reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

iwonaimaja u nas odwrotnie ranki, przedpołudnia, w sumie to nawet do 15 jest strasznie, młodemu wszędzie i ciągle źle, kompleptnie nic nie mogę zrobić. W czwartek położna była i widziała co się dzieje, powiedziała, że to napewno nie kolki ani problemy z brzuchem, zalecila badanie moczu - zrobiliśmy, jest ok, chyba taki charakter, podobno po 3 miesiącach uspokoi się. Po poludniu jak zaśnie to spi 3 godziny a wczesniej przysypia na dwie minuty i ķoniec, tak jakby nie mogl głębiej zasnąć. Też myślę o chuście ale mój mąż studzi mój entuzjazm twierdząc że to wymysł.
Odnośnie karuzeli my nie mamy i raczej nie będziemy mieli, obawiam sie że to będzie lepsza zabawka dla mojej córki niż syna i jak zacznie tam majstrowac to wkońcu wpadnie młodemu do łóżeczka razem z tą karuzela.

Jeremi przybiera 300g tygodniowo, w czwartek ważył 4500g. Najlepiej uspokaja się jak lezy na brzuchu w swoim łóżeczku, ze smoczkiem a ja klepie go w pupę. Takie wymagania ma ksieciunio.

Dlaczego mąż się nie zgadza na chustę?? Na całym świecie kobiety jej używają..... Ja sobie chwalę....

My bylismy dzis na dwoch dlugich spacerach, nie spał od 18:30. Rano zrobil duza kupe. Wykapalismy go niedawno, zrobilam masaz, wlaczylam kolyske, nakarmilam i teraz przysypia. Jak po tym wszystkim nie przespi choc wiekszosc nocy to juz nie ma nadziei, po prostu bede musiala sie pogodzic i czekac az z tego wyrośnie

Trzymam kciuki, oby spał jak najdłużej :-)

U nas dni mijają dobrze, mały jest spokojny i grzeczny. Ale po południu włącza sie płacz. No ewidentnie kolka. Zaczyna ok 16:30-17 i do 19-20 płacze, wygina się, a jak śpi to tylko u mnie na rękach..... A i tak płacze przez sen. No i tu u mnie sprawdza się chusta - bez niej nie mogłabym nawet dziewczynkom kolacji zrobić.
Bo ja jak samotna matka - M. całymi dniami nie ma w domu. Brak słów. Na szczęście jest Tesco i e-zakupy. Bo do sklepu mam daleko, jak idę, to tylko po drobiazgi i bardziej jako spacer to traktuje niż zakupy.....
No jest ciężko, ale nie dlatego, że mały coś nie halo, tylko ja jestem z trójką dzieci i domem zupełnie sama....... :-(

reklama
A ja wam mówię że jeszcze bedziemy tęsknic do chwil z niemowlakami :D
Mimo problemów brzuszkowych ,płaczów i wogóle....bo mając nastolatki to juz wogóle jest megaaa jazda ....
Więc głowy do góry ....bo ja mając 2 zbuntowanych nastolatków,pyskujących co rusz ,buntowniczego 3 latka i to mega zazdrosnego noi bobasa który jak to bobas daje swoje w nocy :) jakoś żyję do przodu. Też obijam się o ścianę ,mózg także mało styka w środku ....i pierdzielę od rzeczy zwł rano....
Ale takie jest macierzyństwo :D Jednak uśmiech Maryś wszystko mi wynagradza,do tego jej guganie do mnie...aż mnie radość "podnosi" że tak powiem !
Kamejka rozbawiłas mnie tym facetem z zakolami...normalnie aż sobie to wyobraziłam :p
Dzis miałam dzień dla mnie oczywiście z małą...kawusia w grycanie ,żarełko w McD ...i już mi lepiej.

Needi dzieki za radę [emoji5]

Ruda jak nazywa sie ta aplikacja z dźwiękami?

Achh zjadłoby sie McDonalda [emoji28]

Jejku dzis to w moim kalendarzu powinna byc data 13 piątek!
P

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Witam
U nas dzisiaj super noc pobudki 1/4/6 i do tej 6 spała w łóżeczku ale wieczór kiepski od 21 do 23 próbowaliśmy ja uspac

Teraz już też chyba nie usnie dopiero gdzieś za jakąś godzinkę ale mogę powiedzieć że jestem wyspana

U nas też noc super. Maja zawsze usypia koło 22 dziś pobydka była o 2 (ale usunęła około 3 dopiero) i jakoś o 6 ale położyłam ją na brzuszku, dałam smoka i wymasowałam i jeszcze do 7:30 spała. Alleluja. Matka nie jest wkurzona od rana (co nie oznacza że wyspana), super jest.
Jeszcze teraz jak ją podniosłam do odbicia to zaczęłam do niej gadać i dwa razy uśmiechnęła się do mnie pełną buźką. Poranek ekstra.
Jedziemy do moich rodziców i Mąż, Martynka i Maja mają śmieszne czarne koszulki z motywem gwiezdnych wojen to ich w to ubiore. Mąż będzie LORD FATHER.
Miłego dnia:)

U nas noce suoer cały czas ;) nie zapeszajac ... [emoji3] w ogóle oprócz wieczora ( standard [emoji24]) cały dzien wczorajszy przespany. Nie wiem co to za aura panuje u Babci ale No czysty anioł [emoji173]️ zaraz zbieramy sie i jedziemy poodwiedzac rodzinkę w tym lecimy na urodziny prababci [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry