ale to z żyły tak Waszym dzieciom łapali? Bo że z palca to wiem że tak robią i że dorosłym to też wiem, ale maluszka myślałam że oszczędzą. Endokrynolog napisał, że koniecznie z żyły , nie palca bo fałszuje wynik a Młodemu wcale nie chciało lecieć ciurkiem. Siniak już jest od wkłucia a podejrzewam, że będzie też sina rączka od ściskania
reklama
madziolina_p
Fanka BB :)
W ciazy zawsze zlecaja zrobieniw grupy krwi. Mi powiedzieli w szpitalu, ze jak nie wpisali to ma taka jak ja.
Moja macha i raczkami i nozkami
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja macha i raczkami i nozkami
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie dlatego, że nie miałaś tego oznaczenia na żadnym dokumencie z pieczątką i podpisem wykonującegoW ciazy ginekolog zlecił mi oznaczenie grupy mimo, ze wiedzialam jaką mam i refundowane było.
coś ok 40 zł to kosztujeHej.
Nie straszcie mnie, że krew ma tak spływać, przecież ja tam umrę - robi mi się słabo
No właśnie, znacie grupę krwi Waszych dzieci? Ja nie, nie była napisana na karcie wypisu ze szpitala ani w książeczce, muszę dopiero zrobić badanie i to płatne, bo podobno nfz nie refunduje określenia grupy.
I rączkami i nóżkami
nieufna
U nas było tak samo, już chyba strzykawką nie pobierają. Też miałam nerwy, bo naciskała i naciskała na jej raczke. Na szczeście wyniki ok.Mój brzusiu też nie zwis a taki 5 miesiąc i twardy
Dziś bylismy na pobraniu krwi do tego tsh. Powiedzcie mi co to za moda, że krwi się nie zasysa strzykawką tylko wkłada igłę i czeka aż sie skropli sama? Trwało to i trwało bo nie chciało lecieć. Ściskała mu rączkę chyba całą wieczność. Maluszek wymęczony i mokry od łez i potu a mąż to miał minę jakby był na granicy wytrzymałości by kobietę wynieść z gabinetu.
Dodam, że nie robiliśmy wyniku u siebie w ośrodku bo endokrynolog polecił nam pielęgniarkę, specjalistkę od pobierania krwi u tak małych dzieci i po to by dziecko jak najmniej cierpiało jechaliśmy 25 km i robiliśmy to prywatnie
Udało mi się rano kupić na stronie smyka kilka zestawów body, ale dałam sobie spokój, bo ciągle mnie wywalało, serwer porażka.
nieufna
Ja mam wpisaną w książeczce, dostałam immunoglobulinę, bo mała ma plus ja minusHej.
Nie straszcie mnie, że krew ma tak spływać, przecież ja tam umrę - robi mi się słabo
No właśnie, znacie grupę krwi Waszych dzieci? Ja nie, nie była napisana na karcie wypisu ze szpitala ani w książeczce, muszę dopiero zrobić badanie i to płatne, bo podobno nfz nie refunduje określenia grupy.
I rączkami i nóżkami
nieufna
Morfologię mojej tez z zyły pobieraliale to z żyły tak Waszym dzieciom łapali? Bo że z palca to wiem że tak robią i że dorosłym to też wiem, ale maluszka myślałam że oszczędzą. Endokrynolog napisał, że koniecznie z żyły , nie palca bo fałszuje wynik a Młodemu wcale nie chciało lecieć ciurkiem. Siniak już jest od wkłucia a podejrzewam, że będzie też sina rączka od ściskania
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Byliśmy sprawdzic wage malego i przybral tylko 2400 gram przes 16 dni. Babka mowila ze nie jest zle, mam skierowanir na badanie moczu i wrocic do zwykłego Babilonu. Mamy dzis 2,5 miesiaca, potrzecim miesiacu mielismy przechodzic ale sprobujeny teraz. Jakdalej bedzie go brzucj bolal po zwyklym to juz nie mam pomyslu co robic. Od 7 rano zjadl170 ml..
reklama
iwonaimaja
Julka moja lekarka mowiła że dziecko w miesiąc musi przybrać 750g