reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Tak się prezentujemy tyko jeszcze dociagnac nie umiem dobrze

Załączniki

• 20160816_120801.jpg
    20160816_120801.jpg
    373 KB · Wyświetleń: 101
  • 20160821_122626.jpg
    20160821_122626.jpg
    410,1 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Ja też kupiłam chustę tylko kółkową tzn z takim kółkiem ale jeszcze nie próbowałam. Mała mi nie dała jeszcze poprobowac bo jest niedobra.

U mnie bardzo źle. Mała płacze cały dzień wczoraj też w nocy mało spała. W dzień wogóle nie śpi. Teraz się męcze z nią. Próbuje zasnąć ale brzuszek jej nie da niestety. Odliczam dni kiedy skończy ten magiczny 3-4 miesiąc. To mi tylko zostało. [emoji17]

Tak się prezentujemy tyko jeszcze dociagnac nie umiem dobrze
To wasze zdjęcie razem to pozycja brzuszkiem do brzuszka?.
Swoją drogą słodko śpi.

Już zamówiłam elastyczną.

Mam zastój pokarmu w obu piersiach i dziś pierwszy raz od porodu płakałam przy karmieniu. Karmienie piersią jest do doopy.:(

U mnie bardzo źle. Mała płacze cały dzień wczoraj też w nocy mało spała. W dzień wogóle nie śpi. Teraz się męcze z nią. Próbuje zasnąć ale brzuszek jej nie da niestety. Odliczam dni kiedy skończy ten magiczny 3-4 miesiąc. To mi tylko zostało. [emoji17]

To może teraz spróbuj ją wsadzić do tej chusty. I tak płacze

Nieufna mój mąż po całonocnym noszeniu Nikodem powiedział "szczęście, że człowiek te swoje lata już ma bo cierpliwości jakos więcej" i coś w tym jest. Ja przy córach szybciej traciłam nerwy z niewyspania, płakać chciało się nie raz a teraz mimo że czasami kilka nocy z rzędu nie śpię to jakoś nie uskarżam się. Dajmy więc się poużalać młodym mamom;) takie prawo natury.
Pamiętam jeszcze jak dziewczynki były malutkie to patrzyłam na nie i nie mogłam się doczekać gaworzenia, siadania, póżniej raczkowania etc a ostatnio jak odstawiałam do kartonu kolejne za małe śpioszki Nikosia to mi się jakoś tak smutno zrobiło, że ten czas tak zasuwa. Niki już nawet nie jest taki leciutki w noszeniu jak po urodzeniu i już mi za tym tęskno.. wariacje starej matki:)

Kamejka jak dziecię przybiera ładnie na wadze to niech sobie śpi, ja bym nie wybudzała w nocy na karmienie.
My ostatnio dokarmiamy mm. To ze względu na to że przestałam podawać wit. K. Jeśli nawet przez to Mały odrzuci pierś- trudno. Wolę żeby był na mm szczesliwy niż do czasu podawania K (3 miesiące) co noc płakał, że go brzuszek boli. I najchętniej pogadałabym sobie z tym fachowcem co jednorazowe podawanie K w zastrzyku w szpitalu zmienił na te stopniowe dawkowanie.. co im kuźwa dawny sposób przeszkadzał...

Ja mam tez chuste tkana i dzis na spacerze wyprobowalam. Wszystko super i wygodnie tylko raz, ze bylo nam troche za cieplo, a dwa czulam sie jak w ciazy i troche plecy mi doskwieraly :)
Małemu sie podobalo, spal sobie, ale do domu wrocilismy wczesniej bo sobie kupke zrobil w trakcie :)

reklama
Do góry