reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Wmazur u mnie doklasnie taka sama sytuacja. Mi odpadl czop juz ponad tydzien temu, maly sie mocno obnizyl, szyjka skrocila, brzuch sie spina i mam od tego czasu mnostwo gestego bialego sluzu. Leze od wizyty srodowej i tak bedzie przez najblizszy czas, a u mnie dzis dopiero rowny 34 tydzien

reklama
Julka89.89 kurczę tutaj to jest porażka z lekarzami ani nie wiem jakiej dł.mam szyjkę ani łożysko czy jest przodujące czy nie [emoji35] brzuch od 2tyg mam twardszy czasami jak kamień [emoji45] wole urodzić albo teraz albo jak maz wroci ale niestety to nie zalezy ode mnie [emoji28]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Kurczę dziewczyny mi chyba czop zaczyna odchodzić kilka dni temu zauważyłam plamy na wkładce takie różowo/brązowe nie wiedziałam co jest grane ale jak byłam w szpitalu to im o tym powiedziałam oczywiście tu ginekolog Cie nie bada pokazałam im zdjecie jak to wyglądało No i miałam to usg na usg mały nisko główka a ja od jakiegoś czasu czuje jak brzuch mi sie obniżył i lżej mi sie oddycha. Dwa dni temu przy siusiu zauważyłam nitkę krwi a dziś na wkładce dużo śluzu białego lepkiego dodam,ze od kilku dni mam lekkie skurcze brzucha i myszki .Chodzę tak szeroko jak bym beczki prostowała bo miednica mnie tak boli i kość ogonowa [emoji20] kurczę to dopiero 34.5dni wiem,ze czop moze nawet i odchodzić miesiąc przed porodem a także i chwile przed tylko najgorsze,ze moj maz wyjeżdża w środę,leci do Polski i wraca w niedziele a ja zostaje sama [emoji45]

Mój mąż dzisiaj wyjeżdża i wraca 2 dni przed planowaną cesarką.

Dacie rade dziewczyny. Ja dzisiaj coś sobie uświadomiłam i aż się sama do siebie śmiałam, Cały czas żyłam w przekonaniu że jak zacznie się poród to na spokojnie zdążę się przygotować, kąpiel, golenie, pielęgnacja i wogóle wszystko ogarne. Dopiero dziś jak mnie dopadły takie już silniejsze skurcze to przez myśl mi nie przyszło golenie, myślałam pier.. golenie heheh

U mnie dziś ok z ruchami. No 3 godziny to ja bym nie wytrzymała .....
Ja dziś latam, sprzątam, zakupy i brzuch się stawia. Jakiejś werwy dostałam .....

Co do golenia, to jakoś mi idzie, ale położna mówiła, żeby tuż przed porodem uważać, bo jak wyjdą krostki to zakażenie gotowe.
Wijesz:cool2:

Cześć dziewczyny, ja ostatnio nie mam weny na pisanie... Czytam ale napisać mi cieżko, coraz bliżej porodu zaczynam sie martwić z kim pojadę do szpitala, mam nadzieje ze M bedzie w domu, Tato sie cos złe czuje (serducho) wiec moze nie jest dobrym pomysłem go do tego angażować a siostra wyjeżdża na urlop w czasie kiedy mogę juz rodzic. Na dzis mam 35+3. Wizyte dopiero 23 mam...
Wije gniazdo na całego dzis wysprzatalam większość domu, wyparzylam butelki bo w razie w niech bedą.
Jeszcze muszę pare ubranek dokupić bo wydaje mi sie ze mało mam
I chyba wszystko gotowe
We wtorek okulista, mam nadzieje ze nie bedzie przeciwwskazań do SN, M nadal sie upiera na cesarkę [emoji52]
Mówicie ze przytulanie nie zaszkodzi teraz? [emoji57]

Witam!

Iwonaimaja, Ilona, Needi
- dajcie znać co i jak po wizycie!
Agula, też mam schizę z tymi wodami, miesiąc temu miałam ok 11, nie mam teraz tych papierów przy sobie, mówiła, żebym dużo piła, już nie mogę doczekać poniedziałku i usg, boję się, że albo tych wód mało albo co, bo i brzuch mam mały :/ Ugh! A zaraz sprawdzę jeszcze te wody.
Iwona35, Kkasiulka - zdrówka!
Needi - golenie?? Nawet nic nie mów!:eek:
Julka, to ja już kciuki zaciskam!! Wchodzisz pierwsza?
Lizzy - :oo2: Rzeczywiście z tą sobotą i tą laską lipa:confused:
Pauladabro - rozumiem wkurzenie, też miałabym nerwa!! Ale jutro czeka Cię fajny dzień :D
Nieufna, też lubisz piłkę?? :D
Kamejka, też dopiero prać zaczęłam, 3 tury za mną, jutro ciąg dalszy, jeszcze ze 4? Fajnie, że dużo zamówiłaś, zawsze to do przodu :)
Wmazur, no to czop jak nic. Skoro nic innego się nie dzieje to czekamy :)

A gdzieś czytałam, że lepiej zaprzestać przytulanek, bo teraz to już to grozi infekcją. Słyszałyście o czymś takim??

Uciekam, bo małżonek wrócił, muszę mu streścić dzień i jeść dać, buźka!

Mam 34+3 tyg i 2 tygodne temu opadł mi brzuch codziennie mam jakies lekkie skurcze chciałabym urodzić w 37 oby nie przenosić..
na 19 lipca masz termin?
Czytam ale napisać mi cieżko, coraz bliżej porodu zaczynam sie martwić z kim pojadę do szpitala, mam nadzieje ze M bedzie w domu,
ja już też o tym myslałam,do końca czerwca mąz ma urlop a potem poprosił w pracy,żeby mu nie dawali w lipcu nocek(nie powinno być z tym problemu bo on tak z 2-3ma w miesiącu,ale zawsze może się okazać,że to wtedy mała zachce się urodzić;-) a w dzień to bedę alarmować mamę albo szwagierkę,naszczęście blisko mieszkają,znajomi też się oferują;-)

reklama
Lila - przytulanki nie są wskazane po odpadnięciu czopa. Bo on był od tego, żeby zapobiegać infekcjom, chronić itd.

Nieufna - mnie też nosi, nie moge sobie znaleźć miejsca..... Upiekłam ciasto z truskawkami, wyszło pyyyyyszne!!! Zrobiłam koktajl, dwa razy byłam w sklepie ;-)

Tylko ja i Majunia chore....postawiłam małej bańki, bo w sumie z objawów ma gorączkę i cały czas boli ja głowa, troche gardło....A no i mój tata ma zapalenie oskrzeli i jednego płuca!! :O

Do góry