reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny zauważyłam u małego białe plamki na języku, mogą to byc plesniawki? Co z tym robić?
Położna bedzie u mnie dopiero we wtorek boje sie zeby do tego czasu sie nie pogorszyło
I dawać cyca...?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Wyruszliśmy wczoraj w pierwszą dłuższą podróż i mialam mieszane uczucia, byl straszny korek, w 1,5 godz zazwyczaj jesteśmy na miejscu a wczoraj pokonaliśmy w tym czasie jakieś 40 km no i po tym czasie mala się obudziła, byl straszny placz, kupa a do stacji 7km, wcześniej nie bylo szans na stop. Strasznie mnie serce bolało, bo byla półprzytomna, potem znowu zasnęła i po 4 godz dojechaliśmy z jeszcze jedną przerwą. Za to noc i dziś, je i śpi praktycznie, służy jej wieś Dziewczyny czy wasze dzieci maja brwi,?

Wyruszliśmy wczoraj w pierwszą dłuższą podróż i mialam mieszane uczucia, byl straszny korek, w 1,5 godz zazwyczaj jesteśmy na miejscu a wczoraj pokonaliśmy w tym czasie jakieś 40 km no i po tym czasie mala się obudziła, byl straszny placz, kupa a do stacji 7km, wcześniej nie bylo szans na stop. Strasznie mnie serce bolało, bo byla półprzytomna, potem znowu zasnęła i po 4 godz dojechaliśmy z jeszcze jedną przerwą. Za to noc i dziś, je i śpi praktycznie, służy jej wieś Dziewczyny czy wasze dzieci maja brwi,?
Co do podróży z dzieckiem mam podobne przeżycia. Raz jak poszliśmy na dłuższy spacer z obiadem w knajpce to młoda w restauracji zrobiła taki raban że nie dalo się jej uspokoić musiała teściowa po nas przyjechać bo do domu było kawał drogi. Takich i podobnych ekscesow było trochę. A brwi moja ma ledwo widoczne.

Dzisiaj trochę odpoczywam. Wzięłam moje starsze córy na jazdę konną bo ją uwielbiają. Mąż w domu z dzieckiem ale powiem wam że myślami jestem przy dziecku już chcę wracać do domu :(

Moja ma bardzo jasne brwi i rzęsy. Włosy obecnie ciemne, ale pod słońce jakby rudawe heh. I siè zastanawiam czy to się zmieni czy będą rude

Zosia jak się urodziła miała czarniusienkie włosy, teraz widzę że z dnia na dzień jej jasnieja:-) brwi ma widoczne, takie stojące, i mocny meszek na czole:-)

Moja jak sie urodziła to miała jaśniutkie brwi i rzęsy, trzeba się było przyjrzeć dobrze, ale po jakimś tygodniu zrobiły się ciemniejsze i teraz wyraźnie widać brwi :)

Dziewczyny ja juz chyba nie mam nadziei ze moj maly przespi noc choc w czesci... kolo 2-3 koniec spania. Niby maz go rano wzial ale padam. Jeszcze przeziebiona jestem.
Ale wtedy już go bardzo brzuszek męczy czy po prostu jest rozbudzony?
Dziewczyny zauważyłam u małego białe plamki na języku, mogą to byc plesniawki? Co z tym robić?
Położna bedzie u mnie dopiero we wtorek boje sie zeby do tego czasu sie nie pogorszyło
I dawać cyca...?

Przede wszystkim cyca dawaj. Tylko najwyżej przemywaj przed i po. A białe jak jest tylko na języku to pewnie nieścisłość po mleku, a jak jest jeszcze na policzkach lub podniebieniu to mogą być pleśniawki.

Ja czasem do małego nie mam sił. Ma akcje, że drze się jak opentany i nic nie pomaga... jedynie uspokaja go... suszarka. Nie wiem wtedy co robić, jak mu pomóc, biedny cały czerwony. Czasem potem jest kupka i spkój. Czasem pokrzyczy i zadypia. Nie wiem co mu jest. Są dni, że jest super grzeczny, a są dni, że ma te akcje :( ma któraś tak?

reklama
Needi nie zauważyłam zeby było na podniebieniu albo policzkach ale jeszcze mu zaglądnę do paszczy, i nie wydaje mi sie zeby to po mleku było bo próbowałam sciągnąć wacikiem i sie nie dalo

Do góry