hahhahahah zrozumiał że nie sięgasz do półki?AAA coś mi się przypomniało, żaliłam się ostatnio M że muszę się ogolić a już nie sięgam i jakoś nie mam do tego wemy. Wiecie co zrobił? podał mi pod prysznic maszynkę i żel Nic nie dochodzi do niego. A jak chce się przytulać to czasami łaskawie mówi" to wskakuj" i już mi się nie chce
reklama
reakcja na działanie chyba jest indywidualna ja już działam a poród o czasie to jest od 37 tygodnia skończonego, moja młodsza jest 37+1 i ma wpisane "o czasie"Ja jak się ostatnio wygolilam na wizytę...to hm... Wyglądało to mniej wiecej tak jakby krowa trawę sobie w rożnych miejscach na polu wygryzła. Byłam taka wkurzona na mojego Malzona bo miał mi w tym pomoc ale oczywiście nie miał czasu ze opadłam z sił i zrobiłam to na "oko"...aż mi było wstyd sie rozłożyć na tym fotelu...no ale cóż
Ta moj ostatnio wlasnie miał ochoty na miłości a pozniej bolał mnie cały dzien brzuch po czym mowi "no juz nie przesadzaj z tym bólem" osz Ty dziadu se myśle ja Ci dam nie przesadzaj....
Dziewczyny od kiedy można zacząć działać wszelkie możliwe sposoby na szybszy poród? 36+1 czy jak? Nie ogarniam tych tygodni....
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Ostatnia edycja:
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
wIESZ chyba nie rozumiem po części toku myślenia twojego męża, to on woli spędzić weekend z niesłownym w dodatku kolegą niż tobą? sorry chyba bym focha strzeliła jak pieron. Kurcze....albo powinien powiedzieć koledze że idzie z Tobą i spędzacie razem czas albo pdwołac spotkanie i spędzić czas z tobą skoro ta panna taka niezdecydowana.A i muszę się pożalić. W tamtym tygodniu taki kolega męża zaproponował mu piwko, my mieliśmy plany, zaproponował w niedzielę jakieś lody we 4 (parami w sensie). On na to, że nie, bo on spędza wieczór z tą swoją dziewczyną i TYLKO z nią, nie wyjdą nawet na godzinkę, żeby się spotkać. Więc mój mąż zaproponował tą sobotę, we 4... No i ok... Ja od początku mówiłam, że będzie coś nie tak. Dziś mój mąż napisał do niego, żeby potwierdzić jutro, a ten, że ta jego dziewczyna CHYBA JEDNAK nie przyjdzie, więc powiedział, że we dwóch się spotkają. Wiecie jak mi się zrobiło przykro? Ile wolnych sobót gdzie jestem mobilna na wyjście mi zostało? A jej się CHYBA odwidziało i nie pomyśleli o mnie, tylko oczywiste, że jak ona nie idzie to spotykają się we dwóch. Zrobiło mi się bardzo przykro, że ktoś może być takim egoistą. I najważniejsze. Nic jej nagle nie wypadło tylko jej się odwidziało. Ona w ogóle jest wyalieniowana, póki ten kolega z nią nie był to było spoko, teraz odkąd z nią jest to już się z nimi nie spotykamy. Tym samym mam wolną sobotę w domu. Jupi. A mogłam sobie coś zaplanować, na spokojnie...
Btw. Co do numerów, Iwonaimaja, może my się wymienimy? Mieszkamy blisko, to może się kiedyś też przydać '
A jeśli ktoś jeszcze chce to na pw
A i jeszcze miałam napisać odnośnie imienia Maja trochę mi wcześniej było glupio oale to prawda To imię odmienia się ciut inaczej i jedst "Mai" a nie "Maji"...
Kaskaw
Fanka BB :)
Needi dokładnie tak :-) teraz się wprawilam, ale ze dwa miesiące temu jak się szykowalam na wizytę to tak się pozacinalam że aż wstyd a mój mąż jaki miał ubaw..
Dziewczyny a propos przytulanek, ja dzisiaj rano namówiłam męża a teraz zauważyłam taka plamke krwi na papierze.. Mała się rusza ale trochę się wystraszylam.. Mam o co panikowac? Jak myślicie?
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny a propos przytulanek, ja dzisiaj rano namówiłam męża a teraz zauważyłam taka plamke krwi na papierze.. Mała się rusza ale trochę się wystraszylam.. Mam o co panikowac? Jak myślicie?
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
może to jakieś otarcie jeśli jest mało to nie ma co panikować...Needi dokładnie tak :-) teraz się wprawilam, ale ze dwa miesiące temu jak się szykowalam na wizytę to tak się pozacinalam że aż wstyd a mój mąż jaki miał ubaw..
U nas lekarze liczą skończone tygodnie u mnie gdybym urodziła miałabym wpisane 35 tydzień , dlatego chcę jeszcze 2 tygodnie wytrzymać
córkę urodziłam dokładnie w 38 tygodniu i tak mam wpisane
to może być tylko otarcie jestesmy teraz wrażliwsze, jak tylko plamka to ja bym się nie denerwowała ale obserwowałaNeedi dokładnie tak :-) teraz się wprawilam, ale ze dwa miesiące temu jak się szykowalam na wizytę to tak się pozacinalam że aż wstyd a mój mąż jaki miał ubaw..
Kaskaw
A ja sie wkur..... ostatnia wyplate z zus dostalam 3 tygodbie temu i nastepna bedr miec dopiero za moze 3 tygodnie... a zwolnienia mam na 2 tygodnie.. po prostu świetnie!! Nie ma to jak przed porodem wymyślać sobie opóźnienia
a to ja dziś tez powinnam mieć dzień wypłatowy, musze zerknąćNawet mnie nie denerwuj bo mi dwa tygodnie wypada dzisiaj i dzisiaj powinnam mieć przelew narazie go nie ma a mąż dzisiaj na zieloną szkołę jedzie z córką nad morze. Do wieczora zawsze miałam przelew raczej się nie spoźniali. Ups [emoji57]
z tym patrzeniem na mnie to też tak mam..i czuję się jakoś niekomfortowoWitam i ja;-) byłam dzisiaj na zakupach i stwierdzam że już całkiem jestem nieprzytomna-kiedyś zawsze zorganizowana,punktualna,wszystko zaplanowane,a teraz szkoda gadać;-) mam nadzieję że to minie;-)
pozatym mam wrażenie że się wszyscy na mnie patrzą;-)
od wczoraj mi mała tak nogę wypycha,że mam wrażenie że zaraz się przebije
ja mam podobną sytuację z moją koleżanka,odkąd jest z aktualnym facetem to siedzi tylko z nim i o żadnych wyjściach nie ma mowy,od biedy raz na dwa miesiące się spotkamy;-)
mnie też jakoś nie wyszczególnia róznych rzeczy -zawsze mnie bada a potem mówi,że wszystko ok-no bo wsumie pewnie nie chce się jej wyszczególniać pokolei i mówić łzysko w porządku,szyjka w porządku,wody w porządku itd.....wagę zawsze podaje i coś tam pokaże na usg;-) gdyby coś było nie tak to wtedy pewnie zwraca na to uwagę-przez pierwszą połowę ciązy miałam torbiel i wtedy co wizytę mówiła co i jak z nią;-)
nie sądzę żeby coś miało być źle,a lekarz nic by nie powiedział.
noo ja też kompletnie nic nie widzę...ale dwa dni temu poprosiłam M żeby mi podgolił chociaż trochę bo już mnie to wnerwiało i zgadnijcie jak to się skończyłoteraz się tylko pyta kiedy znów się golimy;-)
ja mówię słuchaj działamy albo rodzę 12 h i będę Cię wyzywać tak jak tylko mi zakres łaciny pozwoli..a on to zna już z opowieści bo moja siostra tak podobno zwała szwagra jak rodziła, sama później była w szoku że takie słowa znaJa z moim mężem mam teraz w czasie ciązy jeszcze lepiej dzwonię do niego i mówię " dziś w grafiku wpisz mnie na "coś" " albo jak jedziemy autem to też mówię "wieczorem jesteśmy umówieni"
Powiem Wam w "tajemnicy",że mój woli wskoczyć sam niż ja na niego bo mówi że mi w tej kwestii nie ufa a tak sam może kontrolować czy syna po głowie na puka
Asia28BK
mnie lakarz powiedział że może się tak właśnie zdarzyć po przytulankach i żebym potem nie spanikowała bo wszystko jest teraz bardzo mocno ukrwione
reklama
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Ja miesiac temu po przytulankach mialam troche krwi i to bylo otarcie.. ZUS powinien miec jakis system a nie ze sobie wyplacaja jak chca.. no ale coz panstwo w panstwie