reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
iwonaimaja już dwa miesiące kiedy to zleciało!;-)

kamejka facebooka też bym nie darowała,też mnie wkurza jak M siedzi przed kompem i nie reaguje jak mała stęka,ale dostał opieprz za to ze dwa razy i już jest ok;-) trzeba tych facetów czasem postawić do pionu;-) ale nie ma też co przesadzac i się denerwować niepotrzebnie

chociaż ja i tak nie mam co narzekać bo M jest bardzo pomocny,nawet teraz jak ma rękę unieruchomioną i to prawą,najgorsze to że muszę sama wstawać w nocy bo małej nie podniesie,ale zmianę pieluchy już opanował;-)
wczoraj najpierw pomagałam mezowi się kapać,potem mała kapałam tak że mam teraz dwoje dzieci do opiekowania;-)

ile wasze dzieci siedzą przy piersi na jedno pojedzenie??
moja tak 10-15 minut,co prawda dużo mi leci obie jestesmy mokre zanim ładnie złapie sutka ale nie wiem czy nie za któtko;-)
Asia moja siedzi Max 5 -8 min i zaczyna się denerwować kopać machać rączkami niestety nie najada się ładnie ale to dlatego że poczuła butle. Sama sobie jestem winna. No ale był moment ze brakowało pokarmu i trzeba było sie ratować bo płacz był ogromny. A teraz mała nie chce ssać piersi. [emoji46]i to już chyba się nie zmieni. Więc laktator w ruch i ściągam pokarm bo przez 5 min ona się nie najada

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od kilku dni podaje tą Wit k rano i są lepsze nocki może coś w tym jest

Ja już też tęsknię za tym czasem jak była taka malutka

U mnie bardzo źle. Mała płacze cały dzień wczoraj też w nocy mało spała. W dzień wogóle nie śpi. Teraz się męcze z nią. Próbuje zasnąć ale brzuszek jej nie da niestety. Odliczam dni kiedy skończy ten magiczny 3-4 miesiąc. To mi tylko zostało. [emoji17]
Aga będzie dobrze ja też się nie mogę doczekać 3-4 miesiąca

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

A dziś zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić jej tej witaminy k. Jutro skończy miesiąc a dawałam jej tylko jeden tydzień.. Czy to jest sens kupić na dwa miesiące jeszcze? boję się że znowu będzie się prezyc po tym. Nie wiem a też nie mam kogo dopytać..

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja od dwóch dni nie podaję witaminy K i bez zmian, praktycznie cały czas się pręży i popłakuje jak przedtem. A jakie dawki tej witaminy K macie/miałyście? My mamy 25, ale kiedyś coś chyba pisałyście o 150?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam bioaron k

Moja niunia już śpi na już unormowane ok 21 dostaje butlę i odkładam do łóżeczka włączam karuzele a mała zasypia

Zar

Od kilku dni mocno zastanawiam się nad elastyczną tylko mi się wydaje że ona płacze bo nie może przez ból brzuszka zjeść a jes głodna i po pewnym czasie wpada w histerię. Dzisiajdo tej pory jakby lepiej, ale zrezygnowałam z inki a dużo piłam, bo mam wrażenie że zboża jej może szkodzą... nie to chyba głupie...

Święto to że spałaś do 9;);)

Igor jak jest zmęczony to nawet nie potrafi zjeść. Choć głodny. Dlatego pozwalam mu sie trochę zdrzemnąć (dziś tez w chuscie) i dopiero daje mu jesc. Wiec głodny i do tego zmeczony - płacz murowany. Może i zboża.... to wcale niegłupie. Gdy ja mówiłam, że Maja jest uczulona na jabłka to wiele ludzi patrzylo na mnie jak na idiotke. Przy Milence okazało sie to bardzo "popularne" - wiele dzieci nie mogło jesc jabłek. To samo z wit. K - obie moje dziewczynki nie brały, bo bolał je brzuszek, a gdy mówiłam lekarzowi to pukał sie w głowe. A dziś? Norma....

Tak się prezentujemy tyko jeszcze dociagnac nie umiem dobrze

Pięknie!!! :-) Ja też tak się motam :-)

@Iwona35 - ha! masz rację! coś w tym jest! Ja teraz tez mniej narzekam, bardziej doceniam te króciutkie chwile z maleńkim dzieckiem, choć uwielbiam moje duze dziewczyny..... Kazdy etap dziecka jest cudowny :D choć trudny..... Bardziej sie smieje, ze mam rece pelne roboty i mam wiecej luzu. Nie spinam sie o kapiel, o długosc snu małego...przyjmuje to co jest, ale to juz zycie zdazyło mnie nauczyc....

Igor ma chyba skok rozwojowy, bo dzis spał kilkanascie razy po 5-15-20 minut. Nie umiał porzadnie zasnac w dzień.

reklama
Dzisiaj nie dałam wit. k i mała śpi od 20, zasnęła po kąpaniu i jedzeniu bez żadnego marudzenia. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, zobaczymy jutro :)
Też planuje kupić chuste, ale najpierw chyba pożycze od koleżanki żeby spróbować czy nam to odpowiada :)

Do góry