reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Moja Ania ma już 3 miesiące i jeden tydzień. Co do kolek to jest znaczna poprawa ale co do spania w dzień to do d..y. Widzę ze predyspozycje do spania ma [emoji4] bo przysypia w dzień na góra 30 min ale 2 godzin ciągiem jeszcze od urodzenie nie było. Przed chwilą po jedzeniu przysnęła na 15 min i obudziła się z rykiem jakby ten brzuszek jeszcze ją pobolewał. Szczerze przyznam że na spanie u niej w dzień to już nie liczę. Za niedługo dzieciaczki będą z miesiąca na miesiąc coraz mniej spać.

reklama
U nas dzis pol nocy bylo marudzenie. Ja nie moge doczekać sie momentu aż maly przestanie ulewac bo to go glownie wybudza. Maz dziś spal obok niego i w koncu przyznal ze teraz rozumie co to znaczy jak mu mowilam ze synek nie chce spac. Zauwazylam ze moje dziecko jedt bardzo wrazliwe, wystatczy ze zmienię wode do mleka i juz jest reakcja przy ulewaniu. Musze sie bardzo pilnowac.

Moj synuś też kończy za tydzień 7go 3 miesiące. Zauważyłam, że ma krótsze drzemki w ciągu dnia o ile jesteśmy w domu. Śpi przeważnie po 30-40 min. O dziwo, kiedy idziemy do męża do pracy w odwiedziny to mały potrafi spać po 3h w wózku :p A przecież poza domem to dużo głośniej i mniej spokojnie jest.
Z usypianiem nadal musimy się nacudować... Nie ma tak, ze sennego odłoże do łóżeczka i sobie zaśnie. Bardzo jest niespokojny, wierci się i tak energicznie macha głową na boki (próbuje się sam ukołysać).

Jeszcze 1 mc i moze juz spróbujemy jabłuszko

Jejku jak ten czas leci!!
W następną środę kolejna kontrola i szczepienia.

Anegdotka na dziś. Ostatnio mały miał ciągle mokre body przy szyji. Myślałam, że znowu zaczął ulewać do czasu jak podpatrzyłam jak ten łapie krawędź tego body i sobie do buzi pcha :p

Mój brzusiu też nie zwis a taki 5 miesiąc i twardy ;)
Dziś bylismy na pobraniu krwi do tego tsh. Powiedzcie mi co to za moda, że krwi się nie zasysa strzykawką tylko wkłada igłę i czeka aż sie skropli sama? Trwało to i trwało bo nie chciało lecieć. Ściskała mu rączkę chyba całą wieczność. Maluszek wymęczony i mokry od łez i potu a mąż to miał minę jakby był na granicy wytrzymałości by kobietę wynieść z gabinetu.
Dodam, że nie robiliśmy wyniku u siebie w ośrodku bo endokrynolog polecił nam pielęgniarkę, specjalistkę od pobierania krwi u tak małych dzieci i po to by dziecko jak najmniej cierpiało jechaliśmy 25 km i robiliśmy to prywatnie

Iwona, my jak Młodemu krew pobieraliśmy też prywatnie to też łapała. Za pierwszym razem spał, lekko się przebudził na igłę, a potem spoko. Za drugim nie spał to machał rączką, w ostaniej chwili podłożyłam chusteczkę, bo byłaby krew na ubranku. Ale my morfologię robiliśmy więc może mniej krwi trzeba było...

Czy Wasze dzieci jak leżą, też tak machają rękami?

Hej.
Nie straszcie mnie, że krew ma tak spływać, przecież ja tam umrę - robi mi się słabo ;)
No właśnie, znacie grupę krwi Waszych dzieci? Ja nie, nie była napisana na karcie wypisu ze szpitala ani w książeczce, muszę dopiero zrobić badanie i to płatne, bo podobno nfz nie refunduje określenia grupy.

Czy Wasze dzieci jak leżą, też tak machają rękami?
I rączkami i nóżkami :)

Macha :)

Grupę krwi Nikodemowi zrobili po porodzie, ze względu na to że ja mam - i żeby było wiadomo czy podać mi immunoglobulinę. Ma taką samą jak ja. Z tego co wiem i tak jakby była potrzebna operacja to musiałabym robić jeszcze raz. W szpitalu robią ją dla własnej wiadomości i nie opisują jako dokument. Krew w kierunku grupy musi być dwukrotnie pobrana i wtedy dostaje się zaświadczenie. Moim jest pieczątka w starym dowodzie, tym zielonym i dlatego nadal go noszę przy sobie;)

reklama
Do góry