reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Wmazur u mnie doklasnie taka sama sytuacja. Mi odpadl czop juz ponad tydzien temu, maly sie mocno obnizyl, szyjka skrocila, brzuch sie spina i mam od tego czasu mnostwo gestego bialego sluzu. Leze od wizyty srodowej i tak bedzie przez najblizszy czas, a u mnie dzis dopiero rowny 34 tydzien

reklama
Julka89.89 kurczę tutaj to jest porażka z lekarzami ani nie wiem jakiej dł.mam szyjkę ani łożysko czy jest przodujące czy nie [emoji35] brzuch od 2tyg mam twardszy czasami jak kamień [emoji45] wole urodzić albo teraz albo jak maz wroci ale niestety to nie zalezy ode mnie [emoji28]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Kurczę dziewczyny mi chyba czop zaczyna odchodzić kilka dni temu zauważyłam plamy na wkładce takie różowo/brązowe nie wiedziałam co jest grane ale jak byłam w szpitalu to im o tym powiedziałam oczywiście tu ginekolog Cie nie bada pokazałam im zdjecie jak to wyglądało No i miałam to usg na usg mały nisko główka a ja od jakiegoś czasu czuje jak brzuch mi sie obniżył i lżej mi sie oddycha. Dwa dni temu przy siusiu zauważyłam nitkę krwi a dziś na wkładce dużo śluzu białego lepkiego dodam,ze od kilku dni mam lekkie skurcze brzucha i myszki .Chodzę tak szeroko jak bym beczki prostowała bo miednica mnie tak boli i kość ogonowa [emoji20] kurczę to dopiero 34.5dni wiem,ze czop moze nawet i odchodzić miesiąc przed porodem a także i chwile przed tylko najgorsze,ze moj maz wyjeżdża w środę,leci do Polski i wraca w niedziele a ja zostaje sama [emoji45]

Mój mąż dzisiaj wyjeżdża i wraca 2 dni przed planowaną cesarką.

Dacie rade dziewczyny. Ja dzisiaj coś sobie uświadomiłam i aż się sama do siebie śmiałam, Cały czas żyłam w przekonaniu że jak zacznie się poród to na spokojnie zdążę się przygotować, kąpiel, golenie, pielęgnacja i wogóle wszystko ogarne. Dopiero dziś jak mnie dopadły takie już silniejsze skurcze to przez myśl mi nie przyszło golenie, myślałam pier.. golenie heheh

U mnie dziś ok z ruchami. No 3 godziny to ja bym nie wytrzymała .....
Ja dziś latam, sprzątam, zakupy i brzuch się stawia. Jakiejś werwy dostałam .....

Co do golenia, to jakoś mi idzie, ale położna mówiła, żeby tuż przed porodem uważać, bo jak wyjdą krostki to zakażenie gotowe.
Wijesz:cool2:

Cześć dziewczyny, ja ostatnio nie mam weny na pisanie... Czytam ale napisać mi cieżko, coraz bliżej porodu zaczynam sie martwić z kim pojadę do szpitala, mam nadzieje ze M bedzie w domu, Tato sie cos złe czuje (serducho) wiec moze nie jest dobrym pomysłem go do tego angażować a siostra wyjeżdża na urlop w czasie kiedy mogę juz rodzic. Na dzis mam 35+3. Wizyte dopiero 23 mam...
Wije gniazdo na całego dzis wysprzatalam większość domu, wyparzylam butelki bo w razie w niech bedą.
Jeszcze muszę pare ubranek dokupić bo wydaje mi sie ze mało mam
I chyba wszystko gotowe
We wtorek okulista, mam nadzieje ze nie bedzie przeciwwskazań do SN, M nadal sie upiera na cesarkę [emoji52]
Mówicie ze przytulanie nie zaszkodzi teraz? [emoji57]

Witam!

Iwonaimaja, Ilona, Needi
- dajcie znać co i jak po wizycie!
Agula, też mam schizę z tymi wodami, miesiąc temu miałam ok 11, nie mam teraz tych papierów przy sobie, mówiła, żebym dużo piła, już nie mogę doczekać poniedziałku i usg, boję się, że albo tych wód mało albo co, bo i brzuch mam mały :/ Ugh! A zaraz sprawdzę jeszcze te wody.
Iwona35, Kkasiulka - zdrówka!
Needi - golenie?? Nawet nic nie mów!:eek:
Julka, to ja już kciuki zaciskam!! Wchodzisz pierwsza?
Lizzy - :oo2: Rzeczywiście z tą sobotą i tą laską lipa:confused:
Pauladabro - rozumiem wkurzenie, też miałabym nerwa!! Ale jutro czeka Cię fajny dzień :D
Nieufna, też lubisz piłkę?? :D
Kamejka, też dopiero prać zaczęłam, 3 tury za mną, jutro ciąg dalszy, jeszcze ze 4? Fajnie, że dużo zamówiłaś, zawsze to do przodu :)
Wmazur, no to czop jak nic. Skoro nic innego się nie dzieje to czekamy :)

A gdzieś czytałam, że lepiej zaprzestać przytulanek, bo teraz to już to grozi infekcją. Słyszałyście o czymś takim??

Uciekam, bo małżonek wrócił, muszę mu streścić dzień i jeść dać, buźka!

Mam 34+3 tyg i 2 tygodne temu opadł mi brzuch codziennie mam jakies lekkie skurcze chciałabym urodzić w 37 oby nie przenosić..
na 19 lipca masz termin?
Czytam ale napisać mi cieżko, coraz bliżej porodu zaczynam sie martwić z kim pojadę do szpitala, mam nadzieje ze M bedzie w domu,
ja już też o tym myslałam,do końca czerwca mąz ma urlop a potem poprosił w pracy,żeby mu nie dawali w lipcu nocek(nie powinno być z tym problemu bo on tak z 2-3ma w miesiącu,ale zawsze może się okazać,że to wtedy mała zachce się urodzić;-) a w dzień to bedę alarmować mamę albo szwagierkę,naszczęście blisko mieszkają,znajomi też się oferują;-)

reklama
Lila - przytulanki nie są wskazane po odpadnięciu czopa. Bo on był od tego, żeby zapobiegać infekcjom, chronić itd.

Nieufna - mnie też nosi, nie moge sobie znaleźć miejsca..... Upiekłam ciasto z truskawkami, wyszło pyyyyyszne!!! Zrobiłam koktajl, dwa razy byłam w sklepie ;-)

Tylko ja i Majunia chore....postawiłam małej bańki, bo w sumie z objawów ma gorączkę i cały czas boli ja głowa, troche gardło....A no i mój tata ma zapalenie oskrzeli i jednego płuca!! :O

Do góry