reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny zauważyłam u małego białe plamki na języku, mogą to byc plesniawki? Co z tym robić?
Położna bedzie u mnie dopiero we wtorek boje sie zeby do tego czasu sie nie pogorszyło
I dawać cyca...?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Wyruszliśmy wczoraj w pierwszą dłuższą podróż i mialam mieszane uczucia, byl straszny korek, w 1,5 godz zazwyczaj jesteśmy na miejscu a wczoraj pokonaliśmy w tym czasie jakieś 40 km no i po tym czasie mala się obudziła, byl straszny placz, kupa a do stacji 7km, wcześniej nie bylo szans na stop. Strasznie mnie serce bolało, bo byla półprzytomna, potem znowu zasnęła i po 4 godz dojechaliśmy z jeszcze jedną przerwą. Za to noc i dziś, je i śpi praktycznie, służy jej wieś Dziewczyny czy wasze dzieci maja brwi,?

Wyruszliśmy wczoraj w pierwszą dłuższą podróż i mialam mieszane uczucia, byl straszny korek, w 1,5 godz zazwyczaj jesteśmy na miejscu a wczoraj pokonaliśmy w tym czasie jakieś 40 km no i po tym czasie mala się obudziła, byl straszny placz, kupa a do stacji 7km, wcześniej nie bylo szans na stop. Strasznie mnie serce bolało, bo byla półprzytomna, potem znowu zasnęła i po 4 godz dojechaliśmy z jeszcze jedną przerwą. Za to noc i dziś, je i śpi praktycznie, służy jej wieś Dziewczyny czy wasze dzieci maja brwi,?
Co do podróży z dzieckiem mam podobne przeżycia. Raz jak poszliśmy na dłuższy spacer z obiadem w knajpce to młoda w restauracji zrobiła taki raban że nie dalo się jej uspokoić musiała teściowa po nas przyjechać bo do domu było kawał drogi. Takich i podobnych ekscesow było trochę. A brwi moja ma ledwo widoczne.

Dzisiaj trochę odpoczywam. Wzięłam moje starsze córy na jazdę konną bo ją uwielbiają. Mąż w domu z dzieckiem ale powiem wam że myślami jestem przy dziecku już chcę wracać do domu :(

Moja ma bardzo jasne brwi i rzęsy. Włosy obecnie ciemne, ale pod słońce jakby rudawe heh. I siè zastanawiam czy to się zmieni czy będą rude

Zosia jak się urodziła miała czarniusienkie włosy, teraz widzę że z dnia na dzień jej jasnieja:-) brwi ma widoczne, takie stojące, i mocny meszek na czole:-)

Moja jak sie urodziła to miała jaśniutkie brwi i rzęsy, trzeba się było przyjrzeć dobrze, ale po jakimś tygodniu zrobiły się ciemniejsze i teraz wyraźnie widać brwi :)

Dziewczyny ja juz chyba nie mam nadziei ze moj maly przespi noc choc w czesci... kolo 2-3 koniec spania. Niby maz go rano wzial ale padam. Jeszcze przeziebiona jestem.
Ale wtedy już go bardzo brzuszek męczy czy po prostu jest rozbudzony?
Dziewczyny zauważyłam u małego białe plamki na języku, mogą to byc plesniawki? Co z tym robić?
Położna bedzie u mnie dopiero we wtorek boje sie zeby do tego czasu sie nie pogorszyło
I dawać cyca...?

Przede wszystkim cyca dawaj. Tylko najwyżej przemywaj przed i po. A białe jak jest tylko na języku to pewnie nieścisłość po mleku, a jak jest jeszcze na policzkach lub podniebieniu to mogą być pleśniawki.

Ja czasem do małego nie mam sił. Ma akcje, że drze się jak opentany i nic nie pomaga... jedynie uspokaja go... suszarka. Nie wiem wtedy co robić, jak mu pomóc, biedny cały czerwony. Czasem potem jest kupka i spkój. Czasem pokrzyczy i zadypia. Nie wiem co mu jest. Są dni, że jest super grzeczny, a są dni, że ma te akcje :( ma któraś tak?

reklama
Needi nie zauważyłam zeby było na podniebieniu albo policzkach ale jeszcze mu zaglądnę do paszczy, i nie wydaje mi sie zeby to po mleku było bo próbowałam sciągnąć wacikiem i sie nie dalo

Do góry