reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Iwona ja sie maluje codziennie ale tu chodzi o cialo, jak sie przebieram i patrze w lustro tomam dola. Licze ze wroce choc troche do formy.. dzis sie przecwiczylam bo caly dol brzuchw mnie boli, musze lagodniejsze cwiczenia wybrac.
Lizzy a co ile karmisz tym mleczkiem? To prawda ze jest lekkostrawne?

reklama
Cześć dziewczyny :)
W końcu znalazłam czas żeby napisać:)
Też karmie piersią i to różnie bywa ale najczęściej co ok 2,5h a Jaś przy cycu jest najmniej 20 minut. Też często ulewa ale już mniej niż na początku. W nocy już ładnie śpi, jak zaśnie ok 21 to później pobudki są ok 1, 3 i 6 :)
Co do szczepień to my szczepimy tylko obowiązkowe i to każdą osobno. Jesteśmy umówieni dopiero za tydzień. Aż jestem ciekawa ile mały waży :)
W czwartek jedziemy na USG bioderek :)

Miłego popołudnia :)
to my tak samo , każdą osobno no i własnie jutro mamy szczepionko

My kapiemy codziennie bo mały to uwielbia. Kopie już nóżkami w wodzie tak mocno, że i my mamy kąpiel przy okazji. Do mycia używam żelu hippa. Pięknie pachnie i ma stosunkowo mały skład w porównaniu do innych. Nie smarujemy niczym, jedynie brwi i czółko linomagiem bo zaczęła pojawiać się ciemieniuszka. Jak będzie jej więcej to przejdziemy na oliwkę, ale póki co przy tej ilości linomag wystarcza. Pupkę niczym bo odkąd jesteśmy na mm to ilośc kupek zmniejszyła się do dwóch dziennie i już nie ma takich pryków kupką więc nic jej nie drażni. My jesteśmy na bebiko. Zaczeliśmy od hipoalergicznego ale jest tak okropne w smaku, że nam było szkoda Młodego (choć pewnie on inaczej rozróznia smaki) a nie było wcale inaczej niż na zwykłym bebiko.
Dziś zrobiłam znowu kolejne porządki w szafce NIkośka i kolejne ubranka zostały spakowane w karton..i znowu mi żal, nie pięknych ubranek a tego, że dzieci tak szybko rosną...Tylko patrzeć jak będziemy tu się wymieniać spostrzeżeniami na reakcje dzieci a to na jabłuszko tarte a to rosołek.. a później czy płacze pierwszy dzień w przedszkolu ..
ehh tak mnie wzięło na sentymenty :p
jak zacznie chodzić do kolegów na pól dnia to zrobie sobie czwarte :D tylko mając prawie 50 lat proste to nie będzie ;)

Julka, my tylko to mleko dajemy, bo wczesniej mial problemy z brzuszkiem i z kupka. Do tego jeszcze musimy delicol dawac, bo inaczej wrzaski sa niepojete...

Aleksandra a jakie Ci tabletki przepisał? Bo ja słyszałam o takiej minipigulce co można przy KP stosować i muszę o nią zapytać właśnie. Ja się dowiem w piątek co do ćwiczeń i pływania to dam znac:-) a i już po cc powiedział Lekarz że możesz kolejnego dzidziusia???
Kurde zapomniałam nazwę a receptę zostawiłam w aptece bo dopiero je zamawiają, jutro napisze ale to takie co się codziennie bierze bez przerwy.
Z tym następnym ta zazartowal[emoji14]chodziło że jestem już sprawna[emoji14]hihi

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej
Dziewczyny karmiące piersią. Co ile karmicie swoje maluszki? Ile siedzą przy cycku?
Aga, u mniee różnie, typowo na żadanie. Czasem co 1h, a czasem co 4h. Mój mały nie ulewa. A czemu dokarmiasz mm?

Dziewczyny czym smarujecie skórę dziecka po kąpieli? Smarujecie codziennie?
Ja używam kosmetyków Nivea Baby, jak dla mnie rewelacyjne a chusteczki do pupy są naprawdę świetne. Po kąpieli smaruję Małego mleczkiem nawilżającym Nivea, a główkę oliwką,bo mu się ciemieniuszka robi

My kp w dzień co 2-3 h w nocy co 3 h.

Właśnie wróciłam z kontrolnej wizyty i wszystko ładnie zagojone i można robić kolejne haha jak to lekarz okreslij[emoji14]
Dziewczyny jestem po cesarskim i zapomniałam zapytać o ćwiczenia, jak myślicie mogę już ćwiczyć skoro powiedział że wszystko ładnie zagojone? Tak samo z basenem czy mogę?
I przepisał mi tabletki anty które można brać przy kp i się zastanawiam czy oby na pewno mogę je brać..
Ćwiczenia na brzuch i takie intensywniejsze to dopiero po pół roku od cc. Na basen można chodzić. Ja po poprzedniej ciązy chodziłam dwa, trzy razy w tygodniu.

Te tabletki to cerazette może? ;)

Tabletki anty podczas karmienia piersią to Azalia, brałam po poprzedniej ciąży przez rok

Do góry