reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Lizzy u mnie młody tez czasem ma gorszy dzien i sam nie wie czego chce, nam tez pomaga suszarka czasem, ale nie chce go do niej przyzwyczaić, mnie od tego głowa boli, jak zostaje z mężem to on potrafi włanczac mu to cały czas [emoji849]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Needi nie zauważyłam zeby było na podniebieniu albo policzkach ale jeszcze mu zaglądnę do paszczy, i nie wydaje mi sie zeby to po mleku było bo próbowałam sciągnąć wacikiem i sie nie dalo

Pewnie afty. Mozna to fioletem ale na bazie wody przetrzeć. Nigdy na bazie spirytusu.

Cześć

A to piwo to wygazowane pijecie czy normalne? Nie ma potem akcji, jeśli normalne?

Aga - super, że wyruszyłaś gdzieś tylko ze starszymi, zawsze to dla Ciebie oddech. Mnie się jeszcze nie udało :/
Needi - u nas takk nie było z tym laniem, ale skoro piszą, że bez paniki to ok :)
Nieufna - mówisz cztery godziny? To nas czeka ok 6 z przerwami. Mam nadzieję, że damy wszyscy radę, zwłaszcza Nastunia...

U nas smoczek też tylko na chwilę, czasami uspokoi, ale jak wypadnie, a wypada często, bo ciągnąć nie potrafi, to są nerwy, że strach się bać :D

Tak czytam, że się u Was normuje. To dobrze. Bardzo się cieszę!

Moja ma jasne brwi i rzęsy, włoski też taki średni blond ;) ale dziecko się zmienia, więc może mieć różnie jeszcze. Ciekawa jestem do kogo będzie podobna, na razie jest podobna wg innych do mnie, ale ja nieszczególnie to dostrzegam ;)

Ja czasem do małego nie mam sił. Ma akcje, że drze się jak opentany i nic nie pomaga... jedynie uspokaja go... suszarka. Nie wiem wtedy co robić, jak mu pomóc, biedny cały czerwony. Czasem potem jest kupka i spkój. Czasem pokrzyczy i zadypia. Nie wiem co mu jest. Są dni, że jest super grzeczny, a są dni, że ma te akcje :( ma któraś tak?

Mam tak. Teraz trochę lepiej, ale szczerze myślę, że tez dlatego, że się przyzwyczaiła, że przychodzę jak płacze, nawet jeżeli chwilę to trwa. Niestety, jak jestem sama to muszę chyba od czasu do czasu iść do wc albo zjeść ;) Więc wszystko ok z Twoim synkiem :)

Nedi często nic mu sie nie dzieje, po prostu jest obudzony i mu nudno i mruczy zeby go wziac.

A bierzesz Julka często go na ręce? Może się przyzwyczaił. Albo chce być blisko Ciebie/Twojego męża. Nie myślałaś o chuście, żeby go mieć przy sobie? Nie pamiętam, czy pisałaś czy w dzień śpi ładnie?

Ja czasem do małego nie mam sił. Ma akcje, że drze się jak opentany i nic nie pomaga... jedynie uspokaja go... suszarka. Nie wiem wtedy co robić, jak mu pomóc, biedny cały czerwony. Czasem potem jest kupka i spkój. Czasem pokrzyczy i zadypia. Nie wiem co mu jest. Są dni, że jest super grzeczny, a są dni, że ma te akcje :( ma któraś tak?

U nas dokładnie tak samo.., z tym Że nawet suszarka nie pomaga [emoji24]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji20] jeszcze dupcia nam sie czerwona zrobiła
Posłuchałam położnej i od kilku dni smarowałam na przemian clatrimazolem i jakas druga maścią i po 4 dniach mamy efekt, wcześniej było dobrze, ale ona stwierdziła ze cos ma czerwone i poleciła te maści [emoji53]
Opłakał sie strasznie, wkoncu zasypiałam mu pupę krupczatka i sie uspokoił
Ale sie czuje jakby to mnie bolało [emoji29]

Brzuszek go pewnie męczy. Masuj go czesto po brzuszku i puszczaj tą suszarkę jak lubi. Musi się brzuszek przyzwyczaić.
Needi nie zauważyłam zeby było na podniebieniu albo policzkach ale jeszcze mu zaglądnę do paszczy, i nie wydaje mi sie zeby to po mleku było bo próbowałam sciągnąć wacikiem i sie nie dalo

Gdyby to były plesniawki polecam lek BLF 1000. Bez recepty ale powiedz lekarzowi o nim. Mało kto go zna a jest świetny. Nie musisz niczym buźki nacierać tylko rozpuszczasz proszek w widzie i dajesz na łyżeczce. Szybki w działaniu.
[emoji20] jeszcze dupcia nam sie czerwona zrobiła
Posłuchałam położnej i od kilku dni smarowałam na przemian clatrimazolem i jakas druga maścią i po 4 dniach mamy efekt, wcześniej było dobrze, ale ona stwierdziła ze cos ma czerwone i poleciła te maści [emoji53]
Opłakał sie strasznie, wkoncu zasypiałam mu pupę krupczatka i sie uspokoił
Ale sie czuje jakby to mnie bolało [emoji29]

Jednak sudokrem najlepszy.

A mnie dziś Martynka wkurza. Męża też. Nic się nie słucha, na wszystko nie, a przed czymś w rodzaju przeprosin jest płacz jakbyśmy ją biczowali. Kuwa.

I jeszcze.się dowiedziałam że siostra mojego męża zostawiła trzyletniego synka u dziadków bo jest chory i bez niego poleciała na tydzień do grecji... sama z koleżanką i jej synem. To jest dopiero pustak.

Lizzy to daj cynk czy jest ta szczepionka

U nas od kilku dni płacz jest ciągle jak tylko zauważy że jest sama
Zamowilam chustę bo nic nie mogę zrobić jedynie ranki ma ustabilizowane

reklama
Ja zamiast suszarki i odkurzacza ściągnęłam aplikacje na telefon i tam są różne dźwięki (suszarka, odkurzacz, pozytywka, deszcz, itp.) :)

Do góry