reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Siedzę z maseczka na twarzy[emoji3] i czytam i czytam bo dawno mnie nie było. Dziewczyny nie przejmujcie się waga czy innymi rzeczami dot.wyglądu. Będzie dobrze wrócimy do formy. Pociesze Was ja jestem dość duża bo waze 95 kg niestety ale gdy patrze na moją Polę to mam to gdzieś. Jak widzę zmiany w niej każdego dnia to wiem że jestem szczesciara ze mam zdrowe dziecko A to że mam wielki tyłek i uda i brzuch wisi i jest sflaczaly odchodzi na inny plan. Będzie dobrze. Dziewczyny mam kłopot z karmieniem piersia. Mała się chyba nie najada. Chyba się poddam bo cały czas płacze jest niespokojna. Dziś zrobiłam test cały dzień Pola była na mm i była radosna i spokojna spała w dzień bez problemu. Moje piersi od rana od 10 zrobiły sie pelne dopiero o 18:30 więc chyba nie mam mleka to nie może być skok rozwojowy bo jesteśmy po 6 tygodniu. Jej jest chyba zbyt mało tego mleka.
Dziewczyny czy któraś z Was karmi tylko mm ? Sama nie wiem co robić czy się męczyć czy dac spokój i zostać tylko przy mm bije się z myślami i z tym że jak przejdę na mm to będę złą mamą bo karmienie piersia jest najlepsze dla dziecka.

Aga a może u Ciebie jest podobnie i dlatego maleństwo płaczę?

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom
Aga ja mam 86 kg a plus mój wzrost to czasem czuję się jak facet. .:oops:

A co do karmienia to mleka zawsze jest tyle ile potrzebuje dziecko tylko że nie zobaczysz tego np odciagajac bo dziecko ssie mocniej. Ja często się zastanawiam czy mała się najada bo brzydko je i się pręży ale przecież jest pulpetem to musi się zajadać. Walcz o kp ale jeśli będziesz karmić mm to przecież też się nic nie stanie

reklama
Siedzę z maseczka na twarzy[emoji3] i czytam i czytam bo dawno mnie nie było. Dziewczyny nie przejmujcie się waga czy innymi rzeczami dot.wyglądu. Będzie dobrze wrócimy do formy. Pociesze Was ja jestem dość duża bo waze 95 kg niestety ale gdy patrze na moją Polę to mam to gdzieś. Jak widzę zmiany w niej każdego dnia to wiem że jestem szczesciara ze mam zdrowe dziecko A to że mam wielki tyłek i uda i brzuch wisi i jest sflaczaly odchodzi na inny plan. Będzie dobrze. Dziewczyny mam kłopot z karmieniem piersia. Mała się chyba nie najada. Chyba się poddam bo cały czas płacze jest niespokojna. Dziś zrobiłam test cały dzień Pola była na mm i była radosna i spokojna spała w dzień bez problemu. Moje piersi od rana od 10 zrobiły sie pelne dopiero o 18:30 więc chyba nie mam mleka to nie może być skok rozwojowy bo jesteśmy po 6 tygodniu. Jej jest chyba zbyt mało tego mleka.
Dziewczyny czy któraś z Was karmi tylko mm ? Sama nie wiem co robić czy się męczyć czy dac spokój i zostać tylko przy mm bije się z myślami i z tym że jak przejdę na mm to będę złą mamą bo karmienie piersia jest najlepsze dla dziecka.

Aga a może u Ciebie jest podobnie i dlatego maleństwo płaczę?

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga przede wszystkim nie bedziesz zla matka bo nie bedziesz karmic piersia. ja bylam karmiona mm i po pierwsze nie pamietam tego ;) a po drugie nie czuje przez to ze mama mnie mniej kochala czy cos w tym stylu. To na czym dziecku zalezy to bliskosc, przytulanie, reagowanie na jego placz, poczucie bezpieczenstwa. a jakie mleko dostanie i czy z piersi czy z butli - jemu jest to obojetne. Poza tym jest wiele badan ktore potwierdzaja ze mm nie jest wcale takie zle. Gdyby bylo to polowa ludzkosci w krajach rozwinietych (z dostepem do mm) by wyginela ;)

a co do laktacji, moze sprobuj ja pobudzic? sciagaj laktatorem mleko, wtedy piersi "poczuja" ze jest zwiekszone zapotrzebowanie i zaczna produkowac. plus moze jakies herbatki na laktacje? probuj!

Witajcie :)

Pisalyscie o wadze.. spoko ja do wyjsciowej mam jeszcze 10kg a chce 14kg zrzucic, jem wszystko także to mi nie ulatwia zrzucania bo diety matki karmiącej nie mam ;) po starszaku prawie rok mi zajelo by wrocic do wagi sprzed wiec i teraz daje sobie tyle czasu.. wkurzam sie tylko bo nie mam ciuchów w ktorych bym.sie swobodnie czula. A nad morze jak pojechaliśmy to kapalam sie w staniku sporotwym[emoji14]bo cyce mam jak donice[emoji14]

Mateuszek dzis 2 miesiące konczy.. jejus kiedy to zlecialo? Zdecydowanie za szybko!
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aga Gunia, z tego co czytałam to są momenty kiedy mleka może być za mało bo dziecko intensywnie rośnie i wtedy wzrasta jego zapotrzebowanie na pokarm a piersi potrzebują kilku dni żeby to "zauważyć" i zwiększyć produkcję. To chyba właśnie podczas skoków rozwojowych. Moim zdaniem najlepsza rada to częściej przystawiać dziecko. W dzień np co 1,5 h a w nocy co 3.

Ja też daje czasem mm, jak mam wrażenie że mała nie doje , albo gdzieś wychodzimy i zależy mi żeby była spokojna albo jak gdzieś jesteśmy,a nie mam akurat odciagnietego, bo ja nie z tych mam co karmią wszędzie :-)

Też nie uważam żeby to było w jakiś sposób gorsze karmienie.
Ale spróbuj pić ten f.emalticer mi po nim super laktacja się poprawiła. Polecam

Asia28BK ja podobnie głupio jest mi karmić gdzieś na mieście jeżeli nie mam możliwości to daję butlę tak jak wczoraj właśnie byłam z mężem na meczu głpio mi było cyca wywalić więc butlę dostała ale no w centrum handlowym jak mam możliwość gdzieś usiąść w knajpie i się pozakrywac to nakarmię

a tu kilka fotek z chrztu

Załączniki

• IMG_4013.JPG
    IMG_4013.JPG
    170,1 KB · Wyświetleń: 124
  • IMG_3988.JPG
    IMG_3988.JPG
    214 KB · Wyświetleń: 119
  • IMG_3989.JPG
    IMG_3989.JPG
    108,9 KB · Wyświetleń: 132
  • IMG_3991.JPG
    IMG_3991.JPG
    69,5 KB · Wyświetleń: 131
  • IMG_3978.JPG
    IMG_3978.JPG
    323,1 KB · Wyświetleń: 122
Iwonaimaja super fotki :)

Ja publicznie też nie karmię, zawsze mam ze sobą mleczko moje odciągnięte - na każdym spacerze i wszędzie jak idę gdzieś gdzie nie będę mogła swobodnie nakarmić piersią. Początkowo miałam problem z utrzymaniem temperatury mleka bo używałam termoopakowania Canopol styropianowego. I to wcale ciepła nie trzymało. Więc teraz kupiłam podgrzewacz żelowy Lovi i jest super, sprawdza się w 100% więc jak coś to polecam :)

reklama
Iwonaimaja, super zdjecia!! :)

Jejku jaka ja mam dzis marude w domu. Pierwszy raz od bardzo dawna nie wiem czego chce :(

Do tego ma teraz nowa zabawe - pcha piastke do buzi i oblizuje. Dla mnie to zmyłka, bo nie wiem kiedy jest faktycznie głodny (pare razy przygotowałam porcje mm na nic, cyca tez nie chcial), a on prawie caly czas ta piastka sie bawi :)

Do góry