reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dajemy nan ha.
Lizzy u nas lzejsze mleko pomoglo na brzuch ale ulewanie jak bylo jak jest
A probowaliscie zmienic mleczko? Jak u nas zaczely sie brzuszkowe klopoty to z nan pro probowalismy na bebilon przejsc, ale maly dostal dwie porcje, bo meeeega ulewal i wrocilismy do nan tyle, ze ha. Po nanie nie ulewa, a bebilonem strasznie.
I tez jak cos malego wybudzi za pierwszym razem to potem ma problem by usnac...

Ilona, my mielismy biale spodenki i taka gore zapinana i czapke, ale byl upal jak nie wiem i ostatecznie byl w bodziakach z krawacikiem i bialych spodenkach. Czapki nie bralismy wcale, ta marynareczke mielismy, ale nie zakladalismy, dzieci nie byly w bieli. Tzn. Dziewczynki mialy biala sukienke, ale chlopcy raczej eleganckie ubranka, niekoniecznir biale...

Kurde dziewczyny juz,sama nie wiem bo nie chce mu tak co chwile mleko zmieniac, w szpitalu mial bebiko, pozniej ja mu dawalam bebilon a teraz bebilon comfort, ma zaledwie 2 miesiace a to by bylo juz 4te mleczko...

Ja chcę przeskoczyć z mleka Nutramigen na to co miała wcześniej na Bebilon jest tańszy albo Hipp lżejszy na kolki ale drogi. Po nutramigenie robi kupki natomiast kolki jak były tak są więc uczulenia na białko raczej nie ma. Po Bebilonie faktycznie była rozdrażniona po Hippie spokojniejsza ale też płakała więc sama nie wiem co robić bo też nie chcę wprowadzać nowego kolejnego mleka tylko wrócić do poprzedniego bo to co teraz to okropna chemia i śmierdzi paszą. Lekarka powiedziała że przepisze Debridat jak kup nie będzie robić.

Narazie nie zapeszam ale od sczoraj wieczora daje delicol i spi mi po kazdym posilku ok godziny...
No my odkad dajemy mleko nan ha plus delicol do tego maly spi pieknie cale noce, w dzien spokojny, kupka bez bolu i prezenia co dwa dni o tej samej porze. Bardzo unormowal sie od tego czasu i serio zlego slowa nie moge powiedziec na try zycia maluszka. Wczesniej bywalo roznie...

reklama
Dzięki dziewczyny :) w piątek pojadę na zakupy to może mi się uda coś kupić na ten chrzest dla Młodego :) dobrze że nie musi być cały na biała bo chciałabym kupić coś co jeszcze wykorzystam a nie ciuch na jedną okazję

Do góry