reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Ciekawe kiedy dzidzia postanowi wyjść.

Zastanawiam się czy mi jakiś czop nie odchodzi powoli. Dwie takie gródki ze mnie wyszły zarte dość, galaretowate ale zabarwienie kremowe nie białe. Przeglądałam zdjęcia w internecie i nie wiem. Z Martynką nie zauważyłam odejścia czopa więc nie mam porównania. Trochę jakby za wcześnie nawet gdyby odszedł dwa tygodnie przed porodem. Pewnie taki śluz.

Kkasiulka co u Ciebie bo Cię nie widzę?

Miałam dzisiaj dokładnie to samo. Takie niby jak kurze białko koloru kremowego ale po dotknięciu nie ciągnęło sie. (sory za szczegóły). Nie mam pojęcia czy to czop czy nie. Tez patrzyłam w necie ale nie potrafię tego ocenić.
Pisalyscie ze jak juz zaczyna odchodzić czop to nie powinno sie kochać tak? I teraz nie wiem czy moge czy nie moge.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny a czy Wy wyciągnęłyście wózke i fotelik z kartonu? Bo ja mam wszystko w kartonach i nie wiem czy już wyciągać żeby się wietrzyło ( nie będę prać ) czy jeszcze poczekać bo szkoda żeby się kurzyło.

Ja wyciągnęłam i zdjęłam wszystkie materiałowe elementy i miałam prac ale w końcu wieszam tylko na sznurku zeby sie wywietrzylo i faktycznie sie wietrzy nie pachnie juz ta nowością ze sklepu. Planuje zamontować te materiały jak juz sie przeprowadzimy i wietrzyć wozek i nosidełko na balkonie jeszcze.

Miałam dzisiaj dokładnie to samo. Takie niby jak kurze białko koloru kremowego ale po dotknięciu nie ciągnęło sie. (sory za szczegóły). Nie mam pojęcia czy to czop czy nie. Tez patrzyłam w necie ale nie potrafię tego ocenić.
Pisalyscie ze jak juz zaczyna odchodzić czop to nie powinno sie kochać tak? I teraz nie wiem czy moge czy nie moge.

No właśnie moje zbijalo się w kulkę i trochę się rozciagało ale było takie jakby trwalsze niż kurze białko. Bo kurze białko to ja mam taki śluz w ciąży. Też zastanawiałam się nad tym czy będę mogła się kochać bo od przyszłego tyg chciałam zacząć rozciąganie szyjki poprzez spotkania z Tarzanem.

A te zdjecia w internecie to też nie za apetyczne to twój opis to Pikuś

Dziewczyny potrzebuję rady. Sierota ze mnie niestety. Jakąś godzinę temu byłam na dworze, potknęłam się i upadłam na kolana i ręce :( Zastanawiam się czy jechać sprawdzić na ip? W zasadzie nie uderzyłam się w brzuch i nic mi nie dolega poza obdartym kolanem, Młody też się ruszał. Na necie wyczytałam że powinno się sprawdzić ale tam różne rzeczy można wyczytać. I nie wiem co robić

Needi miałam dokładnie taki sam plan i nie wiem co robić. Chyba poczekam na wizytę która dopiero 28.06 ale czy gin bedzie w stanie stwierdzić czy odchodzi mi czop? Raczej nie...

Dziewczyny potrzebuję rady. Sierota ze mnie niestety. Jakąś godzinę temu byłam na dworze, potknęłam się i upadłam na kolana i ręce :( Zastanawiam się czy jechać sprawdzić na ip? W zasadzie nie uderzyłam się w brzuch i nic mi nie dolega poza obdartym kolanem, Młody też się ruszał. Na necie wyczytałam że powinno się sprawdzić ale tam różne rzeczy można wyczytać. I nie wiem co robić
Jeju nie wiem. To zależy jak się czujesz. Jak Cię nie boli brzuch a dzidzia się rusza i nie upadlas na brzuch to chyba nie ma potrzeby
Needi miałam dokładnie taki sam plan i nie wiem co robić. Chyba poczekam na wizytę która dopiero 28.06 ale czy gin bedzie w stanie stwierdzić czy odchodzi mi czop? Raczej nie...

No ja mam dopiero pierwszego lipca. Ale ja uznam że nawet jak to czop to i tak mało wypadło i będę się seksic

reklama
Madry chlopak :)

Pisalam juz dwa tyg temu ze mala sie przekrecila na szczescie ale co sie okazalo ze wazyla juz 3850 g dzis mam usg ciekawe ile wazy bo az sie boje bo ostatnio w 10 dni przytyla 0,5kg a co bedzie teraz zobaczymy.
Przepraszam Sylwia. Musiało mi umknąć przez to moje hurtowe doczytywanie. Najważniejsze, że możesz rodzić sn :-D

Paula, lekarz ponoć jest w stanie zauważyć w czasie badania odchodzący czop.

Ilona2701 jeśli nie szarpnęło Cię w żaden sposób ani nie dotknęłaś brzucha i czujesz ruchy to ja bym nie jechała. Ale jeśli masz mieć wątpliwości to lepiej jedź..

Do góry