reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej dziewczyny.
Ja tez mimo ze teoretycznie mam wage sprzed ciazy to mam brzuszek i bardzo mnie denerwuja sasiadki ze swoimi tekstami typu 'no ale masz ten brzuch' .. No ja pierdziele,mam. Gorzej by bylo jakbym nie miala wcale. Strasznie dziwne rzeczy ze po 2 ciazy skora juz nie jest tak elastyczna, miesnie nadwyrezone..
Dajmy spokoj. Jestesmy jakie jestesmy i tyle. Ja mam zamiar cwiczyc dla siebie a nie zeby zadowolic kogokolwiek ;))
P.S u was tez tak goraco?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj goraco goraco. U mnie waga pokazuje roznie albo 1 albo 2kg do wagi sprzed ciazy a brzuch niestety jeszcze widoczny i jak ide gdzies z dzieckiem to mam wrazenie ze wygladam jakbym juz byla w kolejnej wczesnej ciazy... Musze wziac sie za cwiczenia bo przed ciaza powiem nieskromnie ze mialam super plaski brzuch a teraz to jakas porazka:(

To ja powoli zaczynam wyglądać jak szkielet w piątym miesiącu ciąży. Młody wszystko ze mnie wysysa, mam wrażenie, że niedługo podwoi wagę urodzeniową. Brzuch mam niestety w fatalnym stanie. Pomijając, że mam tą kreskę przez cały brzuch i tego samego koloru kółko wkoło pępka, mięśnie są tak sflaczałe, że niestety nie trzymają nic i nie rokują na przyszłość. Skóra pomarszczona jak u słonia, pępek rozlazły na wierzchu i przepuklina pępkowa. Zastanawiam się nad jakimś zabiegiem kosmetycznym żeby choć tą skórę trochę ujędrnić. Na fitness nie mam szans, bo nie mam z kim dziecka zostawić.

Kaskaw, ano upał jest straszny. Mąż z mamą pojechali po córkę do bukowiny, bo dziś kończy obóz i organizator wymyślił, żeby samemu odebrać sobie dziecko i przy okazji obejrzeć występy taneczne, które przygotowały dzieci. Ja z Misiem na szczęście nie pojechałam, bo korki są podobno straszne i stój z bobasem w takim upale. Podobno na trasie do Krakowa korek na 6 godzin.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Czytam co piszecie codziennie ale mało pisze bo net słabo działa tu gdzie wczasuje.
Mały dalej grzeczny, śpi ładnie w nocy z przerwami na cyca..
Co do mojej wagi to jest wielka masakra. Do wagi sprzed ciąży 4-5 kg ale ja przytyłam przed ciążą i mam do zrzucenia 10 kg. wyglądam okropnie, Ważę 72 kg i jestem wielka. Jak wczoraj zobaczyłam siebie na zdjęciu w stroju kąpielowym (tata robił zdjęcia jak się kąpaliśmy w jeziorze z dziećmi) to się zalamalam.. Tłuszcz mam wszędzie. Nawet na plecach. :-(

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

CD. Karmię piersią ale jakoś nie chudnę podczas karmienia, jem już prawie wszystko. Ćwiczyć nie mogę jeszcze bo odczuwam bliznę po cc.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Musze powiedziec, ze ciagle latanie kolo dziecka albo z ponad 4kg dzieckiem na rekach robia mi lepiej niz jakies treningi. Juz 2kg zlecialam z wagi z przed ciazy! Slowo daje, wazylam sie kilka razy, bo myslalam, ze waga mi sie popsula. Nie zebym jakas super laska byla, bo mam jeszcze kilka kg ekstra.. ale jak tak dalej bede latac to kto wie :) W wiekszosc ubran z przed ciazy dalej sie nie mieszcze, bo brzusio na dole wisi troche...

Najgorsze, ze tak bardzo mi sie chce pocwiczyc... Pojechalabym gdzies na rowerze, poszla sobie pobiegac po lesie, na łyzwy bym poszla.. a tu nie moge jeszcze po tej cc :/

Hejka, czytałam Was cały czas, ale nie pisałam, bo nie lubię na tel. Mogłam dawać tylko lubię to :) Ten trądzik czy potowki też mamy, we wtorek szczepienia to zapytam czy to jedno czy drugie, mam nadzieję, że to nie skaza, ma tylko na twarzy i główce. Położna mówiła, żeby nad morzem ciągle w czapce i tak było, chociaż może nie przewidziała takich upałów, a ja się bałam czapeczkę zdjąć. No i właśnie wracamy z nad morza. Było cudownie!!!! Maleńka spokojniejsza chyba jeszcze bardziej niż w domu. My mamy nad morze 600 km w jedną stronę. Z dwoma przerwami na jedzenie to ok 8 godzin jazdy. Ale to jedyny czas, który spędza w foteliku. Całą drogę przesypia. Więc jeżeli dziecko jest spokojne, nie ma kolek i ładnie śpi w nocy-polecam wyjazdy gdziekolwiek. Pokazałabym Wam zdjęcia, ale mam napisane, że za duży plik. Jak go zmniejszyć?

Ostatnia edycja:
reklama
I też mi jeszcze kg zostały, tylko teraz nie wiem ile, bo 10 dni się nie ważyłam. Mam nadzieję, że coś schudłam, bo mam więcej luzu między fotelikiem a podwyższeniem z tyłu niż w dzień wyjazdu :)

Do góry