reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

A jak spi w ciągu dnia? Moja, jak się nie zdrzemnęła przed kąpielą (ok 19.00) to tez było ciężko z zasypianiem. Teraz już nie ma tego problemu, bo nawet kilka minut drzemki wystarczy)

Z drzemkami tez jest kłopot. Ostatnia drzemke ma tak około 16-18, ale ostatnio bardzo niespokojnie spi. Wieczorem jak go tak własnie około 2000-2100 kłade to do 2200-2300 spi po 20 minut i budzi sie z krzykiem. I tak postep ze sie kładzie o tej 2000 bo wczesniej to oczy jak spodki do pozniej nocy były :p

reklama
Z drzemkami tez jest kłopot. Ostatnia drzemke ma tak około 16-18, ale ostatnio bardzo niespokojnie spi. Wieczorem jak go tak własnie około 2000-2100 kłade to do 2200-2300 spi po 20 minut i budzi sie z krzykiem. I tak postep ze sie kładzie o tej 2000 bo wczesniej to oczy jak spodki do pozniej nocy były :p
A brzusio go nie boli? Moja w nocy nawet ok, ale w dzien tez jak ja poloze to zaraz sie wybudza, rusza... No chyba ze w wozku jade to troche pospi, ale podkreslam jade

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak spi w ciągu dnia? Moja, jak się nie zdrzemnęła przed kąpielą (ok 19.00) to tez było ciężko z zasypianiem. Teraz już nie ma tego problemu, bo nawet kilka minut drzemki wystarczy)

U mnie nie ma okresu ściśle grzewczego, jak się robi zimno to nawet we wrześniu grzeją.

Moja piąstki do buzi pcha już od dawna, a smoka nadal nie chce;)
Kupiłam fajny ocieplany kombinezon na jesien i na spacery w tym ją wożę plus kocyk. W domu różnie, ale lubi ciepło, więc albo welurowy pajacyk albo cieplejsze body i i półśpiochy.

Ja nie mam tarczycy, mam niedoczynność i robiłam małej badanie tsh i ft4. Wszystko ok.
Iwona35, przy nadczynności się chudnie, ale też są kłopoty ze snem i uczucie zimna.

We wtorek mamy szczepienie pierwsze, i już mam mętlik w głowie. Najchętniej bym nie szczepiła, szczegółnie po takich wiadomościach Link do: Glyphosate Found in Childhood Vaccines
Muszę to jeszcze przemyśleć.
też to czytałam, ale nie chcałam tu wklejać żeby nie wyjść na jakąś nawiedzoną przeciwniczkę szczepień. U mnie w rodzinie był przypadek zapaści dziecka po szczepionce 6w1. swięta Bozego Narodzenia spędzili w szpitalu a co będzie dalej to się okaże jak dzieco zacznie dorastać. Ja dlatego szczepię tylko tym co muszę i bez kombinacji a i tak się zastanawiam czy nie iśc z sanepidem w zaparte

madziolina, mozliwe, ale nie wydaje mi sie. Jak brzuszek boli to troche inaczej sie zachowuje.

Naczytałam sie tych poradnikow, ze dziecko powinno miec ze 4 drzemki w ciagu dnia i byc aktywe 1-2 godziny, ale jak probowałam przez te ostatnie dni małego do drzemki układac (wykazywał oznaki sennosci), to tylko sie umeczylismy oboje. Sam z siebie to mały sobie robi 1-2 podrzadne drzemki w ciagu dnia a godzinami po prostu jest aktywny... Nie wiem czy cos zle robie, czy po prostu tak juz ten synus moj ma. Nie płacze, ot siedzi w bujaczku albo lezy na macie i sie rozglada.
Teraz np. nie spi od 1400, miał tylko drzemke przy cycu jakies 10-15 min pewnie do wieczora bedzie aktywny. Czasem ziewnie, ale ani mysli drzemac - wielkie oczka i sie smieje :p

Iwona teraz doczytalan z ta woda ale i tak sie boje teraz podawac ten zywiec..
Nieufna a jakie za normy dla niemowlat na,tsh bo mi podali w wyniku normy dla doroslych i niby wyczytalam ze nawet cos do 7..?
Moj tez nie lubi czapek, ostatnio kupilam komplet z chusteczka i o dziwo ta polubil.
Dla niemowląt mam od 0,72 do 11,00.

też to czytałam, ale nie chcałam tu wklejać żeby nie wyjść na jakąś nawiedzoną przeciwniczkę szczepień. U mnie w rodzinie był przypadek zapaści dziecka po szczepionce 6w1. swięta Bozego Narodzenia spędzili w szpitalu a co będzie dalej to się okaże jak dzieco zacznie dorastać. Ja dlatego szczepię tylko tym co muszę i bez kombinacji a i tak się zastanawiam czy nie iśc z sanepidem w zaparte
Mi teściowa wręcz zabroniła tych oddzielnych, mówiła czego np krztusiec ma więcej, ale nie powtórzę, żeby nie wprowadzic w bład.....
Ja we wtorek raczej nie zaszczepię, dziś mała jest tak niespokojna,że muszę ją obserwować czy jej tata przeziębienia nie sprzedał

U nas wczoraj wrzask pol spaceru, druga polowe spal... odkad jest chlodniej j jest poubierany to nie potrafi lezec w wozeczku grzecznie. Wrzeszczy, wiec bierzemy go na rece, ale boje sie, ze sie przyzwyczai zamiast lezec to byc na raczkach...

Iwonaimaja, my jestesmy w mzbm wiec pewnie predko nie beda grzac... heh... nawet teraz w sypialni mamy 19 stopni. Ja z malym w salonie, gdzie od kuchni sie nagrzalo jak obiad robilam...
Ja swoją też praktycznie przy każdym spacerze musze nosić na rękach, bo w wózku wrzeszczy.
A byłaś u lekarza? Co z tym robisz?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie jem 3 dzień nabiału i obserwuje czy znika. Wydaje mi się, że powoli schodzi.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja właśnie czekam na jakiś odzew z sanepidu bo jeszcze nie zaszczepilam mała na nic, opieram się na wytycznych krajów zachodnich i krajów skandynawskich,wlasnej wiedzy i publikacji i staram się znaleźć złoty środek
. Ty Flammie mieszkasz w Norwegii? Na co już szczepili tam u Was?

Do góry