reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

A jak spi w ciągu dnia? Moja, jak się nie zdrzemnęła przed kąpielą (ok 19.00) to tez było ciężko z zasypianiem. Teraz już nie ma tego problemu, bo nawet kilka minut drzemki wystarczy)

Z drzemkami tez jest kłopot. Ostatnia drzemke ma tak około 16-18, ale ostatnio bardzo niespokojnie spi. Wieczorem jak go tak własnie około 2000-2100 kłade to do 2200-2300 spi po 20 minut i budzi sie z krzykiem. I tak postep ze sie kładzie o tej 2000 bo wczesniej to oczy jak spodki do pozniej nocy były :p

reklama
Z drzemkami tez jest kłopot. Ostatnia drzemke ma tak około 16-18, ale ostatnio bardzo niespokojnie spi. Wieczorem jak go tak własnie około 2000-2100 kłade to do 2200-2300 spi po 20 minut i budzi sie z krzykiem. I tak postep ze sie kładzie o tej 2000 bo wczesniej to oczy jak spodki do pozniej nocy były :p
A brzusio go nie boli? Moja w nocy nawet ok, ale w dzien tez jak ja poloze to zaraz sie wybudza, rusza... No chyba ze w wozku jade to troche pospi, ale podkreslam jade

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak spi w ciągu dnia? Moja, jak się nie zdrzemnęła przed kąpielą (ok 19.00) to tez było ciężko z zasypianiem. Teraz już nie ma tego problemu, bo nawet kilka minut drzemki wystarczy)

U mnie nie ma okresu ściśle grzewczego, jak się robi zimno to nawet we wrześniu grzeją.

Moja piąstki do buzi pcha już od dawna, a smoka nadal nie chce;)
Kupiłam fajny ocieplany kombinezon na jesien i na spacery w tym ją wożę plus kocyk. W domu różnie, ale lubi ciepło, więc albo welurowy pajacyk albo cieplejsze body i i półśpiochy.

Ja nie mam tarczycy, mam niedoczynność i robiłam małej badanie tsh i ft4. Wszystko ok.
Iwona35, przy nadczynności się chudnie, ale też są kłopoty ze snem i uczucie zimna.

We wtorek mamy szczepienie pierwsze, i już mam mętlik w głowie. Najchętniej bym nie szczepiła, szczegółnie po takich wiadomościach Link do: Glyphosate Found in Childhood Vaccines
Muszę to jeszcze przemyśleć.
też to czytałam, ale nie chcałam tu wklejać żeby nie wyjść na jakąś nawiedzoną przeciwniczkę szczepień. U mnie w rodzinie był przypadek zapaści dziecka po szczepionce 6w1. swięta Bozego Narodzenia spędzili w szpitalu a co będzie dalej to się okaże jak dzieco zacznie dorastać. Ja dlatego szczepię tylko tym co muszę i bez kombinacji a i tak się zastanawiam czy nie iśc z sanepidem w zaparte

madziolina, mozliwe, ale nie wydaje mi sie. Jak brzuszek boli to troche inaczej sie zachowuje.

Naczytałam sie tych poradnikow, ze dziecko powinno miec ze 4 drzemki w ciagu dnia i byc aktywe 1-2 godziny, ale jak probowałam przez te ostatnie dni małego do drzemki układac (wykazywał oznaki sennosci), to tylko sie umeczylismy oboje. Sam z siebie to mały sobie robi 1-2 podrzadne drzemki w ciagu dnia a godzinami po prostu jest aktywny... Nie wiem czy cos zle robie, czy po prostu tak juz ten synus moj ma. Nie płacze, ot siedzi w bujaczku albo lezy na macie i sie rozglada.
Teraz np. nie spi od 1400, miał tylko drzemke przy cycu jakies 10-15 min pewnie do wieczora bedzie aktywny. Czasem ziewnie, ale ani mysli drzemac - wielkie oczka i sie smieje :p

Iwona teraz doczytalan z ta woda ale i tak sie boje teraz podawac ten zywiec..
Nieufna a jakie za normy dla niemowlat na,tsh bo mi podali w wyniku normy dla doroslych i niby wyczytalam ze nawet cos do 7..?
Moj tez nie lubi czapek, ostatnio kupilam komplet z chusteczka i o dziwo ta polubil.
Dla niemowląt mam od 0,72 do 11,00.

też to czytałam, ale nie chcałam tu wklejać żeby nie wyjść na jakąś nawiedzoną przeciwniczkę szczepień. U mnie w rodzinie był przypadek zapaści dziecka po szczepionce 6w1. swięta Bozego Narodzenia spędzili w szpitalu a co będzie dalej to się okaże jak dzieco zacznie dorastać. Ja dlatego szczepię tylko tym co muszę i bez kombinacji a i tak się zastanawiam czy nie iśc z sanepidem w zaparte
Mi teściowa wręcz zabroniła tych oddzielnych, mówiła czego np krztusiec ma więcej, ale nie powtórzę, żeby nie wprowadzic w bład.....
Ja we wtorek raczej nie zaszczepię, dziś mała jest tak niespokojna,że muszę ją obserwować czy jej tata przeziębienia nie sprzedał

U nas wczoraj wrzask pol spaceru, druga polowe spal... odkad jest chlodniej j jest poubierany to nie potrafi lezec w wozeczku grzecznie. Wrzeszczy, wiec bierzemy go na rece, ale boje sie, ze sie przyzwyczai zamiast lezec to byc na raczkach...

Iwonaimaja, my jestesmy w mzbm wiec pewnie predko nie beda grzac... heh... nawet teraz w sypialni mamy 19 stopni. Ja z malym w salonie, gdzie od kuchni sie nagrzalo jak obiad robilam...
Ja swoją też praktycznie przy każdym spacerze musze nosić na rękach, bo w wózku wrzeszczy.
A byłaś u lekarza? Co z tym robisz?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie jem 3 dzień nabiału i obserwuje czy znika. Wydaje mi się, że powoli schodzi.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja właśnie czekam na jakiś odzew z sanepidu bo jeszcze nie zaszczepilam mała na nic, opieram się na wytycznych krajów zachodnich i krajów skandynawskich,wlasnej wiedzy i publikacji i staram się znaleźć złoty środek
. Ty Flammie mieszkasz w Norwegii? Na co już szczepili tam u Was?

Do góry