tyłem do kierunku jazdy.
Aga30+, jak u lekarza?
Pozdrawiam Resztę niewymienionych Dziewczyn

My po szczepieniu, Ewa nawet nie poczula. Wiec lekarz kupki zielone olał. Pytałam o tę kaszkę na noc ale powiedział, że będę ją tuczyć. Opowiadał o rozszerzaniu diety ale połowy nie pamiętam. Koleżanka ma specjalną ulotkę z przychodni to wezmę i będę sie do tego stosować

My też już po szczepieniu. Nie było źle. Rozpłakała się, ale szybko dała się utulić i zasnęła. Kupiłam jej 6 pajaców w H&M, bo już mi że wszystkich wyrosła. Śpi tylko w pajacu przykryta kocykiem grubym. Jakoś nigdy nie zmarzła. Mamy ok 21 stopni.
Ja dziś padam na twarz i idę zaraz z małą pospać póki chłop nie wróci :)

reklama
Toteczka, mój synuś odkąd jest na mleczku ha z delicolem, też robi zielone kupki :)

Ja mam wrażenie, że Mały je dużo za dużo. Je więcej i częściej niż piszą :p no ale jak płacze z głodu to mam mu nie dać? :(

Do góry