reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

My niedawno wróciłyśmy ze spaceru, mala tez lezeć nie chciala dopiero suszarka z youtuba pomogla o zasnela. Po powrocie zjadla i znowu śpi. Ciekawe co w nocy bedzie

reklama
Na spacerach to ja tez czasem musze nosic malego :) Bede polowac na nosidelko, bo mały w chuscie na razie nie chce.

Zobaczymy jak bedzie wieczor. Juz wykapany i spal sobie poł godziny do 1900. Dostal jesc i poczekam do 2000 i go połoze.

Ty Flammie mieszkasz w Norwegii? Na co już szczepili tam u Was?

Moge bardzo dokładnie powiedziec, bo dostałam ulotke i wiem kiedy i na co beda szczepic.

6 tyg - szczepienie na rotawirusy (mamy juz za soba :))
3 mies - rotawirusy, błonica, tężec, krztusiec, polio, zakazenie Hib, pneumokoki
5 i 12 mies - powtorzenie szczepienia na błonica, tężec, krztusiec, polio, zakazenie Hib
15 mies - odra, świnka, różyczka
7 lat - powtorzenie szczepienia na błonica, tężec, krztusiec, polio
11 lat - powtorzenie odra, świnka, różyczka
12 lat - dla dziewczynek HPV
15 lat - powtorzenie szczepienia na błonica, tężec, krztusiec, polio oraz dla dzieci w grupie ryzyka szczepienia na gruźlice i zapalenie wątroby typu B

Moja też nie chce w wózku teraz jeździć dzisiaj prawie cały spacer na rękach nie lubi być naubierana dopiero jak sciagnelam czapkę i rozpielam bluzę to się trochę uspokoila

No i woli w nosidelku niż w gondoli czasami muszę załatwić kilka spraw podjezdzam samochodem i łatwiej mi ja w nosidelku miec i wtedy jest spokojna a jak w gondoli to Góra 10min i wrzask na ręce chce

Mały śpi.. tylko pół godziny nam to zajęło i nawet finalnie zasnął w łóżeczku. Musiałam tylko mu rączki trzymać by nie machał, bo to go rozbudza :) Żałuje bardzo, ze nie kupiłam jakiegoś becika, bo się przydał.

Ja właśnie czekam na jakiś odzew z sanepidu bo jeszcze nie zaszczepilam mała na nic, opieram się na wytycznych krajów zachodnich i krajów skandynawskich,wlasnej wiedzy i publikacji i staram się znaleźć złoty środek
. Ty Flammie mieszkasz w Norwegii? Na co już szczepili tam u Was?
A jakie to wytyczne?

Mały śpi.. tylko pół godziny nam to zajęło i nawet finalnie zasnął w łóżeczku. Musiałam tylko mu rączki trzymać by nie machał, bo to go rozbudza :) Żałuje bardzo, ze nie kupiłam jakiegoś becika, bo się przydał.
A Twój daje tak ręce do tyłu jak by się czegoś wystraszył? Bo moja tak właśnie robi ten efekt moro tak się wzdryga często czasami tak się wybudza.

Ja mam po synu dwa nosidełka, ale nie pamiętam kiedy go nosiłam. Kiedy można dziecię do niego włożyc?
Mojej dziś ewidentnie brzuszek doskwierał, ulewała strasznie, szły bąki i kupa za kupą. Wreszcie usnęła.

reklama
Moja dzis od 9 rano do 17 spala moze godzine a tak to zabawa noszenie odbekiwanie smiechy gadanie zwiedzanie domu i tak w kolko. Potem na dworzu padla w wozku, drzemka do 19, kapiel, jedzenie i teraz spi. Fakt ze malo spi w dzien ale chyba czym starsze dziecko tym to bardziej normalne

Do góry