reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

nieufna - każdy ma prawo do swojego zdania, nie każdy musi lubić dzieci i nie każdy musi lubić psy. Nie szkoda ci energii na takie potyczki?
Prawdą jest też taka że nie raz dzieci w restauracjach zachowują się jak na placu zabaw za akceptacją rodziców, co prawda każdy musi się nauczyć właściwego zachowania ale nie niektórzy wolą juz w tym nie uczestniczyć. Każdy kij ma dwa końce.

Dla mnie to żadna potyczka, po to są kąciki dla dzieci, żeby właśnie nie przeszkadzały i o tym był temat. Ta pani nie miała w tym temacie nic do powiedzenia, natomiast musiała zaznaczyć jak to bardzo dzieci ją męczą. Mogła dię nie odzywać.
z tego co napisała nieufna to ta osoba specjalnie napisała taką wiadomość żeby dać do zrozumienia że nie lubi dzieci.
Jeśli czegoś nie lubię, to nie oznajmiam tego demonstracyjnie.
Informacje że będzie omijała te miejsca szerokim łukiem mogła sostawić dla samej siebie...
owszem dzieci sie różnie zachowują ale to są dzieci ile razy można spotkać że dorośli się źle zachowują i jakoś trzeba to zdzierżyć.
I to nie jest kwestia że kazdy ma prawo do swojego zdania. Owszem ma ale może je zostawić dla samego siebie.

reklama
Ja nie wiem czy już nie ma odgornego przepisu dotyczącego załatwiania swoich potrzeb przez dzieci w przedszkolach bo moje jak szły a to było lata temu to był wymóg że musi się samo podcierac bo im nie można dotykać pośladków dziecka. Efekt słusznych i nieslusznych podejrzeń o molestowania etc. Niestety dzieci które tego nie potrafiły odpadły na starcie.

Pauladabro - też jestem po pedagogice i też nie jedno widziałam :/
Lizzy, Lucky - dzięki! Z plastyki dała mu piątkę, a z muzyki ( to ta sama pani) ma 5,5,5,5,4 i powiedziała, że na koniec będzie miał 4( dobra, już dobra, niech jej będzie, bo coś tam poprawiał), a w dzienniku elektronicznym średnia ocen z muzyki 4,6 a wystawiona 3 :oo2:Jak to się do wieczora nie zmieni w dzienniku( bo może to jakoś system nalicza czy jak) to jutro idę do szkoły, no już bez jaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nafoczka, pięknie, że tyle czasu radę dałaś, również pozdrawiam!!
Sylwia, a coś się stało czy tak po prostu?????
Iwona, jemu podcierała pani do pomocy przy grupie, gdzie taki 3 latek miał sam podcierać, także nie ma u nas czegoś takiego z tymi pośladkami. U nas muszą być już bez pieluchy.

Wyprasowałam :) Jeszcze ze dwa, trzy prania i koniec :)

Pauladabro - też jestem po pedagogice i też nie jedno widziałam :/
Lizzy, Lucky - dzięki! Z plastyki dała mu piątkę, a z muzyki ( to ta sama pani) ma 5,5,5,5,4 i powiedziała, że na koniec będzie miał 4( dobra, już dobra, niech jej będzie, bo coś tam poprawiał), a w dzienniku elektronicznym średnia ocen z muzyki 4,6 a wystawiona 3 :oo2:Jak to się do wieczora nie zmieni w dzienniku( bo może to jakoś system nalicza czy jak) to jutro idę do szkoły, no już bez jaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nafoczka, pięknie, że tyle czasu radę dałaś, również pozdrawiam!!
Sylwia, a coś się stało czy tak po prostu?????
Iwona, jemu podcierała pani do pomocy przy grupie, gdzie taki 3 latek miał sam podcierać, także nie ma u nas czegoś takiego z tymi pośladkami. U nas muszą być już bez pieluchy.

Wyprasowałam :) Jeszcze ze dwa, trzy prania i koniec :)
Po prostu jak byłam na ust już mi było niedobrze a Jeszcze sami nie wiemy jak będę rodziła więc naszło na siebie i źle się czuję :/ stres

Iwona35 nie zapomniałam :) tylko dostępu do neta nie miałam :)
Needi w piątek będzie 35 skończone ale że szyjka jest jaka jest to i z tego się cieszymy bo szew był od 20tc.
Lekarz - ordynator mówił ze juz by nawet za bardzo nie powstrzymywali akcji przy dziecku "na wylocie" :)
Niestety nie doczytałam co u was wszystkich przez ten czas było (i nie kłamie bo nie docztam :) Zatem wszystkie was serdecznie pozdrawiam i te co mnie kojarzą i te pozostałe :*

Ciekawe kiedy dzidzia postanowi wyjść.

Zastanawiam się czy mi jakiś czop nie odchodzi powoli. Dwie takie gródki ze mnie wyszły zarte dość, galaretowate ale zabarwienie kremowe nie białe. Przeglądałam zdjęcia w internecie i nie wiem. Z Martynką nie zauważyłam odejścia czopa więc nie mam porównania. Trochę jakby za wcześnie nawet gdyby odszedł dwa tygodnie przed porodem. Pewnie taki śluz.

Kkasiulka co u Ciebie bo Cię nie widzę?

Dziewczyny a czy Wy wyciągnęłyście wózke i fotelik z kartonu? Bo ja mam wszystko w kartonach i nie wiem czy już wyciągać żeby się wietrzyło ( nie będę prać ) czy jeszcze poczekać bo szkoda żeby się kurzyło.

reklama
Ja złożyłam od razu jak go przywiozłam ze sklepu, czyli 2 tygodnie temu. Planuje kilka razy wystawić go na balkon żeby sie lepiej wywietrzył, bo ten "zapach nowości" ciągle jest wyczuwalny i mnie drażni. Na balkonie wietrzyłam też pokrowiec na deszcz, bo strasznie śmierdział gumą ;-) ;)

Do góry