reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

iwonaimaja u nas odwrotnie ranki, przedpołudnia, w sumie to nawet do 15 jest strasznie, młodemu wszędzie i ciągle źle, kompleptnie nic nie mogę zrobić. W czwartek położna była i widziała co się dzieje, powiedziała, że to napewno nie kolki ani problemy z brzuchem, zalecila badanie moczu - zrobiliśmy, jest ok, chyba taki charakter, podobno po 3 miesiącach uspokoi się. Po poludniu jak zaśnie to spi 3 godziny a wczesniej przysypia na dwie minuty i ķoniec, tak jakby nie mogl głębiej zasnąć. Też myślę o chuście ale mój mąż studzi mój entuzjazm twierdząc że to wymysł.
Odnośnie karuzeli my nie mamy i raczej nie będziemy mieli, obawiam sie że to będzie lepsza zabawka dla mojej córki niż syna i jak zacznie tam majstrowac to wkońcu wpadnie młodemu do łóżeczka razem z tą karuzela.

Jeremi przybiera 300g tygodniowo, w czwartek ważył 4500g. Najlepiej uspokaja się jak lezy na brzuchu w swoim łóżeczku, ze smoczkiem a ja klepie go w pupę. Takie wymagania ma ksieciunio.

reklama
Widzę że nie jestem sama z tym problemem że dziecko nie śpi.
U nas też coraz gorzej w dzień ze spaniem. Drzemki po 15 min, 20 no może 30.
I też z dokarmianiem koniec małego dokarmiałam dwa dni za poleceniem położnej. W pierwszy dzień wypił niewiele podobnie w drugi z tym, że w drugi już miał problem z kupą. Prężył się i płakał wiec stwierdziłam że to bez sensu. 24.08 mam szczepienie i zobaczę co mi powiedzą, ile przybrał i czy znów próbować dokarmiać....Eh jak nie urok to.....sraka:tak:

My bylismy dzis na dwoch dlugich spacerach, nie spał od 18:30. Rano zrobil duza kupe. Wykapalismy go niedawno, zrobilam masaz, wlaczylam kolyske, nakarmilam i teraz przysypia. Jak po tym wszystkim nie przespi choc wiekszosc nocy to juz nie ma nadziei, po prostu bede musiala sie pogodzic i czekac az z tego wyrośnie

to wcale nie jest zabawne:(

Ale właśnie jest. Przecież tego chciałyśmy. Za pare lat wspomnisz jak to co drugi dzień miałaś ochotę palnąć sobie w głowę młotkiem. Ja się tak pocieszam, bo raz już przeżyłam. A to że teraz padam na pysk i obijam się o ściany i mówię jakieś nieskładne zdania bo mi mózg nie pracuje to nic.

Ale właśnie jest. Przecież tego chciałyśmy. Za pare lat wspomnisz jak to co drugi dzień miałaś ochotę palnąć sobie w głowę młotkiem. Ja się tak pocieszam, bo raz już przeżyłam. A to że teraz padam na pysk i obijam się o ściany i mówię jakieś nieskładne zdania bo mi mózg nie pracuje to nic.
Nedi codziennie musze czytac to co napisalas to moze nie zwariuje ;)

reklama
Hej mamuśki.
Tulę wszystkie którym ciężko:* powiem wam że jakby na nasz wątek wszedł ktoś kto dopiero planuje dziecko to by się chyba rozmyślił :D heh, no trzeba przeżyć ten najgorszy okres. Będzie lepiej!
Ja nie mam co narzekać bo mała ładnie śpi w nocy, z pobudką na 2 karmienia co 2,5 - 3 h. W dzień rzadko marudzi bez powodu, jak nie śpi a nie chce w łóżeczku leżeć to wsadzam w bujaczek i zazwyczaj pomaga. Uspokaja się też słuchając muzyki - serio! Spróbujcie.

Moja Natalka m brwi od urodzenia mocno zarysowane. Za to włoski na głowie zaczęły jej się wycierać i wygląda jak łysiejący facet z mega zakolami z przodu :p bo z przodu od góry jej się wytarły i ma tam tylko króciutki meszek a z tyłu i o bokach dość długie i ciemne :p

Do góry