reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Doczytałam was, moja poznaje ludzi i miejsce, bo u babci na poczatku bylo rozglądanie sie i podkówka, jak ja babcia wziela to sie wpatrywała i próbowała uśmiechnąć s wczoraj juz w domu poznała swoje ściany i byl mega uśmiech. Dalej śpi Zazwyczaj w ciagu dnia spala max 30 min , teraz juz prawie 1,5.

reklama
Ja czasem do małego nie mam sił. Ma akcje, że drze się jak opentany i nic nie pomaga... jedynie uspokaja go... suszarka. Nie wiem wtedy co robić, jak mu pomóc, biedny cały czerwony. Czasem potem jest kupka i spkój. Czasem pokrzyczy i zadypia. Nie wiem co mu jest. Są dni, że jest super grzeczny, a są dni, że ma te akcje :( ma któraś tak?
U mnie też tak jest czasem. Czasem działa suszarka, czasem smoczek, czasem termofor a czasem noszenie w chuscie. Nie ma reguły, ale też mi wtedy serce płacze, jak widzę, że się męczy i nie wiem, jak pomóc
Agula obyscie szybko wrocily do domku!!!

Kobitki ktore urodziły koncem czerwca, krwawicie jeszcze? Cholera u mnie juz jakies 7tyg. Po porodzie, juz myślałam ze konczy sie bo na wkładce nic prawie nie było a tu od nowa.dzis krew sie pojawiła.. zastanawiam sie czy to normalne az tak dlugo.. pamietam ze po pierwszym porodzie tez dlugo krwawilam ale czy az tak dlugo to nie jestem w stanie powiedziec :/ ja chce cholera w koncu w morzu sie wykapac...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie Dziewczyny!
Widzę, ze nie jestem sama z problemem placzu i braku snu u dzidzi.

My na nowo w szpitalu.

Dostala mega wysypki i spoko zmiana mleka, ALE dostala bolu gardla tzn. charczenie, mlaskanie i ryk jak oparzona. Nie moglismy cała noc ja uspokoic to o 12 pojechalismy do przychodni calodobowej w sobote. Dostalismy skierowanie do szpitala.

Okazalo sie, ze ma refluks. Cofa sie jej jedzenie, nie ulewa ale przelyk podrazniony.

Dostaje zageszczacz do mleka, masc z antybiotykiem. Czekamy na wyniki moczu. Masakra.

Julka- biedna jak ja Ci wspolczuje :( pewnie trzeba przeczekac ten okres.

Needi- w łeb to ja juz dawno chcialam sobie dac :D

Faktycznie jak ktos przeczyta wątek to jest ANTYsex :D
Biedna ta twoja córcia. Zdrówka
Czy któraś słyszała o czymś takim jak Katerter rektalny Windi? Wczoraj brat pediatra mi polecił, dziś zrobiłam malej, poszły pierdy z kupą i śpi jak suseł od nie pamiętnych czasów bez prężenia się. On to aplikował synowi i nie wiedzą co to placz i kołki. Oczywiście trzeba delikatnie samą końcówką, ale jeśli to działa bez lekow to wygrałyśmy
To te rurki do dupki? Miałam przy Martycne ale używałam tylko raz bo bałam się że się jelita uzależnią i nie umiałam przy tym dobrze brzuszka wymasować

Biedna ta twoja córcia. Zdrówka

To te rurki do dupki? Miałam przy Martycne ale używałam tylko raz bo bałam się że się jelita uzależnią i nie umiałam przy tym dobrze brzuszka wymasować
Nie uzależnią, jak są zastoje to trzeba pomoc. U nas dzis i bez rurki pierdy ida, Niunia grzeczniutka caly dzien.

Dzisiaj znowu próbowaliśmy ułożyć mała w nosidełku, denerwowala się bo nie dosc że naubierana to jeszcze nia przekładają :-) i wykoncu wyciąglam te wkładkę noworodkowa co jest w maxi cosi i zdecydowanie lepiej siedzi, nie dociska głowy do klatki piersiowej i ma więcej luzu. Spróbujcie tak zrobic:-)

U nas są wzdęcia ale pomaga leżenie na brzuchu, tego o czym pisze nieufna nie próbowałam ale słyszałam że pomaga.

Wychodzą nam takie żółto białe krostki na policzkach i czole, nie wiem co to może być,jak patrzę na zdjęcia w internecie to wygląda na trądzik niemowlęcy albo formę potowek, ale połówki to miałaby chyba na całym ciele a nie tylko na buzi, poza tym nie ubieram jej jakoś super grubo. Ten trądzik piszą że sam ustępuje mam nadzieję że to to:-) na skaze nie wygląda bo nie jest to czerwone..no nie wiem, we wtorek idziemy do lekarza to zobaczymy co powie :-)

Dzisiaj znowu próbowaliśmy ułożyć mała w nosidełku, denerwowala się bo nie dosc że naubierana to jeszcze nia przekładają :-) i wykoncu wyciąglam te wkładkę noworodkowa co jest w maxi cosi i zdecydowanie lepiej siedzi, nie dociska głowy do klatki piersiowej i ma więcej luzu. Spróbujcie tak zrobic:-)

U nas są wzdęcia ale pomaga leżenie na brzuchu, tego o czym pisze nieufna nie próbowałam ale słyszałam że pomaga.

Wychodzą nam takie żółto białe krostki na policzkach i czole, nie wiem co to może być,jak patrzę na zdjęcia w internecie to wygląda na trądzik niemowlęcy albo formę potowek, ale połówki to miałaby chyba na całym ciele a nie tylko na buzi, poza tym nie ubieram jej jakoś super grubo. Ten trądzik piszą że sam ustępuje mam nadzieję że to to:-) na skaze nie wygląda bo nie jest to czerwone..no nie wiem, we wtorek idziemy do lekarza to zobaczymy co powie :-)
Moja też ma pryszczyki na szyjce i parę na buźce ale zdecydowanie to potówki. Nie muszą być na całym ciele. Moja też płacze jak ja wkładam do nosidełka. Też mam tą wkładkę. Ogólnie to jest on bardzo zzabudowany. Ja mam be safe izi go sleep. Mozna go rozłożyć do spania bo oprócz bezpieczeństwa na tym mi też zależało. Niestety [emoji57] funkcja spania działa tylko poza samochodem. Kiedy włożymy małą do nosidełka to ma przestrzeń między lędźwiem a oparciem bo jest strasznie głęboki i to mnie bardziej denerwuje. Aha i główka jej leci do przodu też.

reklama
Asia u mnie sa potowki ale tylko na twarzy ;) lzej niestety ubrac nie mogę bo pampersa nisic musi (w samym pampku cale dnie i noce) jedynie jak wychodzimy to zakładam bodziaka na ramiączkach. Teraz mamy dwa dni chłodniejsze to troszke mu znikly..

Iwona współczuję ciężkiego wieczoru... oby nocka przynajmniej byla przespana.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry