reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witam!

Przyszła chrzestna opiekuje się moim dzieckiem. Reszta w szkole i przedszkolu. Jestem sama. Aż dziwnie...

:D :D :D

Giulia - w oiilianie. Dziś kupiłam w Rossmannie Oliatum, młodszego syna też w tym kąpałam, bo miał problemy trądzikowe jak Nastka, nawet gorsze, zobaczymy. Dziś wlałam sobie odrobię mleka do Inki, bo bez mleka nie idzie tego pić.
Wmazur - śliczny Synuś! Cieszę się, że macierzyństwo Ci służy :) Zaglądaj częściej!!
Ile czasu po odstawieniu nadmiaru mleka wypryski powinny zejść??? (jeśli to od mleka, oby nie :/)
Toteczko - też taką mamy :D
Aga - można odzyskać! Tak jak dziewczyny piszą. Nie dziwię się, że ryczeć się chce :(

Jak chwytam za rączki to też się potrafi dźwignąć, ale to nie zawsze. A na brzuchu chyba mniej tą głowę podnosi niż na początku albo się mi wydaje, popytam lekarkę na szczepieniu.

Moja też nie cierpi czapek, grubszego ubierania :/ Na razie zakładam jej bawełnianą lub bawełniano - akrylową.

No właśnie! Można już w gondolce delikatnie podnieść główkę czy za wcześnie??? Mąż mi truje, ale mnie się wydaje, że to zdecydowanie za wcześnie :/

reklama
No tak ale czyms musisz myc buzie? Dlatego pytam czym;)
Pytanie nie do mnie, ale ja myję tylko wacikiem z przegotowaną wodą. Miała raz wysypkę na twarzy, prawdopodobnie od jajek, bo przestałam jeść to zniknęło. Smarowałam wowczas maścią Dermaveel - bez sterydów.

Moja dziś odsypia chyba dwa miesiące;))) Najpierw na dworze spała 2 godziny, teraz już 1,5 a na 14.30 mamy usg bioderek .....

Ostatnia edycja:
Moj tez jeszcze nie przymierza sie do siadania, ale cwiczymy podciaganie. Na brzuszku bardzo ładnie unosi glowe, przesuwa raczki do przodu jak poloze wzdloz ciala a nawet jak juz podniesie glowe to umie wyciagnac raczke do przodu :) Dzis rano zupelnie swiadomie sie przekrecil z brzuszka na bok :szok: Jesli chodzi o motoryke to rozwija sie super... pewnie po tacie :)

Noc mielismy dosc niespokojna, bo przebudzal sie czesto.

Pakuje własnie wiekszosc ubranek 56 i tak nie wiem co zrobic z nimi - sprzedac czy zachowac. Nie wiem czy beda mi jeszcze potrzebne, ale mysl, ze moze jednak nie beda troche mnie zasmuca.. Moze by tylko te najładniejsze zachowac a reszte sprzedac :confused:

Ostatnio mi sie kocykow namnozyło.. Mam 7 takich zwykłych kocykow, uzywanych, ktore mi nie sa potrzebne. Ciagle ktos mi kocyk podarowywał po swoim dziecku a ze mam dwa takie bardzo piekne, ktore w prezencie dostałam to te zwykle na paczki pieluch planuje zamienic :)

Cześć dziewczyny,
Właśnie odnośnie tego co pisała Flammie...czy wasze maluchy się już przekręcają? Mila ma 11 tygodni i tylko trochę skręca ciałko. Ma mnie to martwić?

Cześć dziewczyny,
Właśnie odnośnie tego co pisała Flammie...czy wasze maluchy się już przekręcają? Mila ma 11 tygodni i tylko trochę skręca ciałko. Ma mnie to martwić?

Z tego co czytałam to nie masz sie co martwic! To przekrecanie to 3-4 miesiac, wiec sie mozesz tego lada chwila spodziewac.
Synka czesto na brzuszek kłade i po prostu zasoczył, ale od jakiegos czasu własnie tak sie skrecal i wyginał tylko jeszcze mu troche siły i koordynacji brakowało.
Bylismy tez u terapeuty maualnego i ona z nim troche pocwiczyła i jakos mu wymasowała dolne plecki i zaczal sie bardzo ładnie w łuk wignac po tym. Nie wiem czy miało to jakis wpływ, ale moze..

Jak cwiczycie podciaganie?
Ja kłade małego na pleckach, łapie za raczki i powoli podciagam go do gory.

Tak piszemy co te dzieciaczki nasze umieja to zapytam jak u waszych z głużeniem??
Mój jeśli chodzi o gadatliwość to tak średnio. Nie jest gaduła, jak do niego mówię to zwykle tylko się gapi i uśmiecha. Na głos też się nie śmieje.

reklama
Do góry