reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U nas dwie babcie zakochane, u jednej mieszkamy więc cały czas się z nią bawi daje prezenty, druga my raczej odwiedzamy ale zawsze ja nosi bawi się, i ubranka kupuje :) więc nie jest źle

Kurcze małej jakąś wysypka wyszła na buzi i trochę na głowie, nie ma takiej gładkiej miłej skóry na policzkach tylko troszkę szorstka..nie wiem co to jest do lekarza może dopiero jutro pojadę

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też taka wysypka. Najpierw byly krostki, a teraz taka czerwona plama na cały policzek i szorstka sucha skóra. Ja podejrzewam, że to może być skaza białkowa.

reklama
Zazdroszcze dobrych relacji rodzinnych, moi rodzice nie żyją a teściowia to już wiecie. Wczoraj specjalnie przy niej narzekalam, ze sama jestem i ani zjesc ani cos zrobic, pokiwala głowa i tyle. Taka wysypka z sucha skora tez mo na skaze bialkowa pasuje.

U nas tez dziadkowie z obu stron małego uwielbiaja. Nawet tesc, ktory jest dosc powsciagliwa osoba zmiękł :p

U nas szereg kolejnych zmian..
Mały uwielbia obserwowac swoje stopki, jakby nagle się zorientował, że może je kontrolować :)
Niestety zaczął protestować, kiedy próbuje go w chuste zamotać. Ma już tyle kontroli nad ciałem, ze nie lubi skrępowania, a niestety w chuście kiedy jeszcze główki nie trzyma troche trzeba go skrępować.
Odkrył kciuk, ale na razie jeszcze nie nadużywa. Poza tym jak go owijam kocykiem przed snem to nie ma szans się usypiać tym kciukim.

Jedyne co się nie zmieniło to nasze zmagania ze snem :p Wieczorami to po prostu gechenna jest, zeby go spać położyć, choć jest zmęczony. Ale trzymamy się tego sposobu:
Link do: O usypianiu niemowląt słów kilka: Rytuał uspokajania przed snem - wg Języka niemowląt
Działa lepiej niż moje łażenie z małym po domu i kołysanie.

Toteczka, moj synek własnie skonczył 11 tygodni. Jest z 07.07.
Nasze dzieciaczki to różne umiejętności mają. Niektóre się już przekręcają, a inne gaduły wyjątkowe albo śmieszki :)
Mój z tymi nóżkami to na prawdę pocieszny jest. Bawi się tak, że gapi się na te nóżki i prosuje raz jedną raz drugą :)
Rączki w buzi to też cały czas i uśliniony strasznie.

Wiecie, ze wieczore w sypialni mielismy 19 stopni? Zanim polozylismy malego, to podgrzalismy farelka... nie moge sie doczekac az zaczna grzac, bo zeby we wrzesniu podgrzewac, to masakra :p

Moj malucj tez sie slini i pcha raczki do buzki.

U nas też jakaś szorstka skóra zrobiła się na buzi i nóżkach

Lizzy też nie mogę się doczekać aż zaczną grzać u teściów na N już chyba grzeją

reklama
Hejka :-)
Moja też ma taką szorstka sucha skórę na buzi ale nie czerwona. Narazie mamy obserwować.

Jej u nas w mieszkaniu też zimno zwłaszcza rano i wieczorem, mam nadzieję że zaczną grzać bo nieprzyjemnie, wczoraj byłam u rodziców i tak super w domu jak się zapali, narazie ubieram mała cieplej.

Moglo by chociaż wyjść słonko:-)

U nas pojawiły się od wczoraj nowe dźwięki,:-) pieknie jest patrzeć jak z dnia na dzień dziecko się rozwija.

Dzisiaj wybieram się na aquaaerobik:-)
Prowadzę delikatna dietę, zobaczymy jakie to da efekty:-)

Do góry