reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Lilla zazdroszczę wakacji,my codziennie na polu siedzimy, mąż ma l4 to jeździmy tu i tam trzeba korzystać z pogody :-)

Flammie ja tez mam ochotę poćwiczyć bo czuje ze jestem strasznie zastana,pospinana jak się wyciągnę na łóżku to czuję taka ulgę.mysle o basenie ale muszę jeszcze z 2tygodnie poczekać żeby było 7po cc. No i zastanawiam się jak z karmieniem piersią, czy to można?

reklama
Pewnie ze można, ja chodziłam na basen dwa razy w tyg i karmilam. Teraz też tak chcę zrobić ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu, bo po urodzeniu córki mąż pracował w trybie zmianowym i mogłam na basen chodzić rano a teraz musiałabym po południu. Z tym raczej ciężko bo za dużo zajęć po południu.
Aga30 to mamy podobne kg do zrzucenia m ja na razie postanowiłam że nie będę jadła po 20.
Flammie, ja też stałe w ruchu i waga stanęła w miejscu.
Lila, daleko macie nad morze. Fajnie, że udało Wam się wyjechać. Ja planuje wyjazd w góry w lutym. To.dla nas z kolei większa wyprawa, bo nad morze to mam blisko :-D

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny takie glupie pytanie mam no bo tez bym chciala isc na basen ale mi pokarm tak cieknie ze nie wiem czy tak mozna i nie chodzi tu o to czy mi cos bedzie tylko czy mnie z basenu nie wyprosza.. Ja caly czas nosze wkladki laktacyjne i nie raz zdarzyło sie nawet ze przemoklam bo wkładki nie dały rady..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Czytam co piszecie codziennie ale mało pisze bo net słabo działa tu gdzie wczasuje.
Mały dalej grzeczny, śpi ładnie w nocy z przerwami na cyca..
Co do mojej wagi to jest wielka masakra. Do wagi sprzed ciąży 4-5 kg ale ja przytyłam przed ciążą i mam do zrzucenia 10 kg. wyglądam okropnie, Ważę 72 kg i jestem wielka. Jak wczoraj zobaczyłam siebie na zdjęciu w stroju kąpielowym (tata robił zdjęcia jak się kąpaliśmy w jeziorze z dziećmi) to się zalamalam.. Tłuszcz mam wszędzie. Nawet na plecach. :-(

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Jak ja bym chciała tyle ważyć:(

Hejka, czytałam Was cały czas, ale nie pisałam, bo nie lubię na tel. Mogłam dawać tylko lubię to :) Ten trądzik czy potowki też mamy, we wtorek szczepienia to zapytam czy to jedno czy drugie, mam nadzieję, że to nie skaza, ma tylko na twarzy i główce. Położna mówiła, żeby nad morzem ciągle w czapce i tak było, chociaż może nie przewidziała takich upałów, a ja się bałam czapeczkę zdjąć. No i właśnie wracamy z nad morza. Było cudownie!!!! Maleńka spokojniejsza chyba jeszcze bardziej niż w domu. My mamy nad morze 600 km w jedną stronę. Z dwoma przerwami na jedzenie to ok 8 godzin jazdy. Ale to jedyny czas, który spędza w foteliku. Całą drogę przesypia. Więc jeżeli dziecko jest spokojne, nie ma kolek i ładnie śpi w nocy-polecam wyjazdy gdziekolwiek. Pokazałabym Wam zdjęcia, ale mam napisane, że za duży plik. Jak go zmniejszyć?
Ja byłam ze znajomymi 40 km od miejsca zamieszkania w górach mamy tam dom i po 2 dniach wróciłam z dzieckiem bo niestety dawała popalić znowu płacz cały dzień a w nocy prężnie, poplakiwanie i wiercenie się. Wszyscy się dobrze bawili grillowali a ja w pokoju uspakajałam dziecko [emoji30] dobrze że była siostra to trochę pomogła. Mąż z resztą ekipy został do jutra. Teraz ją usypiam w jej kołysce i chyba pośpi bo tam za nic nie chciała spać a po 30 km już zaczęła w samochodzie popłakiwać a nie daj Boże jak samochód się zatrzymał. I tak zakończył sie mój weekend. [emoji20] co do tych pryszczyków to mojej niedawno zrobiły sie właśnie na twarzy najwięcej na czole taka drobna kaszka to chyba nie są potówki bo potówki ma gdzie nie gdzie na szyjce z boku i z tyłu takie czerwone z białym punkcikiem na środku. Chyba że na odwrót i to czerwone to trądzik niemowlęcy eh już nie wiem [emoji33]

Ja też bym chciała na basen z dzidzia chodzić ale nie wiem od kiedy byśmy mogli. Ćwiczyć też bym chciała i też po cc jestem. A na kontrol idę dopiero za tydzień.
Mała ostatnio płacze pod wieczór i uspokaja się dopiero pp kąpieli, słyszałam o tzw skokach rozwojowych mam nadzieję że to to a nie brzuszek bo jak biorę na ręce to zazwyczaj cisza[emoji14]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi się wydaje, że u mnie też skok rozwojowy, bo ciągle chce cyca i na ręce i jest marudna.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Do góry