reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Lilla zazdroszczę wakacji,my codziennie na polu siedzimy, mąż ma l4 to jeździmy tu i tam trzeba korzystać z pogody :-)

Flammie ja tez mam ochotę poćwiczyć bo czuje ze jestem strasznie zastana,pospinana jak się wyciągnę na łóżku to czuję taka ulgę.mysle o basenie ale muszę jeszcze z 2tygodnie poczekać żeby było 7po cc. No i zastanawiam się jak z karmieniem piersią, czy to można?

reklama
Pewnie ze można, ja chodziłam na basen dwa razy w tyg i karmilam. Teraz też tak chcę zrobić ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu, bo po urodzeniu córki mąż pracował w trybie zmianowym i mogłam na basen chodzić rano a teraz musiałabym po południu. Z tym raczej ciężko bo za dużo zajęć po południu.
Aga30 to mamy podobne kg do zrzucenia m ja na razie postanowiłam że nie będę jadła po 20.
Flammie, ja też stałe w ruchu i waga stanęła w miejscu.
Lila, daleko macie nad morze. Fajnie, że udało Wam się wyjechać. Ja planuje wyjazd w góry w lutym. To.dla nas z kolei większa wyprawa, bo nad morze to mam blisko :-D

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny takie glupie pytanie mam no bo tez bym chciala isc na basen ale mi pokarm tak cieknie ze nie wiem czy tak mozna i nie chodzi tu o to czy mi cos bedzie tylko czy mnie z basenu nie wyprosza.. Ja caly czas nosze wkladki laktacyjne i nie raz zdarzyło sie nawet ze przemoklam bo wkładki nie dały rady..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Czytam co piszecie codziennie ale mało pisze bo net słabo działa tu gdzie wczasuje.
Mały dalej grzeczny, śpi ładnie w nocy z przerwami na cyca..
Co do mojej wagi to jest wielka masakra. Do wagi sprzed ciąży 4-5 kg ale ja przytyłam przed ciążą i mam do zrzucenia 10 kg. wyglądam okropnie, Ważę 72 kg i jestem wielka. Jak wczoraj zobaczyłam siebie na zdjęciu w stroju kąpielowym (tata robił zdjęcia jak się kąpaliśmy w jeziorze z dziećmi) to się zalamalam.. Tłuszcz mam wszędzie. Nawet na plecach. :-(

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Jak ja bym chciała tyle ważyć:(

Hejka, czytałam Was cały czas, ale nie pisałam, bo nie lubię na tel. Mogłam dawać tylko lubię to :) Ten trądzik czy potowki też mamy, we wtorek szczepienia to zapytam czy to jedno czy drugie, mam nadzieję, że to nie skaza, ma tylko na twarzy i główce. Położna mówiła, żeby nad morzem ciągle w czapce i tak było, chociaż może nie przewidziała takich upałów, a ja się bałam czapeczkę zdjąć. No i właśnie wracamy z nad morza. Było cudownie!!!! Maleńka spokojniejsza chyba jeszcze bardziej niż w domu. My mamy nad morze 600 km w jedną stronę. Z dwoma przerwami na jedzenie to ok 8 godzin jazdy. Ale to jedyny czas, który spędza w foteliku. Całą drogę przesypia. Więc jeżeli dziecko jest spokojne, nie ma kolek i ładnie śpi w nocy-polecam wyjazdy gdziekolwiek. Pokazałabym Wam zdjęcia, ale mam napisane, że za duży plik. Jak go zmniejszyć?
Ja byłam ze znajomymi 40 km od miejsca zamieszkania w górach mamy tam dom i po 2 dniach wróciłam z dzieckiem bo niestety dawała popalić znowu płacz cały dzień a w nocy prężnie, poplakiwanie i wiercenie się. Wszyscy się dobrze bawili grillowali a ja w pokoju uspakajałam dziecko [emoji30] dobrze że była siostra to trochę pomogła. Mąż z resztą ekipy został do jutra. Teraz ją usypiam w jej kołysce i chyba pośpi bo tam za nic nie chciała spać a po 30 km już zaczęła w samochodzie popłakiwać a nie daj Boże jak samochód się zatrzymał. I tak zakończył sie mój weekend. [emoji20] co do tych pryszczyków to mojej niedawno zrobiły sie właśnie na twarzy najwięcej na czole taka drobna kaszka to chyba nie są potówki bo potówki ma gdzie nie gdzie na szyjce z boku i z tyłu takie czerwone z białym punkcikiem na środku. Chyba że na odwrót i to czerwone to trądzik niemowlęcy eh już nie wiem [emoji33]

Ja też bym chciała na basen z dzidzia chodzić ale nie wiem od kiedy byśmy mogli. Ćwiczyć też bym chciała i też po cc jestem. A na kontrol idę dopiero za tydzień.
Mała ostatnio płacze pod wieczór i uspokaja się dopiero pp kąpieli, słyszałam o tzw skokach rozwojowych mam nadzieję że to to a nie brzuszek bo jak biorę na ręce to zazwyczaj cisza[emoji14]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi się wydaje, że u mnie też skok rozwojowy, bo ciągle chce cyca i na ręce i jest marudna.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Do góry