reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

i u nas uśmiechy są ale wczoraj pani neonatolog zauważyła że mała jeszcze nie zwraca na nas uwagi niby ma jeszcze czas bo z 37t jest ale mamy na to uwagę zwrócić
kazała też skontrolować się u okulisty

nareszcie zasnęła i to w wózku więc i ja się położę bo nie wiem jaka mnie noc czeka

Nasza mała też nie zwraca na nas jeszcze uwagi, zresztą ogólnie na nic, nie wodzi wzrokiem za przedmiotami a jak patrzy to jakos w dal takim hmm tępym wzrokiem i nie wiadomo co obserwuje. A ile Twoja ma? Nasza niecałe 5 tygodni.

Dlaczego mąż się nie zgadza na chustę?? Na całym świecie kobiety jej używają..... Ja sobie chwalę....

Trzymam kciuki, oby spał jak najdłużej :-)

U nas dni mijają dobrze, mały jest spokojny i grzeczny. Ale po południu włącza sie płacz. No ewidentnie kolka. Zaczyna ok 16:30-17 i do 19-20 płacze, wygina się, a jak śpi to tylko u mnie na rękach..... A i tak płacze przez sen. No i tu u mnie sprawdza się chusta - bez niej nie mogłabym nawet dziewczynkom kolacji zrobić.
Bo ja jak samotna matka - M. całymi dniami nie ma w domu. Brak słów. Na szczęście jest Tesco i e-zakupy. Bo do sklepu mam daleko, jak idę, to tylko po drobiazgi i bardziej jako spacer to traktuje niż zakupy.....
No jest ciężko, ale nie dlatego, że mały coś nie halo, tylko ja jestem z trójką dzieci i domem zupełnie sama....... :-(

A czemu męża nie ma tyle w domu? Tak dużo pracuje? Zakupy to chociaż mógłby zrobić, markety do późna sa czynne... Też kiedyś korzystałam z e-zakupów w Tesco, ale mi z zakupami tam trochę schodziło i też trzeba jeszcze na to poświęcić czas.

reklama
Moja już ma prawie 8 tygodni
Kupiliśmy jej wczoraj karuzele i od wczoraj ja obserwuje
No i zaczęliśmy z nią ćwiczyć to spogladanie i jest lepiej

U nas za to wieczór i noc fatalne. Krzyki, wrzaski, spanie po godzinie. Czuję się jak zombie i tak słaba,.że rano już tylko mąż bał małego, bo ja miałam zawroty głowy. Położna poleciła krople delicol i zobaczymy co dalej... oby przeszło, bo wrzaski niepojęte...

Witajcie Dziewczyny!
Widzę, ze nie jestem sama z problemem placzu i braku snu u dzidzi.

My na nowo w szpitalu.

Dostala mega wysypki i spoko zmiana mleka, ALE dostala bolu gardla tzn. charczenie, mlaskanie i ryk jak oparzona. Nie moglismy cała noc ja uspokoic to o 12 pojechalismy do przychodni calodobowej w sobote. Dostalismy skierowanie do szpitala.

Okazalo sie, ze ma refluks. Cofa sie jej jedzenie, nie ulewa ale przelyk podrazniony.

Dostaje zageszczacz do mleka, masc z antybiotykiem. Czekamy na wyniki moczu. Masakra.

Julka- biedna jak ja Ci wspolczuje :( pewnie trzeba przeczekac ten okres.

Needi- w łeb to ja juz dawno chcialam sobie dac :D

Faktycznie jak ktos przeczyta wątek to jest ANTYsex :D

Witajcie - u nas standard od 3 do 6 niespanie, ale po 6 zasnal i spal do 9;30takze spalam z nim. Jakos mega wyspana nie jestem ale i tak nie jest zle. Moj już patrzy na zabawki jaskrawe i widze ze mi sie przyglada, polozna w piatek tez to zauwazyla. W czwartek skonczylismy 4 tygodnie, a dziś konczymy rowny miesiac ;)

My tez dzis rowny miesiac;) moja mala wodzi wzrokiem za przedmiotami, obserwuje mnie i jak widzi swiatlo to tez tam patrzy. do tego bardzo czesto sie usmiecha, choc wiadomo ze to na razie nieswiadome;) w ogole bardzo malo placze wiec /odpukac/ anioleczek poki co

Agula obyscie szybko wrocily do domku!!!

Kobitki ktore urodziły koncem czerwca, krwawicie jeszcze? Cholera u mnie juz jakies 7tyg. Po porodzie, juz myślałam ze konczy sie bo na wkładce nic prawie nie było a tu od nowa.dzis krew sie pojawiła.. zastanawiam sie czy to normalne az tak dlugo.. pamietam ze po pierwszym porodzie tez dlugo krwawilam ale czy az tak dlugo to nie jestem w stanie powiedziec :/ ja chce cholera w koncu w morzu sie wykapac...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy któraś słyszała o czymś takim jak Katerter rektalny Windi? Wczoraj brat pediatra mi polecił, dziś zrobiłam malej, poszły pierdy z kupą i śpi jak suseł od nie pamiętnych czasów bez prężenia się. On to aplikował synowi i nie wiedzą co to placz i kołki. Oczywiście trzeba delikatnie samą końcówką, ale jeśli to działa bez lekow to wygrałyśmy

Do góry