reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Madziolina u mnie w łóżeczku też nie poleży. W dzień też bardzo mało już śpi. U nas ratunkiem jest bujaczek :) w nim sobie często grzecznie siedzi, choć też nie zawsze - czasem tylko jak się ją buja s czasem w ogóle nie chce i płacz. To wtedy ja biorę na ręce i uspokajam i próbuję znowu do bujaka.
Możesz próbować włączyć muzykę, moja się zasłuchuje :)

Wczoraj byłam u ginekologa i u nas przez drzwi jak ktoś głośniej mówi to słychać rozmowę lekarza z pacjentką. I usłyszałam rozmowę jak dziewczynie zlecała usg genetyczne to co się robi między 12 a 13 tygodniem ciąży. I powiem wam że tak mnie to za serducho złapało:) takie wspomnienia ze niedawno to ja byłam na jej miejscu ach, jakoś tak ruszyło mnie to :)

reklama
Moja mała w nocy ładnie śpi, ale w dzień też coraz mniej a najgorsze ze właśnie cały czas ktoś przy niej musi być. Jak mi usunie na rękach to odkładam do łóżeczka ale max 30min przespi , tak to też wkładam do bujaka i to jest wybawienie bo ona lubi obserwować, lubi jak jej się zmienia otoczenie i tak oto co15minut przekładam Bujak w inne miejsce - narazie działa:-)

I wczoraj znowu było to samo cały dzień je ładnie pierś, a przy tym karmieniu wieczornym za nic nie chwyci piersi tylko jest płacz i muszę dac butelkę to zje. Potem w nocy je ładnie z piersi i teraz też, nie wiem co jej wieczorami nie pasuje:-/

Witam
u nas też zaczęły się schody wczorajszy wieczór masakra zasnęła po 20 po wielkim płaczu myślałam że już bedzie ok obudziła sie o 21 i prawie do 2 w nocy nie spała wstawała co chwilkę na mleczko w końcu obudziła się przed 6 i od tamtej pory spała 15minut teraz też od godziny próbuje usnąć ale co chwilkę płacz jest
Iwona u mnie to samo[emoji47]

Heeej Kochane!

Zyje i sie kulam :) sciskam Was mocno !!!!

U nas ciezko, drugi raz zapalenie ukl.mocz u Ani. W ciagu 2mies 3 raz jestesmy w szpitalu. Okazalo sie, ze ma wade ukladu moczowego a mogli stwierdzic to juz w ciazy jak mialam malo wod plodowych (jak pamietacie olewali temat). Teraz wylecza zakazenie i dostaniemy skierowania na badania i moze nawet zalezy jaka wada to operacja :( masakra.

Doczytam co u Was, bo teraz w szpitalu duzo czasu mam.

Buziaki!!! :*

U nas nocki tez kiepskie, dzis od 1 wybudzal sie co 15 minut a drzemki w dzien to moze z 2-3 po 30-60 minut. Wy tak piszecie o tym mijaniu, ze dziecko szybko rosnie i to fakt bo moj juz 2 miesiace zaraz ale ja sie nie moge doczekac az chpciaz 2-3 noce przespi w tygodniu. Od porodu tak naprawde nie przespal mi ladnie calutkiej nocya aktualnie jest gorZej niz po porodzie bo ma problem z,zasypianiem. Zasypia okolo godziny ibudzi sie po niecalej godzinie takze mozecie mnie zjechac ale ja siw nie moge doczekac egoistyczne az moje dziecko bedzie mi dawać sie,wysypiac a wtedy tak naprawde bede w 100000% cieszyc sie macierzyństwem. Teraz niewyspanie i noszenie go pol dnia mnie ogranicza

Julka nie jesteś sama. Ja jeszcze w piżamie bo chcę się wykąpać. Wpadł mąż na chwilę to mi może ja przypilnuje. Moja to samo na 15 min przysypia i płacz i już wybudzona czesto płacze więc zmieniam jej miejsca leżenia a czasami nic to nie daję i noszenie na rękach ale definitywnie problemy z brzuszkiem i układ nerwowy jeszcze nie rozwinięty. Nieraz stęka całą noc albo płacze strasznie przy bąkach.

My odkad jestesmy na lzejszym mleczku i do tego podajemy laktaze, jest wrecz idealnie. W dzien malo spi, ale nocki cale. Ok 21-22 zasypia, wstaje ok 2-3 i potem juz rano, ok 6. Takze jestem wyspana, bo wstaje w nocy tylko raz. No ale zanim odkrylismy co na problemy brzuszkowe, to bylo ciezko. No i nie ukrywam, ze jego jedzonko nas troche kosztuje, ale nie meczy sie, jest spokojny, a jego spokoj i zdrowko jest warte kazdych piebiedzy.

My po wczorajszej szczepionce nocke mielismy spokojna, bardziej senny dzis tylko jest :)

reklama
My odkad jestesmy na lzejszym mleczku i do tego podajemy laktaze, jest wrecz idealnie. W dzien malo spi, ale nocki cale. Ok 21-22 zasypia, wstaje ok 2-3 i potem juz rano, ok 6. Takze jestem wyspana, bo wstaje w nocy tylko raz. No ale zanim odkrylismy co na problemy brzuszkowe, to bylo ciezko. No i nie ukrywam, ze jego jedzonko nas troche kosztuje, ale nie meczy sie, jest spokojny, a jego spokoj i zdrowko jest warte kazdych piebiedzy.

My po wczorajszej szczepionce nocke mielismy spokojna, bardziej senny dzis tylko jest :)
Jakie mleczko? Ja tak pisalam ze nie spi, a polozylam ja o 9.40 i juz spi poltorej godziny! Wierci sie ale i tak dla mnie to mega

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry