reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
iwonaimaja już dwa miesiące kiedy to zleciało!;-)

kamejka facebooka też bym nie darowała,też mnie wkurza jak M siedzi przed kompem i nie reaguje jak mała stęka,ale dostał opieprz za to ze dwa razy i już jest ok;-) trzeba tych facetów czasem postawić do pionu;-) ale nie ma też co przesadzac i się denerwować niepotrzebnie

chociaż ja i tak nie mam co narzekać bo M jest bardzo pomocny,nawet teraz jak ma rękę unieruchomioną i to prawą,najgorsze to że muszę sama wstawać w nocy bo małej nie podniesie,ale zmianę pieluchy już opanował;-)
wczoraj najpierw pomagałam mezowi się kapać,potem mała kapałam tak że mam teraz dwoje dzieci do opiekowania;-)

ile wasze dzieci siedzą przy piersi na jedno pojedzenie??
moja tak 10-15 minut,co prawda dużo mi leci obie jestesmy mokre zanim ładnie złapie sutka ale nie wiem czy nie za któtko;-)
Asia moja siedzi Max 5 -8 min i zaczyna się denerwować kopać machać rączkami niestety nie najada się ładnie ale to dlatego że poczuła butle. Sama sobie jestem winna. No ale był moment ze brakowało pokarmu i trzeba było sie ratować bo płacz był ogromny. A teraz mała nie chce ssać piersi. [emoji46]i to już chyba się nie zmieni. Więc laktator w ruch i ściągam pokarm bo przez 5 min ona się nie najada

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od kilku dni podaje tą Wit k rano i są lepsze nocki może coś w tym jest

Ja już też tęsknię za tym czasem jak była taka malutka

U mnie bardzo źle. Mała płacze cały dzień wczoraj też w nocy mało spała. W dzień wogóle nie śpi. Teraz się męcze z nią. Próbuje zasnąć ale brzuszek jej nie da niestety. Odliczam dni kiedy skończy ten magiczny 3-4 miesiąc. To mi tylko zostało. [emoji17]
Aga będzie dobrze ja też się nie mogę doczekać 3-4 miesiąca

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

A dziś zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić jej tej witaminy k. Jutro skończy miesiąc a dawałam jej tylko jeden tydzień.. Czy to jest sens kupić na dwa miesiące jeszcze? boję się że znowu będzie się prezyc po tym. Nie wiem a też nie mam kogo dopytać..

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja od dwóch dni nie podaję witaminy K i bez zmian, praktycznie cały czas się pręży i popłakuje jak przedtem. A jakie dawki tej witaminy K macie/miałyście? My mamy 25, ale kiedyś coś chyba pisałyście o 150?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam bioaron k

Moja niunia już śpi na już unormowane ok 21 dostaje butlę i odkładam do łóżeczka włączam karuzele a mała zasypia

Zar

Od kilku dni mocno zastanawiam się nad elastyczną tylko mi się wydaje że ona płacze bo nie może przez ból brzuszka zjeść a jes głodna i po pewnym czasie wpada w histerię. Dzisiajdo tej pory jakby lepiej, ale zrezygnowałam z inki a dużo piłam, bo mam wrażenie że zboża jej może szkodzą... nie to chyba głupie...

Święto to że spałaś do 9;);)

Igor jak jest zmęczony to nawet nie potrafi zjeść. Choć głodny. Dlatego pozwalam mu sie trochę zdrzemnąć (dziś tez w chuscie) i dopiero daje mu jesc. Wiec głodny i do tego zmeczony - płacz murowany. Może i zboża.... to wcale niegłupie. Gdy ja mówiłam, że Maja jest uczulona na jabłka to wiele ludzi patrzylo na mnie jak na idiotke. Przy Milence okazało sie to bardzo "popularne" - wiele dzieci nie mogło jesc jabłek. To samo z wit. K - obie moje dziewczynki nie brały, bo bolał je brzuszek, a gdy mówiłam lekarzowi to pukał sie w głowe. A dziś? Norma....

Tak się prezentujemy tyko jeszcze dociagnac nie umiem dobrze

Pięknie!!! :-) Ja też tak się motam :-)

@Iwona35 - ha! masz rację! coś w tym jest! Ja teraz tez mniej narzekam, bardziej doceniam te króciutkie chwile z maleńkim dzieckiem, choć uwielbiam moje duze dziewczyny..... Kazdy etap dziecka jest cudowny :D choć trudny..... Bardziej sie smieje, ze mam rece pelne roboty i mam wiecej luzu. Nie spinam sie o kapiel, o długosc snu małego...przyjmuje to co jest, ale to juz zycie zdazyło mnie nauczyc....

Igor ma chyba skok rozwojowy, bo dzis spał kilkanascie razy po 5-15-20 minut. Nie umiał porzadnie zasnac w dzień.

reklama
Dzisiaj nie dałam wit. k i mała śpi od 20, zasnęła po kąpaniu i jedzeniu bez żadnego marudzenia. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, zobaczymy jutro :)
Też planuje kupić chuste, ale najpierw chyba pożycze od koleżanki żeby spróbować czy nam to odpowiada :)

Do góry