reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Lizzy_ u mnie karmienie 2 tygodnie temu i teraz wyglądają tak samo, mały wisi nawet 40 minut, jak zasypia to zabieram cycka, pospi nieraz z 5 minut i znowu chce. Na początku dużo połyka , później rzadziej, na początku mleko prawie samo leci i jest rzadsze do napicia się a później trudniej mu wyssac i jest już zmęczony to potrzebuje więcej czasu. Także pół dnia to u nas karmienie, nie powiem żeby mnie to cieszyło ale karmię.

Odnośnie podgrzewania mleka to nigdy nie podgrzewałam, ściągnięte trzymałam w temperaturze pokojowej do 4 godzin, tylko to bylo z córką, jesień, zima, teraz nie ściągam mleka, wywala cycka na dworze i karmię.

Spacery u nas są długie bo chodzę z córką od jednego placu zbaw do drugiego, do 4 godzin jesteśmy na dworze.

Lizzy, to dobrze, że poobserwowali i już jesteście w domku :) Pytałaś o długość cycania? Od 10-30 mint. Położna mówiła, że do 30 minut dziecko powinno się najeść, a potem to już wiszenie na cycku dla samego wiszenia. Staram się tego trzymać, ale wiadomo, że jak gorąco to i tak je częściej, a krócej.

Dziewczyny karmiące piersią... ile maluch był u Was przy cycu mając ok. 2 tygodnie żeby się najadł? Ja mam bardzo mało pokarmu, dokarmiam mm. Nie wiem czy jest możliwe, że kiedykolwiek Mały się naje tylko z cycka :( próbujemy jak możemy, walczę mimo niechęci syna-z butli mu leci łatwiej, ale ciężko nam idzie :(

Ja też nie wiem czy mój się najada z samego cyca, więc dokarmiam. Z butli je różne ilości (między 40ml a 100ml), więc mam nadzieję, że coś z tego cyca wyciąga. A na cycu u mnie to różnie wisi, czasem 10min i zasypia jak kamień, a czasem z godzinę karmię z obu piersi. Nie ważne jak długo ssie i tak potem chce butlę.

A ja dzis porownalam butelki lovi i avent, z aventu normalnie ciurkiem lecialo i jakby sie powietrze bokiem dostawalo, moze,stad te ulewanie i zloszczenie? Jutro mam zamiar kupic butle dr. Browns, podobno najlepsza na kolki iulewanie bo ladnie odsysa powietrze. A dzis podam mu z lovi i zobaczyny co bedzie, bo non stop mi ostatnio ulewa, laczywie je i ewidentnie lapie powietrze. A wy jakie macie butle? Jestem zla na avent, dziwota ze maly az sie dlawil

Ja na początku używałam butli Avent. Była koszmarna... mały krzusił się, mleko leciało mu ciurkiem z kącików ust, no i łapał masę powietrza. Miałam taka:
Link do: BUTELKA AVENT NATURAL 125ml - Sklep internetowy

Teraz używam butli anty-kolkowej MAM i sprawdza sie u nas rewelacyjnie:
Link do: MAM Baby - Butelka Anti-Colic, SAMOSTERYLIZUJĄCA, 160 ml - Nakina

Flamie identyczną mialam, poszla w kat, mialam w zapasie z lovi wiec teraz mu podalam lovi, nie ksztusil sie i nie wylewalo mu sie z ust, trochę mu sie ulalo ale zobaczymy jak bedzie w nocy. Jutro jade po pampersy, do apteki to i moze sie zdecyduje na jakas (podpytam w sklepach i aptekach,) najwazniejsze zeby nie lapal powietrza.

No mój wycyca w 10min co jest i potem już nie chce, daję butlę, bo sprawdzałam laktatorem i tam już nic nie ma. I tak ciągle. Mimo stymulacji... :(

Dziewczynki bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, oczywiście w taki upał nie będę mleka trzymać bez lodówki ale do 25 stopni może spokojnie stać myślę tę gdzinkę. PyTAM o to podgrzewanie bo szykujemy się do chrzcin i nie chcę w kościele cycem świecić a tak gdyby płakał np z pragnienia to dam mu z buteleczki.

Julka my mamy tę z avent i u nas jest ok ale on malutko pije z butelki, a jaki masz smoczek?

Ja mam taką. I ona ma małe dziurki i dlatego sie u nas nie sprawdziła moja np woli Aventu bo ma większe dziurki. Tą antykolkowa wam polecam jest w Rossmannie na promocji.
uploadfromtaptalk1469994835117.jpeg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1469994835117.jpeg
    uploadfromtaptalk1469994835117.jpeg
    48,9 KB · Wyświetleń: 426
BasiaJulia 5w1 i 6w1 sa platne, u nas 6w1 to ponad 200 zl
Lizzy u mnie mala jak jadla z cyca to jadla ponad godzine i slyszalam jak przelyka i po tej godzinie ja juz wycienczona a ona jeszcze chciala i tak jej dawalam. Teraz odciagam i jeszcze nie zaopatrzylam sie w elektryczny laktator to recznym sciagam ok 80ml z obu i ona to wypija i jeszcze musze jej mm dorobic... Ale moja to zarta.
Julka ja mam z lovi. Ja chyba jutro kupie z tomee tippee, ale myslalm tez o dr brownie tylko u mnie nie ma nigdzie w poblizu sklepu z tymi butelkami.
Wmazur a jaki masz laktator?
My pojechalisny dzis do znajomych na grilla tak na 3 godz i mala zjadla jak tylko przyjechalismy do nich 90ml mojego mleka i mm 60 ml... Spo do teraz... Powietrze i zarlo hehe

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karmię
Dziś w nocy pierwsza pobudka wcześniej to nie wróżę sobie dobrze... zawsze wstawała po pierwszej...eh

Do góry