reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

ale to z żyły tak Waszym dzieciom łapali? Bo że z palca to wiem że tak robią i że dorosłym to też wiem, ale maluszka myślałam że oszczędzą. Endokrynolog napisał, że koniecznie z żyły , nie palca bo fałszuje wynik a Młodemu wcale nie chciało lecieć ciurkiem. Siniak już jest od wkłucia a podejrzewam, że będzie też sina rączka od ściskania

reklama
Hej.
Nie straszcie mnie, że krew ma tak spływać, przecież ja tam umrę - robi mi się słabo ;)
No właśnie, znacie grupę krwi Waszych dzieci? Ja nie, nie była napisana na karcie wypisu ze szpitala ani w książeczce, muszę dopiero zrobić badanie i to płatne, bo podobno nfz nie refunduje określenia grupy.

I rączkami i nóżkami :)
coś ok 40 zł to kosztuje

Mój brzusiu też nie zwis a taki 5 miesiąc i twardy ;)
Dziś bylismy na pobraniu krwi do tego tsh. Powiedzcie mi co to za moda, że krwi się nie zasysa strzykawką tylko wkłada igłę i czeka aż sie skropli sama? Trwało to i trwało bo nie chciało lecieć. Ściskała mu rączkę chyba całą wieczność. Maluszek wymęczony i mokry od łez i potu a mąż to miał minę jakby był na granicy wytrzymałości by kobietę wynieść z gabinetu.
Dodam, że nie robiliśmy wyniku u siebie w ośrodku bo endokrynolog polecił nam pielęgniarkę, specjalistkę od pobierania krwi u tak małych dzieci i po to by dziecko jak najmniej cierpiało jechaliśmy 25 km i robiliśmy to prywatnie
U nas było tak samo, już chyba strzykawką nie pobierają. Też miałam nerwy, bo naciskała i naciskała na jej raczke. Na szczeście wyniki ok.

Udało mi się rano kupić na stronie smyka kilka zestawów body, ale dałam sobie spokój, bo ciągle mnie wywalało, serwer porażka.

Hej.
Nie straszcie mnie, że krew ma tak spływać, przecież ja tam umrę - robi mi się słabo ;)
No właśnie, znacie grupę krwi Waszych dzieci? Ja nie, nie była napisana na karcie wypisu ze szpitala ani w książeczce, muszę dopiero zrobić badanie i to płatne, bo podobno nfz nie refunduje określenia grupy.

I rączkami i nóżkami :)
Ja mam wpisaną w książeczce, dostałam immunoglobulinę, bo mała ma plus ja minus:)

ale to z żyły tak Waszym dzieciom łapali? Bo że z palca to wiem że tak robią i że dorosłym to też wiem, ale maluszka myślałam że oszczędzą. Endokrynolog napisał, że koniecznie z żyły , nie palca bo fałszuje wynik a Młodemu wcale nie chciało lecieć ciurkiem. Siniak już jest od wkłucia a podejrzewam, że będzie też sina rączka od ściskania
Morfologię mojej tez z zyły pobierali:(

Byliśmy sprawdzic wage malego i przybral tylko 2400 gram przes 16 dni. Babka mowila ze nie jest zle, mam skierowanir na badanie moczu i wrocic do zwykłego Babilonu. Mamy dzis 2,5 miesiaca, potrzecim miesiacu mielismy przechodzic ale sprobujeny teraz. Jakdalej bedzie go brzucj bolal po zwyklym to juz nie mam pomyslu co robic. Od 7 rano zjadl170 ml..

U nas z paluszka te kropelki.

Grupe krwi miał na wypisie. Wpisałam do książeczki. Ja swojej do ciąży nie znałam.

Uff, myślałam, że mój Mały nadpobudliwy jakiś...

reklama
Do góry