reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

i u nas uśmiechy są ale wczoraj pani neonatolog zauważyła że mała jeszcze nie zwraca na nas uwagi niby ma jeszcze czas bo z 37t jest ale mamy na to uwagę zwrócić
kazała też skontrolować się u okulisty

nareszcie zasnęła i to w wózku więc i ja się położę bo nie wiem jaka mnie noc czeka

Nasza mała też nie zwraca na nas jeszcze uwagi, zresztą ogólnie na nic, nie wodzi wzrokiem za przedmiotami a jak patrzy to jakos w dal takim hmm tępym wzrokiem i nie wiadomo co obserwuje. A ile Twoja ma? Nasza niecałe 5 tygodni.

Dlaczego mąż się nie zgadza na chustę?? Na całym świecie kobiety jej używają..... Ja sobie chwalę....

Trzymam kciuki, oby spał jak najdłużej :-)

U nas dni mijają dobrze, mały jest spokojny i grzeczny. Ale po południu włącza sie płacz. No ewidentnie kolka. Zaczyna ok 16:30-17 i do 19-20 płacze, wygina się, a jak śpi to tylko u mnie na rękach..... A i tak płacze przez sen. No i tu u mnie sprawdza się chusta - bez niej nie mogłabym nawet dziewczynkom kolacji zrobić.
Bo ja jak samotna matka - M. całymi dniami nie ma w domu. Brak słów. Na szczęście jest Tesco i e-zakupy. Bo do sklepu mam daleko, jak idę, to tylko po drobiazgi i bardziej jako spacer to traktuje niż zakupy.....
No jest ciężko, ale nie dlatego, że mały coś nie halo, tylko ja jestem z trójką dzieci i domem zupełnie sama....... :-(

A czemu męża nie ma tyle w domu? Tak dużo pracuje? Zakupy to chociaż mógłby zrobić, markety do późna sa czynne... Też kiedyś korzystałam z e-zakupów w Tesco, ale mi z zakupami tam trochę schodziło i też trzeba jeszcze na to poświęcić czas.

reklama
Moja już ma prawie 8 tygodni
Kupiliśmy jej wczoraj karuzele i od wczoraj ja obserwuje
No i zaczęliśmy z nią ćwiczyć to spogladanie i jest lepiej

U nas za to wieczór i noc fatalne. Krzyki, wrzaski, spanie po godzinie. Czuję się jak zombie i tak słaba,.że rano już tylko mąż bał małego, bo ja miałam zawroty głowy. Położna poleciła krople delicol i zobaczymy co dalej... oby przeszło, bo wrzaski niepojęte...

Witajcie Dziewczyny!
Widzę, ze nie jestem sama z problemem placzu i braku snu u dzidzi.

My na nowo w szpitalu.

Dostala mega wysypki i spoko zmiana mleka, ALE dostala bolu gardla tzn. charczenie, mlaskanie i ryk jak oparzona. Nie moglismy cała noc ja uspokoic to o 12 pojechalismy do przychodni calodobowej w sobote. Dostalismy skierowanie do szpitala.

Okazalo sie, ze ma refluks. Cofa sie jej jedzenie, nie ulewa ale przelyk podrazniony.

Dostaje zageszczacz do mleka, masc z antybiotykiem. Czekamy na wyniki moczu. Masakra.

Julka- biedna jak ja Ci wspolczuje :( pewnie trzeba przeczekac ten okres.

Needi- w łeb to ja juz dawno chcialam sobie dac :D

Faktycznie jak ktos przeczyta wątek to jest ANTYsex :D

Witajcie - u nas standard od 3 do 6 niespanie, ale po 6 zasnal i spal do 9;30takze spalam z nim. Jakos mega wyspana nie jestem ale i tak nie jest zle. Moj już patrzy na zabawki jaskrawe i widze ze mi sie przyglada, polozna w piatek tez to zauwazyla. W czwartek skonczylismy 4 tygodnie, a dziś konczymy rowny miesiac ;)

My tez dzis rowny miesiac;) moja mala wodzi wzrokiem za przedmiotami, obserwuje mnie i jak widzi swiatlo to tez tam patrzy. do tego bardzo czesto sie usmiecha, choc wiadomo ze to na razie nieswiadome;) w ogole bardzo malo placze wiec /odpukac/ anioleczek poki co

Agula obyscie szybko wrocily do domku!!!

Kobitki ktore urodziły koncem czerwca, krwawicie jeszcze? Cholera u mnie juz jakies 7tyg. Po porodzie, juz myślałam ze konczy sie bo na wkładce nic prawie nie było a tu od nowa.dzis krew sie pojawiła.. zastanawiam sie czy to normalne az tak dlugo.. pamietam ze po pierwszym porodzie tez dlugo krwawilam ale czy az tak dlugo to nie jestem w stanie powiedziec :/ ja chce cholera w koncu w morzu sie wykapac...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy któraś słyszała o czymś takim jak Katerter rektalny Windi? Wczoraj brat pediatra mi polecił, dziś zrobiłam malej, poszły pierdy z kupą i śpi jak suseł od nie pamiętnych czasów bez prężenia się. On to aplikował synowi i nie wiedzą co to placz i kołki. Oczywiście trzeba delikatnie samą końcówką, ale jeśli to działa bez lekow to wygrałyśmy

Do góry