reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziewczyny przypominam ze kazdemu tatusiowi przysluguje 2 dni urlopu okolicznosciowego z tytulu urodzenia dziecka ;) nie beda musieli sobie wykorzystywać tego normalnego

Autentyczna sytuacja u fryzjera: "Dzień dobry panie Jacku, ścinamy tak jak zawsze czy na Pazdana?";)

Dodatkowo pamiętajcie, że ta opieka tatusiom przysługuje :)
Tak, dzięki dziewczyny. My tak zaplanowaliśmy to po urlopie ale zapomniałam o tych dwóch okolicznościowych. I chcemy najpierw te dwa, potem opiekę na mnie z tydzień lub dwa i potem urlop. Fajnie to wyjdzie bo przeszło miesiąc. Pytam się małżonka czy to nie będzie przegięcie ale on coś tam tylko burka żebym się nie przyjmowała.
A ja w szpitalu leże z cewnikiem a jak nic to nie da to jutro kroplówka.Tak czy inaczej bez małego mnie nie wypuszczą.Trzymajcie kciuki.Będę pisać co i jak
Masz ten cewnik Foleya? Opisz mi coś więcej . Jak zakladali? Ile masz go nosić? Boli?

Ktg lepsze niż to wczoraj, jutro powtórka. I jak jej w domu nie czuję za bardzo albo rzadko, to na tym ktg dziś, a byłam dziś krótko, z 20 minut, to 14 ruchów było. I bądź tu mądry :/ A w domu ledwo, ledwo...

Julka
, a jak bierze tacierzyński to może też te dwa dni okolicznościowego? Bo gdzieś mnie słuchy doszły, że tacierzyński wyklucza okolicznościowy. Moja spokojniejsza, tak mi się wydaje w domu, bo na ktg szaleństwo :/ Jak za bardzo szaleje to mam stresa, jak za mało, jeszcze bardziej :/
Kkasiulka, trzymam kciuki za Dzieciątko kuzynki!!
Asiak, zaciskam kciuki!! Pewnie, że pisz!
Nieufna, to już za chwilę w zasadzie. Ja, jak wytrwam, to we wtorek.
PannaMigotka, lepiej sprawdź. A z tą kasą to być może :/
Alinko, oni Ci to na nowo zszywać będą czy samo ma się zrosnąć? Masz dren?

Ktg lepsze niż to wczoraj, jutro powtórka. I jak jej w domu nie czuję za bardzo albo rzadko, to na tym ktg dziś, a byłam dziś krótko, z 20 minut, to 14 ruchów było. I bądź tu mądry :/ A w domu ledwo, ledwo...

Julka
, a jak bierze tacierzyński to może też te dwa dni okolicznościowego? Bo gdzieś mnie słuchy doszły, że tacierzyński wyklucza okolicznościowy. Moja spokojniejsza, tak mi się wydaje w domu, bo na ktg szaleństwo :/ Jak za bardzo szaleje to mam stresa, jak za mało, jeszcze bardziej :/
Kkasiulka, trzymam kciuki za Dzieciątko kuzynki!!
Asiak, zaciskam kciuki!! Pewnie, że pisz!
Nieufna, to już za chwilę w zasadzie. Ja, jak wytrwam, to we wtorek.
PannaMigotka, lepiej sprawdź. A z tą kasą to być może :/
Alinko, oni Ci to na nowo zszywać będą czy samo ma się zrosnąć? Masz dren?

Apropo okolicznościowego
Link do: Urlop okolicznościowy z tytułu urodzenia dziecka

trzymamy kciuki Asiu! bo cos nam sie worek lipcowych mam zawiązał i cisza spokoj a tu przeciez juz zaraz koniec pierwszego tygodnia tego pieknego miesiaca :O

reklama
Mój mąż bierze tylko tydzień wolnego - licząc od dnia kiedy wyjdziemy ze szpitala. Plus posiadania swojej firmy, że można być elastycznym co do urlopów, ale minus, że nikt mu za to wolne płacić nie będzie.. :baffled: Jakoś będę musiała przez ten tydzień w domu na nogi stanąć, by samej dać radę z maluchem.

Ja jutro na 11 mam byc w szpitalu - do końca nie wiem co będzie się działo. Pewnie spotkanie z lekarzem, położną, może jakieś badania krwi, itd. Mam nadzieję, że będę mogła spędzić noc w domu i dopiero rano się stawić na cc.
Jutro też planujemy naszą ostatnią randkę - obiadek, gdzieś na mieście :p
Rety, pojutrze będę mamą!!! :szok:

Do góry